用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急 !!! 求救 !!! 紅馬排名 80 - 90 可否選band1 尾學校 ...
樓主: RainyDay
go

急 !!! 求救 !!! 紅馬排名 80 - 90 可否選band1 尾學校 ? [複製鏈接]

原帖由 minijelly 於 10-7-7 00:19 發表

哈哈~~咁夜都唔瞓緊係開心得滯
恭喜晒呀~~~今年見D C兄C姐派得咁好,簡直幫我打左支強心針呀,祝你同仔仔有個美好而又開心既中學生涯!
你介唔介意透露亞仔派左邊間呀?亞囡昨日攞左成績表,呈分試名次係66/ ...

我阿仔第1 次考呈分試時同你女個名次好接近喎...所以你可以放心哂啦 ! 我已貼咗紅馬今年獲派中學列表出黎啦..你去睇睇..

原帖由 RainyDay 於 10-7-7 00:35 發表

我阿仔第1 次考呈分試時同你女個名次好接近喎...所以你可以放心哂啦 ! 我已貼咗紅馬今年獲派中學列表出黎啦..你去睇睇..

hehe~~唔該晒,我仲即刻POST左係FACEBOOK公諸同好喇,好多MAMI都要多謝你既幫忙呀!
咁係咪只要之後的呈分試KEEP住都仲有機會?自問已經出左百分之二百努力去溫習,但係總係技不如人...唉,有時都幾心灰

原帖由 minijelly 於 10-7-7 00:47 發表

hehe~~唔該晒,我仲即刻POST左係FACEBOOK公諸同好喇,好多MAMI都要多謝你既幫忙呀!
咁係咪只要之後的呈分試KEEP住都仲有機會?自問已經出左百分之二百努力去溫習,但係總係技不如人...唉,有時都幾心灰 ...

唉..其實D細佬衰咩架, 多數衰唔小心既姐...真係唔掂個D已經係 D - E 班架啦...所以不係技不如人既...D細佬仔係咁架啦...KEEP 住成績就一定無問題 ! 知唔知我阿仔衰咩...佢衰視藝吖..音樂吖 攞 B 拉低哂D 分咪搞到咁囉...

原帖由 RainyDay 於 10-7-7 00:57 發表

唉..其實D細佬衰咩架, 多數衰唔小心既姐...真係唔掂個D已經係 D - E 班架啦...所以不係技不如人既...D細佬仔係咁架啦...KEEP 住成績就一定無問題 ! 知唔知我阿仔衰咩...佢衰視藝吖..音樂吖 攞 B 拉低哂D 分咪搞到 ...

hehe~~我囡仲衰,佢衰體育呀

早抖喇...你都早D瞓喇,今日緊張左一朝,快快休息喇

Hi Minijelly,

Tks!

係呀! 我仔仔讀紅馬,佢果班有5 個同學仔一齊入咗!

希望仔仔 考好啲分班試,幫師弟、妹 (尤其是細佬  哈哈!)升中取分 !

BON

Bon

原帖由 Bon 於 10-7-7 09:20 發表
Hi Minijelly,

Tks!

係呀! 我仔仔讀紅馬,佢果班有5 個同學仔一齊入咗!

希望仔仔 考好啲分班試,幫師弟、妹 (尤其是細佬  哈哈!)升中取分 !

BON ...

恭喜~恭喜~以後亞仔返學有個伴喇!
我今朝見到老師,佢話今年派位唔錯,淨係有個mami投訴,我講左我囡呈分成績佢知,佢建議我揀一間band 1咋
我同亞囡心儀迦密&旅港,你有咩comment呀?

minijelly師姐,
仲記得我嗎...
呈分試名次學校會通知呀 ? O甘就好嘍...
我地再遲一年才升中,希望師兄師姐們考好d, 帶携下我地呀!

原帖由 minijelly 於 10-7-7 00:22 發表

Hi Bon:

恭喜晒呀~~亞仔都係紅馬C兄?我囡下年出生率仲低過今年,希望沾下你地D旺氣,靈靈性性派到心儀既!

唔好呀。因為學校會唔敢你TAKE英中架。
上番50名啦

原帖由 咖啡奶茶 於 10-7-7 11:12 發表
minijelly師姐,
仲記得我嗎...
呈分試名次學校會通知呀 ? O甘就好嘍...
我地再遲一年才升中,希望師兄師姐們考好d, 帶携下我地呀!

HEHE~~我緊係記得你啦,有幾多紅馬家長會發言吖?你小朋友而加都加入左紅馬大家庭成年喇,係咪完全適應喇?
其實學校一般係頭十名先會係成績表列出名次,可能由於係呈分關係,所以今次先特別逐個學生叫出去,自己睇自己名次囉

一定不是首100個。頂晒都係65-70個。45﹣50係保險線,除非你有特異功能。甘早早係"自行"俾人收左,呢D我係不計。

原帖由 com7hk 於 10-5-3 11:27 發表
as i know, 紅馬排名 around 100(student)  mostly allocated to band 1 shool.  but the important that the student  in band 1 school can not perform well as compared with others student.
‹ 上一主題|下一主題