用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 通利 - Yamaha兒童音樂班好唔好
樓主: Big-Mouth
go

通利 - Yamaha兒童音樂班好唔好

是呀﹐新都城2期通利3歲2個月嗰班﹗Exactly 唱下歌打下拍子﹐最緊要記住﹐此課程並不是教小朋友彈鋼琴﹐反而著重培養音樂感和節奏感。

原帖由 coco209 於 10-7-13 18:37 發表
Ohmygosh,

請問係咪指新都城2期通利3歲2個月嗰班? 上課流程係點? 我問過佢哋話係唱下歌打下拍子! 小朋友開心嗎? 請多多指教! Thanks!

我都想幫小朋友報佢哋2-3歲幼兒班, 請問有冇人上過呢? 我本來想報柏斯bb教室, 但時間唔適合.  唔知通利好唔好?

Thanks fot yr info.

原帖由 ohmygosh 於 10-7-14 13:57 發表
是呀﹐新都城2期通利3歲2個月嗰班﹗Exactly 唱下歌打下拍子﹐最緊要記住﹐此課程並不是教小朋友彈鋼琴﹐反而著重培養音樂感和節奏感。

我仔仔都上過 JMC, 我覺得好無聊都係平日上音樂堂. 仔仔一開始就好想彈d 樂器,不過又冇太多機會, 太多人一班.

我唸都係同佢搵d小人d或者學樂器會專注d訓練到佢.

我之前聽人講讀完通利套課程的小朋友,視譜能力較弱,對日後學習樂器有一定難度,所以我都係報咗D中小型琴室搞的音樂班,可以學多D唔同類型的音樂(中樂、非洲音樂),囡囡仲玩得好開心,你有興趣的,我可以PM個音樂班資料比你參考下!