用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 4/5月的皇家試出咗result未?
樓主: wbmom
go

4/5月的皇家試出咗result未?

醒目開學勳章

醒目開學勳章

Yes! 經琴行報名的成績是會寄回給琴行的.

o...thank you.....

Still waiting.............

回覆 2# kevin_bb 的文章

請問係幾多號考的? 今日收到的嗎?

原帖由 Doublefour 於 10-5-27 00:03 發表
收到LA.

Doublefour,
你快d覆我地啦, 係幾多號考???好心急呀

原帖由 Doublefour 於 10-5-27 00:03 發表
收到LA.

醒目開學勳章

4月15日考仲未收到!

4月17日考一級,24/5收到分紙啦!

各位心急媽媽, 昨天問過考試局, 在4月20-24日考試的, 分紙會在5月28日寄出.

謝謝你! 即是我要等多2個星期!

雖然我覺得只要小朋有努力就得了,但始終是第一次考琴,想知道琴老師的expectation同考出嚟的成績會唔會差好遠!

有冇人出嚟的成績同預計的差好遠??

原帖由 POTATOYUNG 於 10-5-29 09:58 發表
各位心急媽媽, 昨天問過考試局, 在4月20-24日考試的, 分紙會在5月28日寄出.
wbmom

終於收到了, 118分, 已很滿意, 因為時間準備不夠, 今次是囡囡第一次考琴(3級), 老師只在考試前1-1/2 月教SIGHT READING, , Aural 係不合格, 只得11分, 故給拉低了分.
考官的評語都是說因Aural Test, 令拿不到merit.
希望大家取得好成績

原帖由 wbmom 於 10-5-29 10:19 發表
謝謝你! 即是我要等多2個星期!

雖然我覺得只要小朋有努力就得了,但始終是第一次考琴,想知道琴老師的expectation同考出嚟的成績會唔會差好遠!

有冇人出嚟的成績同預計的差好遠??

...

那麼, 五月中考的會幾時出呢? 謝謝!

我數了, 應是考試後37-38天寄出, 是每週五早上寄出分紙, 快就週六中午收到, 慢則下週一收到.
我是週六中午收到的

原帖由 hkufrankie 於 10-5-29 23:11 發表

係呀, 好多人都係星期六收到分紙嫁!

Potatoyung: 即是成績是和預期差不多?老師考前點講呀? 我仔仔老師完全冇講,剩係話合格冇問題only!

原帖由 POTATOYUNG 於 10-5-30 13:29 發表
我數了, 應是考試後37-38天寄出, 是每週五早上寄出分紙, 快就週六中午收到, 慢則下週一收到.
我是週六中午收到的
wbmom

醒目開學勳章

我想問經琴行報是否會耐D先收到?

wbmon,
我的經歷想同你分享.
老師在考試前只說: "都ok啦", 但我覺得囡囡仍是彈得不好, 所以私底下在考試前到琴行補了3堂, 琴行老師是30多yr, 很有經驗, 由於時間有限, 只教了3隻歌, 穫益很多,
result 出來, 囡囡都是靠3隻歌取得高分數, aural 不合格.
上完此3堂, 令我已有念頭要轉老師.

原帖由 wbmom 於 10-5-30 15:56 發表
係呀, 好多人都係星期六收到分紙嫁!

Potatoyung: 即是成績是和預期差不多?老師考前點講呀? 我仔仔老師完全冇講,剩係話合格冇問題only!

考試前我亦覺仔仔彈得唔好,但老師話冇問題,我都等緊呢次result,如果考得唔好,都係時候轉老師。

我要求老師加堂操練我仔仔,但她一味話冇時間,話仔仔ok,我唔識彈琴,所以冇得argue,但以一個普通人角度聽都覺得好多瑕疵。。。。。。。。。

原帖由 POTATOYUNG 於 10-5-31 17:29 發表
wbmon,
我的經歷想同你分享.
老師在考試前只說: "都ok啦", 但我覺得囡囡仍是彈得不好, 所以私底下在考試前到琴行補了3堂, 琴行老師是30多yr, 很有經驗, 由於時間有限, 只教了3隻歌, 穫益很多,
result 出來, 囡囡都 ...
wbmom

wbmon,
你仔仔的琴老師是否很年輕??
琴行的老師都是這樣問我的, 年輕的老師好多都是不夠經驗, 和沒耐性說多幾次的, 小朋友年紀小, 要不停講才會記得的.
我已轉了老師了.

原帖由 wbmom 於 10-5-31 20:48 發表
考試前我亦覺仔仔彈得唔好,但老師話冇問題,我都等緊呢次result,如果考得唔好,都係時候轉老師。

我要求老師加堂操練我仔仔,但她一味話冇時間,話仔仔ok,我唔識彈琴,所以冇得argue,但以一個普通人角度聽都覺得好多瑕疵。。。。 ...

原帖由 hkufrankie 於 10-5-29 23:11 發表

我個囡係五月頭考G4, 都未有呀,  
另外, 四月頭考古箏都係未有成績, 真係好心急呀
你個小朋友考幾級呀?

我個女4月30日考,今日收到了分紙!