用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 心急人: 九龍靈糧堂幼稚園 vs 培道
go

心急人: 九龍靈糧堂幼稚園 vs 培道

九龍靈糧堂幼稚園(waiting),培道(am)
  但九龍靈糧堂幼稚園 來電有 am......
  有d奇,點解會有am offer.好想大家比d意見,
  會點選呢? thanks

我都收到靈糧AM通知, 開始時都覺奇怪, 不過後來覺得唔洗再想點解佢地仍有AM OFFER, 只要想妳喜唔喜歡間學校, 而我跟先生都喜歡, 所以放棄左之前已註冊的, 選了靈糧.

原帖由 kidsbb 於 10-5-15 13:49 發表
九龍靈糧堂幼稚園(waiting),培道(am)
  但九龍靈糧堂幼稚園 來電有 am......
  有d奇,點解會有am offer.好想大家比d意見,
  會點選呢? thanks
我今年囡囡都同你差唔多情況, 請問咩原因令你最後揀靈糧堂?? thanks!!

one of reason coz I release the AM offer~~~

但倍道唔係直升小學咩? 咁咪好d囉!!
原帖由 甜豆 於 10-5-15 15:25 發表
我都收到靈糧AM通知, 開始時都覺奇怪, 不過後來覺得唔洗再想點解佢地仍有AM OFFER, 只要想妳喜唔喜歡間學校, 而我跟先生都喜歡, 所以放棄左之前已註冊的, 選了靈糧. ...

我都有同一個情況, 個心十五十六,因為培道有小學backup,所以都唔知培道定靈糧堂好? 有冇媽媽可以比下意見呢?
原帖由 wcihb 於 10-12-6 13:27 發表
但倍道唔係直升小學咩? 咁咪好d囉!!

原帖由 ng_lam_lam 於 10-12-6 17:02 發表
我都有同一個情況, 個心十五十六,因為培道有小學backup,所以都唔知培道定靈糧堂好? 有冇媽媽可以比下意見呢?

但培道小學一d都唔難考入, 我知道都有好多九龍靈糧堂的小朋友考到.

咁係咪即係九龍靈糧堂會比較好d呢?

原帖由 HIN2003 於 10-12-6 18:11 發表

但培道小學一d都唔難考入, 我知道都有好多九龍靈糧堂的小朋友考到.

原帖由 ng_lam_lam 於 10-12-6 18:52 發表
咁係咪即係九龍靈糧堂會比較好d呢?

咁又唔係話九龍靈糧堂好d.
而係無必要因為有培小做back up, 就選讀培幼.