用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind vs St. Nicholas
go

Keen Mind vs St. Nicholas

KM (am) vs SN (pm)

請問有什么意見?好難抉擇呀....

KM.

1. is am class
2. P1,  考dss or private primary is much better
3. km 課程較深

原帖由 bloody 於 10-5-19 11:30 發表

KM of course,朋友話SN得2、3個外藉老師。

醒目開學勳章

of course KM la, more famous!

KM (am) 唔係國際班來的. 問清楚有幾多個鐘係net

km(pm)就係net 做班主任

KM am class NET 老師都會o係課室45mins到,呢個係PN o既情況,我估K1都係差唔多。

pm class係雙班主任,但係個NET 唔會行開,留o係房入面全程。

原帖由 jackie_lau2000 於 10-5-20 12:38 發表
KM (am) 唔係國際班來的. 問清楚有幾多個鐘係net

km(pm)就係net 做班主任

1 hour

KM for sure !!!

一定係KM

sn好差架?

I'll choose Km!

原帖由 mimi218 於 10-5-24 17:18 發表
sn既英文程度都好好,有幾多外籍老師唔清楚, 但佢每天都有net教英文 (好似係每天40-45 ?分鐘), 而且最出名是小班教學, 老師又好有愛心, 好似是1:10 (我老公聽講座, 佢好似係咁同我講), 普通話都幾好, 一星期都有幾課, ...

呢度所有人都choose km,我以為sn好差添....仲諗住咁差就唔報....

原帖由 smt070115 於 10-5-25 10:44 發表
SN係好學校, 如果你鍾意小班教學, 九龍塘無幾多間, 收左我就無去考其他

我去面試時有些K3的家長在學校, 佢地話SN英文程度好, 其他方面都好好,小朋友讀得好開心,有些準備面試的家長也說朋友推薦SN, 好希望入到

2間 ...

小班教學即一班得好少人?其實我又冇乜所謂,我只係想個仔學好d英文,程度唔好咁淺囉~

How about SC and SN?

原帖由 aidenma 於 10-5-28 16:51 發表

SN小班happy school.

我就覺得,

st.cat (英普) 我自己個係度讀k1, 語言能力較強, 程度就不算深 (k1), 一般都是在家長安排自己在家教得比學校的快.  k2-k3 聽講會深番小小.

km(英普) 程度要求高些. k1應該比sc 深d, k2-k3未知. 好朋友的在讀k1

hkps (英普), 我自己識幾個k1都讀得幾好, 細細個都愛睇書. 細間d, 精品d.

Think , 我自己個n1係度讀, 英文幾好, 教法很生動. 如果上去, 讀國際班的英文幾好,不過中文就一般, 要靠讀埋全日(一半主流) 的會好些, 普通話都幾多運用.   

St.Nicholas, 可能學校不太大, 我不識人,  俾唔到意見.

原帖由 aidenma 於 10-5-28 16:51 發表

Thinks係咪九龍塘o個間?美孚o個間ok唔ok呀?
唔讀國際班係咪都會有net做班主任架?d英文程度都ok嗎?
我見網頁話國際班係for想讀國際小學既人讀喎