用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年要報K1的家長入嚟傾傾啦!
樓主: kcheng1328
go

今年要報K1的家長入嚟傾傾啦! [複製鏈接]

原帖由 zoesychan 於 10-6-8 15:37 發表
我拖住阿女行都係10mins咋wor ..

ai...好多間都好唔方便...

oh no need to buy 荷花出版的天書 it's just wastes!!!u only look at the school website from mid of august is ok! dont nervous..... coz my big girlis studying K1 at sokaand my little girl 0804 will apply K1 in coming sept

原帖由 luckpig 於 10-5-24 21:34 發表
我囡係0801大女, 今年諗住考九龍塘的k1, 選校頭都大埋, 各位媽咪, 你哋有冇訂荷花出版的天書呀, 呢本書有冇用呀, 之前問過的前輩媽咪, 佢哋話一般般, 唔需要, 我而家心大心細, 唔知訂唔訂好, 仲係有其它書可以介紹下 ...

荷花本野真係唔使買,有 bk 仲要荷花做乜?有咩想知想問,即本o係度問就得啦,大把有經驗的父母可以幫到你地。

最緊要係,你地出年都要幫番明年報 k1 的父母。一代幫一代,薪火相傳...... :loveliness:

我個仔今年8月都會開始返n1, k1唔會報太多, 因為萬一唔收都可以直升上而家間學校嘅k1. 我只會報幾間冇開n班嘅學校, 希望有多d位冇咁難入啦.  不過我都知有多家長都係咁諗, 哈哈!  男仔真係唔著數呀, 好似好多一條龍學校都係女校!

Can you pm to me too?
I have a girl born on 0803.

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-20 00:00 發表
因為個大女係0701,而家讀緊PN,今年9月會就轉去SPK返K1..而亞仔係0811即係同你地一樣今年in k1..不過如果in得唔理想會出年做大仔重賽.
學另外個媽咪話頭上年戰況激烈..我都報咗成十間..一來上年新手驚錯過好學校,二來 ...

我又係今年要幫囡囡報K1, 請問有幾多間一條龍的學校呀?? 你地又會報邊間呢??

其實我想入am班~
但官浸收我pm班,
官浸話要等30个位先排到上午班><
而淘大聖德肋撒收我am班,有些媽咪又話聖德肋撒都ok,又話兩間差唔多~但又有些話好差...
所以好頭痛,唔知点揀好?!

九龍區男仔可有什麼一條龍可選擇?

原帖由 chowhui97 於 10-6-9 23:38 發表
我又係今年要幫囡囡報K1, 請問有幾多間一條龍的學校呀?? 你地又會報邊間呢??

之前有家長好有心機整左d資料, 可以睇睇:
http://hk.myblog.yahoo.com/ian-kingdom/article?mid=45

醒目開學勳章 王國長老

還有置頂的 topic 也有講一條龍幼稚園等等資料:

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2154056&extra=page%3D1

原帖由 Jupiter 於 10-6-14 14:50 發表

之前有家長好有心機整左d資料, 可以睇睇:
http://hk.myblog.yahoo.com/ian-kingdom/article?mid=45
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-20 00:00 發表
因為個大女係0701,而家讀緊PN,今年9月會就轉去SPK返K1..而亞仔係0811即係同你地一樣今年in k1..不過如果in得唔理想會出年做大仔重賽.
學另外個媽咪話頭上年戰況激烈..我都報咗成十間..一來上年新手驚錯過好學校,二來 ...

Hi 你好!

可否sent Timetable to my email: [email protected]

Thanks!

回覆 1# errorlips 的文章

回覆 1# kcheng1328 的文章

回覆 28# tseleebb 的文章

Could you pls PM me?  Tks a lot!

Please pm to me too, my e-mail: [email protected], thank you!!!!

係呀!時間真快,越黎越近啦, 我已經開始準備啦,
係啦,各位有冇去聽祟真幼稚園的講座呀,會否報呢?

原帖由 kcheng1328 於 10-6-23 17:00 發表
時間越黎越近, 大家有無開始準備???

我個仔 nov 08 我好想幫他報蘇浙 但系我地住九龍深水步 翻學會好辛苦囖。。。都會報我捻,反正人地都未必收。。。 會找d 又平又好gei 九龍塘kindergartens試,聽講創價ok lor.

仔仔沒nursery...報左一間 - york, interview 機會都沒offer...

同埋報左先發現d 學費超級貴,相比起其他。。。

回覆 1# JodisMama 的文章

‹ 上一主題|下一主題