用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 收到信話7月有個大型話劇
go

收到信話7月有個大型話劇 [複製鏈接]

我想問吓我收到學校寄嚟嘅信, 內容大致係7月有個大型話劇, 但要收每人$100-500 嘅入場費. 我想知道係咪通常d家長都要比錢出席呢?

thanks!
   0    0    0    0

我只係想知道喺入面讀緊嘅小朋友嘅家長同我地呢D未入去讀嘅家長會唔會有分別咁簡單.

原帖由 kiu-mummy 於 10-5-9 00:51 發表
我只係想知道喺入面讀緊嘅小朋友嘅家長同我地呢D未入去讀嘅家長會唔會有分別咁簡單.

冇分別. 我地都要捐款才可以睇.
其實係一家四口子

前幾年學校學期尾都會有一個Variety show, 會有不同既表演項目, 一般家長入場睇係唔需要費用.

今年因為係學校45(not sure)周年紀念, 所以舉行左一個大型歌舞劇, 宜家d小朋友個個星期都排練緊, 係比較正規既表演, 所以學校有收費, 但費用都好似係會捐出去做慈善用途.

原帖由 kiu-mummy 於 10-5-7 13:22 發表
我想問吓我收到學校寄嚟嘅信, 內容大致係7月有個大型話劇, 但要收每人$100-500 嘅入場費. 我想知道係咪通常d家長都要比錢出席呢?

thanks!

多謝晒兩位家長嘅解答呀! 因為我好想知道如果小朋友喺入面讀緊的話, 每年會唔會有好多呢d嘅捐款活動.

原帖由 kiu-mummy 於 10-5-10 12:47 發表
多謝晒兩位家長嘅解答呀! 因為我好想知道如果小朋友喺入面讀緊的話, 每年會唔會有好多呢d嘅捐款活動.

每年都有好幾次捐款, 但這次比較特別, 係45年週年紀念show, 去年係冇的. 通係有....慈善跑, 親子運動會, 童軍奬卷, 老師talent show 籌款等....
其實係一家四口子

唔該晒!

連有份表演嘅小朋友家長都要買飛至有得睇
原帖由 一家三口 於 10-5-9 09:37 發表

冇分別. 我地都要捐款才可以睇.
‹ 上一主題|下一主題