用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

open day

請問5月1日是否有開放日呢?

是.  早上10時至下午5時.

原帖由 choifung618 於 10-4-22 22:46 發表
請問5月1日是否有開放日呢?

阿女話想再玩迷宮, 唔知今年係味一樣有呢 ?

原帖由 angelprincess 於 10-4-22 22:53 發表
是.  早上10時至下午5時.

會唔會講座!?

應該有, 通常都有兩場,一中一英.

原帖由 dchyhk 於 26/4/2010 16:33 發表
會唔會講座!?
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

請問講坐需唔需要報名 ? 點報呀?

原帖由 vee 於 10-4-30 17:32 發表
請問講坐需唔需要報名 ? 點報呀?

VEE,
印象中你好似都係0508果邊...是嗎?

係呀 . sil
明天我會去. 希望見到你 / 認得我啦.
咁講坐洗唔洗登記呢 ?

原帖由 vee 於 10-5-1 00:35 發表
係呀 . sil
明天我會去. 希望見到你 / 認得我啦.
咁講坐洗唔洗登記呢 ?

我見唔到你, 但見到hony喎...哈哈!

你有無做 helper ? 見你唔到.
我都見到另一個 0508 bk 媽咪。

對 d 學生印像感覺好好, 希望仔仔有辛成為其中一個。

原帖由 vee 於 10-5-3 15:00 發表
你有無做 helper ? 見你唔到.
我都見到另一個 0508 bk 媽咪。

對 d 學生印像感覺好好, 希望仔仔有辛成為其中一個。

我之前報左做義工, 點知MONICA突然要比賽, 所以冇做到囉。
我今年都係第一次去OPEN DAY, 都覺得D小朋友幾好。

Monica 咩比賽咁叻女。

想問 TSL 1st in 係咪主要英文玩遊戲等?
到 2nd & 3rd 會唔會用中文?定係全程英文?

原帖由 vee 於 10-5-4 14:15 發表
Monica 咩比賽咁叻女。

想問 TSL 1st in 係咪主要英文玩遊戲等?
到 2nd & 3rd 會唔會用中文?定係全程英文?

MONICA果日中國舞校隊比賽, 唔係咩叻女啦!

TSL得1ST IN同2ND IN, 冇3RD IN架喎。

1ST 比較考學術上既野, 大部份都係英文, 但都有中文問題。而2ND IN就係好似全英文, 睇佢地玩成點, 都係玩遊戲咋。

thank you.

我想問下學術上既野係咩呢?如認下生字 , 計下數之類?

你覺得 interview class對怕生保既小朋友黎講,係咪有幫助呢?

原帖由 vee 於 10-5-6 12:59 發表
thank you.

我想問下學術上既野係咩呢?如認下生字 , 計下數之類?

你覺得 interview class對怕生保既小朋友黎講,係咪有幫助呢?

都係用英文問下佢地呢D係乜, 數下數, 指下圖畫。我唸識唔識都唔係太大影響, 反而佢識唔識聽英文先最緊要。
面試班...冇唸過亦冇興趣, 因為千篇一律咁TRAIN一個小朋友, 攪到小朋友冇哂自己既性格去面對面試, 比佢入到心儀小學, 都未必係一件好事, 因為分分鐘唔適合佢。

記得個日去OPEN DAY 有個學校個d唔知係老師定係乜, 問我個女想唔想陳守仁, 我話梗想入啦, 不過甘難入, 跟住佢叫阿女返屋企認多d字睇多d書喎。

我真係要谷下佢先得啦~