用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇2010-2011年度家長已叩門成功
樓主: dordormom
go

有冇2010-2011年度家長已叩門成功 [複製鏈接]

上星期五 2nd in 的小朋友 around 15位, so far no news yet

原帖由 bobo0529 於 10-6-1 11:23 發表
各位, 我只能提供到前一個星期六(22/05)去2nd in的有12位小朋友, 但只收了9位, 想請問, 知不知道上星期五去2nd in的小朋友總共有幾多位?? 直到今天, 是否一個都沒收到消息??

...

唔好意思有少少唔係好明?10個位既意思係指俾所有2nd in既小朋友?如果係22/5見既又收左9咁即係得1個位淨….

仲有請問知唔知仲會唔會見人呀?

原帖由 bobo0529 於 10-6-1 11:23 發表
各位, 我只能提供到前一個星期六(22/05)去2nd in的有12位小朋友, 但只收了9位, 想請問, 知不知道上星期五去2nd in的小朋友總共有幾多位?? 直到今天, 是否一個都沒收到消息??

...

lovebabyv,

應是5月22日2 IN咗有12位收了9位,
而5月28日2 IN咗有15位, 聽葉老師講有10位會放响WAITINGLIST度 (即係有5位係完全唔入圍), 所以如果6月10日後有10個空位的話, 就會安次序取錄.....
如果我冇GET錯的話

自己當然好想係入圍個班啦...但亦都唔想有人入唔到... 因為真係會好失望... 希望大家都可以係EC見啦...

原帖由 violin 於 10-6-1 14:14 發表
lovebabyv,

應是5月22日2 IN咗有12位收了9位,
而5月28日2 IN咗有15位, 聽葉老師講有10位會放响WAITINGLIST度 (即係有5位係完全唔入圍), 所以如果6月10日後有10個空位的話, 就會安次序取錄.....
如果我冇GET錯的話 ...

我估計上星期五in有15位小朋友啦. 我個囡間學校已有2個位release 出來. 等到11號之後先知真辛苦羅.

dordormom,

唔明你話"我個女間學校都有2個位RELEASE出黎"呢句係何解呢? 你指係EC定係你個女已有着落個間學校呢?

要等到12號之後真係好辛苦..... 不過, 總算仲有希望吧~~~ 大家加油呀!!!

keke...我又估下dordormom講咩...有錯請指教
dordormom應該話佢個女個間學校有2位小朋友會放棄ec學位,不過最终有幾多個位release出來,就一定要等等等...
唔知有冇會錯意呢...keke 希望大家都可在EC見

原帖由 violin 於 10-6-2 11:37 發表
dordormom,

唔明你話"我個女間學校都有2個位RELEASE出黎"呢句係何解呢? 你指係EC定係你個女已有着落個間學校呢?

要等到12號之後真係好辛苦..... 不過, 總算仲有希望吧~~~ 大家加油呀!!! ...

原帖由 lovebabyv 於 10-6-2 01:59 PM 發表
keke...我又估下dordormom講咩...有錯請指教
dordormom應該話佢個女個間學校有2位小朋友會放棄ec學位,不過最终有幾多個位release出來,就一定要等等等...
唔知有冇會錯意呢...keke 希望大 ...

I think she is talking about her daughter's school not EC

我哋好似就黎走火入魔咁...... 哈哈....

I have given up the seat, good luck to you all.

Sorry la.. my chinese writing may not good in express what I said. lovebabyvv said is correct. So far I know my kid's classmates who get the EC offer and will not enrol. So it will have 2 seats available now only.

Am I express correctly?? he...he..he...

希望好快有10個位放出來啦.....

校長話我地大約要等多一兩個星期呀...

原帖由 violin 於 10-6-3 09:29 發表
希望好快有10個位放出來啦.....

Does anyone know how many offers have been given to this 2nd batch of candidates?

學校都講明要6月11日5點後(即係已取錄生截止註册日)先知, 如果有10個被人放棄的位, 咁2ND IN 會取錄10個, 不過個日好似IN咗15個到, 所以都唔係個個收, 大家再等多一個星期啦.....

加油啊.

有冇人有最新INFORMATION呀...唔通真係要等到星期五

電話真係冇响過呀, 佢哋第一輪交學費係截6月11日5點前, 所以好大機會係星期六或下個星期一之後先有通知, 而家只有等等等.....

原帖由 lovebabyv 於 10-6-7 23:14 發表
有冇人有最新INFORMATION呀...唔通真係要等到星期五

According to my friend, her kid had interview this morning.  Again 3 kids in a group.
Her kid was asked to write his name, draw a picture, play lego...

剛收到播道的取錄電話! 各位加油! 相信你地都好快會收到電話!

原帖由 violin 於 10-6-8 09:27 發表
電話真係冇响過呀, 佢哋第一輪交學費係截6月11日5點前, 所以好大機會係星期六或下個星期一之後先有通知, 而家只有等等等.....
‹ 上一主題|下一主題