用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無 2010-2011 劍鳴N1同學仔?? 入黎吹下.... ...
樓主: cherrychris
go

有無 2010-2011 劍鳴N1同學仔?? 入黎吹下.... [複製鏈接]

Smallpigbb,

唔該晒你,你真係好人
唉!另外我個女幾活躍嗰隻,我想知道學校係唔係活動教學定傳統教學
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-30 07:56 發表

1:30係正式上堂o既時間,我知道係1:00-1:30都已經可以送小朋友返學校,我o地上午班都係o甘,8:30學校就開門俾小朋友入去,入到課室都好多o野要搞又換鞋又交通告袋呀o甘,仲有時間就可以玩o下玩具,所以你都可以放心返工o既時間 ...

原帖由 JumpingBean 於 10-4-30 10:49 發表
唔該晒Smallpigbb, 非常清楚呀..!!

BTW, 你囡囡會唔會繼續在KM讀K1呀..? 只是多口一問.

會我個女會o係KM讀返K1.

原帖由 mousegirl 於 10-4-30 12:12 發表
Smallpigbb,

唔該晒你,你真係好人
唉!另外我個女幾活躍嗰隻,我想知道學校係唔係活動教學定傳統教學

我覺得兩方面都有,如新年會有搞校內行花市,學校會布置到好似一個迷你花市o甘俾D小朋友行同玩又會俾個購物袋同錢佢o地自己買o野,我因為有做家長義工所以o個日都有幫手,至于教學方面PN都已經要認中文字卡,而且一個禮拜都有一個英文字同中文字要認,數學有時會教認字,仲有形狀同顏色。

哈哈.. 真係唔該晒Smallpigbb有問必答, 有求必應呀, 係我哋KM新同學仔嘅生神仙呀..!!

聽你咁講, 我越來越鍾意這間學校呀, 又有動又有靜, 最鍾意佢PN都有得認中文&英文字呀, 因我覺得一星期認一個字都唔過份, 都幾好呀..!! 啱晒我柸茶呀~~ I like this school so much!!
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-30 14:51 發表

我覺得兩方面都有,如新年會有搞校內行花市,學校會布置到好似一個迷你花市o甘俾D小朋友行同玩又會俾個購物袋同錢佢o地自己買o野,我因為有做家長義工所以o個日都有幫手,至于教學方面PN都已經要認中文字卡,而且一個禮拜都 ...

咁你係唔係confirm KM la
原帖由 JumpingBean 於 10-5-4 04:07 發表
哈哈.. 真係唔該晒Smallpigbb有問必答, 有求必應呀, 係我哋KM新同學仔嘅生神仙呀..!!

聽你咁講, 我越來越鍾意這間學校呀, 又有動又有靜, 最鍾意佢PN都有得認中文&英文字呀, 因我覺得一星期認一個字都唔過 ...

請問各位MAMA 今年 interview
問D 乜o野  ?
可以比D Tips 嗎  ?本人也很喜歡這間學校

唉..! 仍然收緊料, 本人真多心, 又驚選錯又驚後悔, 真麻煩
原帖由 mousegirl 於 10-5-4 10:48 發表
咁你係唔係confirm KM la
‹ 上一主題|下一主題