用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria 26/5 出 result
樓主: wendychiu301
go

Victoria 26/5 出 result [複製鏈接]

如果今日先send, 即係最快聽日先收到?

我早兩日打過去問, 佢地淨係話28/5-31/5會收到, 唔肯講幾時寄出......

disappointed

What do you mean by "disappointed"?  Have you received the letter yet?  Don't be upset and cheer up!

原帖由 kathymami 於 10-5-28 15:08 發表
disappointed

原帖由 Sevendwarfs 於 10-5-28 15:14 發表
What do you mean by "disappointed"?  Have you received the letter yet?  Don't be upset and cheer up!

YES..........rec'd today , but “FAIL”
學校說報名人數太多, 未能安排學位給仔仔
其實我未收信前, 都知機會是1成左右
因為我仔係細仔, 學校當然會揀大仔優先取錄,
而且當日我仔仔表現不特出
FORGET IT LA...
我係第2間交左“留位”雖然唔係第一志願,
但係勝在較近學校,
讀住一年先啦.....
你是否已收到信呀??? 其他學校有冇OFFER??
唔好太憺心啦...HEHE

我未番屋企睇信箱﹐不過都知唔得架啦。我個女係08年9月細B﹐根本無可能得﹗  我無報其他學校呀﹗如果Victoria唔得﹐出年先同佢報幼稚園/幼兒園啦﹗

Btw﹐請問你小朋友幾時出世﹖你報邊間Victoria呀﹖ (我報的是海峰園)。

原帖由 kathymami 於 10-5-28 15:37 發表

YES..........rec'd today , but “FAIL”
學校說報名人數太多, 未能安排學位給仔仔
其實我未收信前, 都知機會是1成左右
因為我仔係細仔, 學校當然會揀大仔優先取錄,
而且當日我仔仔表現不特出
FORGET IT LA...:n ...

My girl is even smaller than yours, 10/08. Should have no hope la.

那麽可能我的女更加沒有機會tim。。。

interview那日全部d BB都在聼story, 唯獨她竟然起身丟野。。。。真係激死啦。。。。

而且我得11月尾出世阿。。細細B。。。。。

好擔心啊。。。那麽多學校唯有vic是收細B,其他都沒有機會啊。。。

好鬼擔心。。。

頭先打電話過去,miss話總整緊d信。。。應該今日有得派。。。

原帖由 Sevendwarfs 於 10-5-28 15:48 發表
我未番屋企睇信箱﹐不過都知唔得架啦。我個女係08年9月細B﹐根本無可能得﹗  我無報其他學校呀﹗如果Victoria唔得﹐出年先同佢報幼稚園/幼兒園啦﹗

Btw﹐請問你小朋友幾時出世﹖你報邊間Victoria呀﹖ (我報的是海峰園)。

...

我仔仔0808, 又係報海峰園, 應該今日收到信, 希望你成功啦...加油

那麽多學校我得最鈡意維多利亞的形式。。。interview又安排的最好,其他的時間短而且安排混亂。。。好希望可以入到阿。。。我得報作中康

原帖由 charlene媽媽 於 10-5-28 15:58 發表

interview那日全部d BB都在聼story, 唯獨她竟然起身丟野。。。。真係激死啦。。。。

好擔心啊。。。那麽多學校唯有vic是收細B,其他 ...

唉...我仔仔當日係STORY TIME唔肯坐定定, 仲要搶MISS本STORY BOOK...
MISS叫亞仔拎布偶, 佢唔肯拎, 仲要掉頭走唔采MISS
係呢, 除左VIC, 仲有邊間收細B?

Is it a registered mail? My maid said that there is a registered mail for me today. I haven't come home yet. Mine is almost the smallest among small babies. The chance is really slim.

原帖由 kathymami 於 10-5-28 15:59 發表

我仔仔0808, 又係報海峰園, 應該今日收到信, 希望你成功啦...加油

原帖由 charlene媽媽 於 10-5-28 15:58 發表

好擔心啊。。。那麽多學校唯有vic是收細B,其他 ...

唔好擔心了,Vic對細B最好,留左成一半學位俾細B

It's just normal mail, not registered mail, good luck

原帖由 cann5 於 10-5-28 16:07 發表
Is it a registered mail? My maid said that there is a registered mail for me today. I haven't come home yet. Mine is almost the smallest among small babies. The chance is really slim.

原帖由 charlene媽媽 於 10-5-28 16:02 發表
那麽多學校我得最鈡意維多利亞的形式。。。interview又安排的最好,其他的時間短而且安排混亂。。。好希望可以入到阿。。。我得報作中康

VIC是我心中首選,
但C6不太贊成, 因為憺心仔仔太細, 唔想咁快俾佢上學
VIC INTERVIEW最令我滿意, 安排很好很細心

原帖由 kathymami 於 10-5-28 16:05 發表

唉...我仔仔當日係STORY TIME唔肯坐定定, 仲要搶MISS本STORY BOOK...
MISS叫亞仔拎布偶, 佢唔肯拎, 仲要掉頭走唔采MISS
係呢, 除左VIC, 仲有邊間收細B?

我得都係阿。。。全部D小朋友坐定定,我得自己行作去玩玩具,可能同他那日病有關,成個pp紅噻。。。所以不肯聼人講,不過后尾唱歌又好開心,只是最後拿佈偶,自己拎作丟在地下。。。

迦南阿。。。明天interview阿。。。不過機會都好微。。。就算有得入都是下午班

原帖由 Joy33 於 10-5-28 16:05 發表
kathymami
你收到信!!!!Don't be upset, still have a lot of chances in next year (K1).我都想快啲返屋企收信。雖然知道希望越大、失望越大。
Joy33

THANKS  JOY33
唔好太憺心, 希望你成功

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-28 16:09 發表

唔好擔心了,Vic對細B最好,留左成一半學位俾細B

yes。。。i think i am the super fan of the victoria...

我得雖然是細b, 但是都叫作in做有的in的大部分名校,但是其它的安排真係麻麻。。。時間很短,不夠warm up。。。難道5分鐘就可以judge一個小朋友是否可以考到?唯獨這個學校比充足的時間,觀察。。。所以說30文interview都抵阿。。。。

sigh...不過好大機會我得都入唔到。。。。

原帖由 charlene媽媽 於 10-5-28 16:11 發表

我得都係阿。。。全部D小朋友坐定定,我得自己行作去玩玩具,可能同他那日病有關,成個pp紅噻。。。所以不肯聼人講,不過后尾唱歌又好開心,只是最後拿佈偶,自己拎作丟在地下。。。

迦南阿。。。明天interview阿。。。不過機 ...

迦南我上網見到得返小西灣(下午班)
可惜距離我屋企太遠...
希望你成功
‹ 上一主題|下一主題