用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(大埔) 英藝好吾好呢?
go

英藝好吾好呢?

各位有小朋友係英藝讀既媽媽,

吾知英藝好吾好呢? 老師嬸嬸有無愛心同耐性? D地方又乾吾乾淨? 一班通常有幾多個小朋友呢?

上英藝個網頁見話今年九月, 九龍塘有間新校會落成, 想報左名先, 因為隻bee而家讀緊果間nursey一班有成四十幾個小朋友, 人多好易病, 阿仔今個月只係返左個幾禮拜ja.

我今日都去咗報名....霸住位先....佢地話九龍塘果間D裝修都會一樣 .. 每班大約有20個人左右喎.....都可以接受....我都係因為佢地仲有2歲上午班先考慮....不過我都仲搵緊其他...

Interview 左, 比埋註冊費同雜費添啦. 學校話七月會有open day. 上星期經見到間新校掛左banner動緊工,希望佢多D open area,同埋九月快D開到學.

請問英藝假期是怎樣??小朋友CHRISTMAS, 新年和ESTER 有多少日假??而暑假有多少呢??請回覆~~~謝謝

我個女岩岩係英藝大埔讀完N1
ACADAMIC 方面佢地真係做得好好
我個女比我預期想像中識好多字同應對
但係可以改善的是校方與家長的溝通
我覺得呢方面唔夠

假期方面,
EASTER 大概一個星期, XMAS 大概個半星期
SUMMER 就係7 月中至8 月中. 但係所有都係成個月學費的

SUMMER 約放 3 星期..所有幼稚園都係收 12個月學費架啦..7月中放. 8月中返. 因幼稚園大多要遷就在職父母. 所以. 如果返全日班既小朋友..在SUMMER 平日時間. 都可以照常返學.
而學校環境. 比上不足. 比下有餘. 而且. 學既野真係比出面多. 課程比較深. 但對升上小學是一個很好的幫助.
老師: 很有愛心. 當然. 對高班小朋友會比較有要求.
返學上樓梯方面. 做得非常好. 全程一路有老師在旁. 而好多學校都做不到這點. (因我時常留意埋附近既學校)
我仔亦剛完成了N1了.

TAI YING CHUN
你個仔係唔係N1A 呀???
來年會唔會再係到讀??
明雅唔係收十二個月架BOR
應該話, 有學卷個D 幼稚園, 有D 係唔會收足一年學費架
安基司都好似唔係

唔係上樓梯, 就算放學校車, 小朋友都係兩個兩個上, 每之都有老師陪住...
ACADAMIC 同對小朋友既細心, 我好滿意
但係真係同家長很少溝通, 我聽我D 朋友講, 其他幼稚園D 老師會主動PHONE CONTACT D 家長去講情況, 但係佢地無, 要家長好主動去問

hi caution chan
我仔係n1c. 今年係ncb.
我平時係見到安仔係上樓梯的. 係學生自已上去. 沒有一拖2.
而主動call 家長呢..因我本人係自己接送. 不用老師call . 而每次老師好主動同我講野. 包括外籍老師都係. ..所以.我就無這個情況出現.