用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 預早比囝囝學普通話 :P
樓主: Jeco
go

預早比囝囝學普通話 :P [複製鏈接]

原帖由 Jeco 於 10-5-21 23:43 發表

HI! ^^ 英文教材我囝囝係用開迪士尼美語世界! 其實英文我覺得你放心交YORK啦! ^^ 大家係因為YORK英文好先做到同學仔啫!

你怕中文唔好呀? 咁好簡單啦! 搵多啲時間我哋一齊出黎玩....你同我囝囝講普通話...我同 ...

Hi Jeco,
你好嗎? 我都好耐冇上bk, 因為工人走咗, 同咗阿b去jpy 呀...嘩, 你囝囝好叻喎, 我都想要個套野既info, 你可以pm 我嗎? 我地好少講pth, 所以都要學下喇.

我諗我地遲d 真係可以約出黎玩架..我地好似係住好近....

回覆 1# Jeco 的文章

可否pm那套教材的資料比我呢?謝謝!

醒目開學勳章

Hi, Jeco,

Please also PM the details to me.

Thanks.

Hi Jeco,

Could you pm me the info also ?

Many thanks in advance :)

hihi....我個女就快9月讀YORK了, 但佢讀唔到國際班呀..係WAITING LIST...所以我地佢一星期只一堂普通話咋...所以我都想買套普通話教材俾佢...

可否PM俾我嗎....謝謝!

原帖由 Jeco 於 10-5-21 23:43 發表

HI! ^^ 英文教材我囝囝係用開迪士尼美語世界! 其實英文我覺得你放心交YORK啦! ^^ 大家係因為YORK英文好先做到同學仔啫!

你怕中文唔好呀? 咁好簡單啦! 搵多啲時間我哋一齊出黎玩....你同我囝囝講普通話...我同 ...

我囡囡讀施德福,同一屋簷下.....
1. 可否Email教材資料俾我, thx!!!
2. 廣東話我都可以幫手哦,英文歌仔都識架,可以預埋我!!!
3. 另外,我都想囡囡識多少少女仔朋友,因為佢果幾個每星期見面既Best friend 都係男仔(!因為同年同月同日而相識,基本都一星期見一次),好單調哦!!!!!

Hi Jeco,

I want to know about this Putonghua material, can you advise the name for my idea.

As I afraid it will be the same as the set that I bought by last year. Thanks.

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-5-25 11:58 發表

我pm左比你啦! 你check吓呀! J

WAITING LIST都仲有機會既! ^^ 之前聽校長介簡會都有講過..主流班普通話知道堂數比較少, 或者希望可以轉為一星期變為2堂(但當時講得好保守)! ...

呢套教材好似真係幾好咁喎,可否pm我呀?
其實我個女而家先一歲,不1我已經要幫佢諗定報邊間,睇明報個Web,有個記者都幾推介york,係咪真係好好呢?本身我首選HKPS OR KM OR SPN,但係而家有D改變喇!

Hi, I am interested in the PTH materials. Can you please pm me?

Besides, I called York previously. For normal class (主流班), they said NET will only be there during English Lesson and local teacher as Class teacher. Does this mean the main teaching language will be Cantonese? Students will be have less chance to practise Eng?
Thanks!

回覆 1# Jeco 的文章

‹ 上一主題|下一主題