用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年要報K1的家長入嚟傾傾啦!
樓主: kcheng1328
go

今年要報K1的家長入嚟傾傾啦!

Can you send your time table to my email: [email protected]

many thanks!

醒目開學勳章

please pm me
原帖由 myfirstbaby 於 20-5-2010 00:00 發表
因為個大女係0701,而家讀緊PN,今年9月會就轉去SPK返K1..而亞仔係0811即係同你地一樣今年in k1..不過如果in得唔理想會出年做大仔重賽.
學另外個媽咪話頭上年戰況激烈..我都報咗成十間..一來上年新手驚錯過好學校,二來 ...

回覆 1# venus_mama08 的文章

原帖由 yingtsun 於 10-5-19 18:34 發表
我囡囡今年入讀K1,去年考試情况激烈、爭崩頭,我估今年都差不多。我見議您們報名時考慮一下pm class 為優先,收咗後再要求轉上午,因為太多家長要求am class 但學額不足,雖然小朋友當天表現好,但一山還有一山高,到最後都被"Rej ...

如果報名時話報pm,收左再話想轉am,佢會睬你咩?

原帖由 zoesychan 於 10-5-19 22:42 發表
st cat / kv 都好 efficient
kv 我in 最早果 group, 真係 15mins 就走得
st cat 就好似30-45mins 都走左

st nic sat in 要聽校長講 talk, 頭尾over 1個hr

st rosa 都要等, around 45mins

不過st cat 同 kv 都係 ...

st nic咁好...不過唔MTR冇咁方便....行去耐唔耐?

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-20 00:00 發表
因為個大女係0701,而家讀緊PN,今年9月會就轉去SPK返K1..而亞仔係0811即係同你地一樣今年in k1..不過如果in得唔理想會出年做大仔重賽.
學另外個媽咪話頭上年戰況激烈..我都報咗成十間..一來上年新手驚錯過好學校,二來 ...

睇唔出你個女大你個仔唔夠2年...你個女都好高喎~

你地知唔知幾時開始可以拎表呀?

而家亞仔大咗同家姐差大半個頭,另外我見你問有咩KG可以開始報名..我只知TT開始有個簡介會安排,不過唔舍你對TT有無興趣.

原帖由 ho_yan2406 於 10-5-21 00:31 發表

睇唔出你個女大你個仔唔夠2年...你個女都好高喎~

醒目開學勳章

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-24 13:51 發表
而家亞仔大咗同家姐差大半個頭,另外我見你問有咩KG可以開始報名..我只知TT開始有個簡介會安排,不過唔舍你對TT有無興趣.

請問TT即是邊間?  係唔係多多?

醒目開學勳章

拖住阿女行得慢都要成10分鐘, 重要日哂雨林呀 ~

原帖由 ho_yan2406 於 10-5-21 00:27 發表

st nic咁好...不過唔MTR冇咁方便....行去耐唔耐?

醒目開學勳章

我見 kv 可以轉, 我亦識人真係轉到 ..
我都apply左轉, 不過唔知得唔得 ...

原帖由 ho_yan2406 於 10-5-21 00:26 發表

如果報名時話報pm,收左再話想轉am,佢會睬你咩?

醒目開學勳章

TT - TUTOR TIME

原帖由 lyhv 於 10-5-24 14:55 發表

請問TT即是邊間?  係唔係多多?

醒目開學勳章

未有耐呀 ...
起碼9月開始啦 ~

原帖由 ho_yan2406 於 10-5-21 00:33 發表
你地知唔知幾時開始可以拎表呀?

我囡係0801大女, 今年諗住考九龍塘的k1, 選校頭都大埋, 各位媽咪, 你哋有冇訂荷花出版的天書呀, 呢本書有冇用呀, 之前問過的前輩媽咪, 佢哋話一般般, 唔需要, 我而家心大心細, 唔知訂唔訂好, 仲係有其它書可以介紹下呀

唔好意思,我交代得唔清楚,我指既係祟真

原帖由 zoesychan 於 10-5-24 16:37 發表
TT - TUTOR TIME

我都覺得無咩用,講既都係大路野,講學校個PART就年年都係咁上下,大部份連相都無轉.你不如睇返教育局個WEBSITE再CLICK番你心意學校既WEBSITE重UPDATE..我覺得最重要係唔好錯過佢地既報名日期.另外可以去LIBRARY借番上年個D天書嚟參考都可以.

原帖由 luckpig 於 10-5-24 21:34 發表
我囡係0801大女, 今年諗住考九龍塘的k1, 選校頭都大埋, 各位媽咪, 你哋有冇訂荷花出版的天書呀, 呢本書有冇用呀, 之前問過的前輩媽咪, 佢哋話一般般, 唔需要, 我而家心大心細, 唔知訂唔訂好, 仲係有其它書可以介紹下 ... [/quote]

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-20 00:00 發表

Can you pm or email to me, please?  Thank you!

email: [email protected]

原帖由 myfirstbaby 於 10-5-24 13:51 發表

TT係咪多多?好貴喎呢間,我冇能力呀~~

原帖由 zoesychan 於 10-5-24 16:34 發表
拖住阿女行得慢都要成10分鐘, 重要日哂雨林呀 ~

10分鐘又ok,我行慣左:)

原帖由 zoesychan 於 10-5-24 16:38 發表
未有耐呀 ...
起碼9月開始啦 ~

聽講太陽島開始左...但大家覺得呢間學校點呢?以前好似幾出名,而家冇乜人講咁既~