用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 奧數學校、奧數協會、高八斗?邊間好?
go

奧數學校、奧數協會、高八斗?邊間好? [複製鏈接]

醒目開學勳章

想幫囡囡報,有冇媽咪可以分享下呢?
   2    0    0    0

醒目開學勳章

有冇媽咪可分享下呢?thanks

我都想知???

唔知有無 英文奧數???

我都想知

hehe...第一次上黎教育王國呢個forum...咁多位爸爸媽媽多多指教呀:D
我仔仔黎緊升p6,學左奧數都3年lu,呢3間佢都join過,最初跟奧校學左半年,老師ok既,不過題目好深,同埋人數太多喇,廿幾三十人...
之後去左奧協,又學左半年,人數係少左呀,不過d老師好細個,教得我個仔唔係好明...
最後去到高八斗,老師同人數都ok,一班最多12人,阿仔學得幾開心呀,今年華夏盃同喇沙個比賽都有獎,不過喇沙o個個得銀獎...唉:(
希望幫到幾位家長啦...

醒目開學勳章

高八斗我仔join過但係係學校搞的, 印象麻麻, 因為亞仔唔明問老師, 佢叫亞仔番屋企問家長........... 我聽完眼都突埋出黎!! 樣樣我自己教, 咁駛咩俾錢去學呢??!!! 但係個老師有講過個原因係學校要求教授既內容太多, 所以學生唔明都無時間去解釋俾d 學生聽.  咁樣我覺得學校同高8斗都有問題, 奧數呢d野, 唔係一學就明的, 真係要理解左諗得通先得. 教幾多內容都無用啦, 如果d學生根本唔明點做既話. to be fair, 我唔可以話晒高8斗教得唔好. but 我對佢印象就真係唔好law.

奧數學校而家學緊..... so far 都令到我d細路對奧數產生興趣既, 感覺都幾好.  只係遠.........我想睇下有無係港島既而又口碑好, 因下下過九龍, 車錢都幾貴. 當然口碑唔好再近都無用.

‹ 上一主題|下一主題