用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇2010-2011年度家長已叩門成功
樓主: dordormom
go

有冇2010-2011年度家長已叩門成功 [複製鏈接]

我囡囡去in前一晚, 我直頭緊張到瞓唔到, in完之後聽到電話收佢, 又開心到瞓唔到. 希望你地可以放鬆心情, 唔好太緊張. 還有, 你都要做定心理準備, 因為去2nd in嘅小朋友唔係全部都收晒. 有家長同我講過, 佢小朋友in完之後唔收. 祝你地都順利過關!!!!

原帖由 meowmi 於 10-5-27 17:31 發表
阿囝明天9:15  2nd IN.

我 miss 左學校 個 call. 好彩個位小姐call 到我老公 (雖然佢係大陸).

好緊張! 真係自己見工都冇咁緊張!

今朝見咁多2ND IN 心知都唔會個個收架喇..... 雖然個小姐話一星期內有消息, 但如果到星期一都收唔到電話, 唔收成數都好高架喇..... 呢D日子真係唔好過, 好折磨

今朝佢哋IN都冇英文普通話之類,寫名同問咗少少野同玩LEGO, 10分鐘都唔洗, 感覺成數唔高咁....

我地都覺得今朝 IN 得太簡單, 短短5-10分鐘根本睇吾到小朋友是否適合

anyway, 隨緣 la

原帖由 violin 於 10-5-28 10:55 發表
今朝佢哋IN都冇英文普通話之類,寫名同問咗少少野同玩LEGO, 10分鐘都唔洗, 感覺成數唔高咁....

meowmi,
今朝我個囡應該同你個囝一組, 我哋仲响門口講BYE BYE呢.... 又睇吓我哋有冇緣啦....

Hi, parents, may I know how many kids are in the interview group this morning & how many interview groups ?

Hello ,

原來我地小朋友同一組.阿囝剩係話老師叫佢寫自己個中文名, 又問佢讀邊間幼稚園,跟住佢地就玩lego, 我老公話阿囝比上年1st IN 進步左, 起碼校長讚佢寫字靚woh, 我老公幾鬼阿Q精神:loveliness:

原帖由 violin 於 10-5-28 12:06 發表
meowmi,
今朝我個囡應該同你個囝一組, 我哋仲响門口講BYE BYE呢.... 又睇吓我哋有冇緣啦....

我老公話見到有A-E group, 3 kids / group, so around 15 kids

原帖由 清清媽咪 於 10-5-28 12:27 發表
Hi, parents, may I know how many kids are in the interview group this morning & how many interview groups ?

Thanks! meowmi
原帖由 meowmi 於 10-5-28 12:39 發表
我老公話見到有A-E group, 3 kids / group, so around 15 kids

你老公咁眼利既...勁...

原帖由 meowmi 於 10-5-28 12:39 發表

Meowmi,

我都好同意佢哋今朝比上年IN得好, 畢境都大咗大半年, 上年我個囡未入去都眼濕濕, 我見都仲驚過佢.... 哈哈... 呢一代父母同小朋友真係唔易做

搞到返工去TOILET都要攞埋個電話去 ......

原帖由 violin 於 10-5-28 15:22 發表
Meowmi,

我都好同意佢哋今朝比上年IN得好, 畢境都大咗大半年, 上年我個囡未入去都眼濕濕, 我見都仲驚過佢.... 哈哈... 呢一代父母同小朋友真係唔易做

搞到返工去TOILET都要攞埋個電話去 ...... ...

我都係呀! 電話一響就勁緊張, 心血少D都死.

得個5歲人仔 (阿囝仲要係細仔, 11月出世, 上年1st IN 時都未夠5歲, 仲係成舊飯咁), 就要面對這殘酷的遊戲, 阿媽都覺得心痛.

請問你地in幾多點架?我地就9am

我哋跟你下一組, 9:15

你哋係咪都已經有一間半間着落, 而家只係睇吓有冇多一個選擇咁呢?!

原帖由 lovebabyv 於 10-5-28 16:34 發表
請問你地in幾多點架?我地就9am

係我地前一group in 完出來時,我聽到校長同d家長講,放心啦得唔得你地都會放入wait list架...我唔係好明@@
另你個係咪女呀?

原帖由 violin 於 10-5-28 16:39 發表

你哋係咪都已經有一間半間着落, 而家只係睇吓有冇多一個選擇咁呢?!

係呀, 我個係囡, 囝同囡有分別咩??

我朋友第一輪己經收咗, 話6月10日前佢哋要去註册, 所以6月中先真正有幾多位流出黎攞

哦...冇咩...你係唔係in前個女要去洗手間個位呀? keke
哦...怪不得校長咁講啦...咁上星期見個d又可以即日有電話call話收佢地既...唔通到我地就...wait list...

原帖由 violin 於 10-5-28 17:02 發表
係呀, 我個係囡, 囝同囡有分別咩??

我朋友第一輪己經收咗, 話6月10日前佢哋要去註册, 所以6月中先真正有幾多位流出黎攞

我係有一間私校收左...不過最like係ec...咁你呢?

原帖由 violin 於 10-5-28 16:39 發表

哈哈哈.... 係呀係呀..... 咪問你路個個攞.... 又咁啱, 不過好以你個組IN得耐D咁喎.....

係啦, 人哋又可以即日有電話, 我哋要攞攞戀個WEEKEND喇

原帖由 lovebabyv 於 10-5-28 17:07 發表
哦...冇咩...你係唔係in前個女要去洗手間個位呀? keke
哦...怪不得校長咁講啦...咁上星期見個d又可以即日有電話call話收佢地既...唔通到我地就...wait list...

...

我老公話in左20分鐘wow...我就冇睇錶啦...因我掛住係門口昅...當時我見校長背住佢地坐好似睇緊野咁...我估係每個人既file...跟住我只係見我個女答問題...唉...我個女出來問佢問d咩...佢話冇野問wow...唉...凶多吉少

原帖由 violin 於 10-5-28 17:13 發表
哈哈哈.... 係呀係呀..... 咪問你路個個攞.... 又咁啱, 不過好以你個組IN得耐D咁喎.....

係啦, 人哋又可以即日有電話, 我哋要攞攞戀個WEEKEND喇
‹ 上一主題|下一主題