用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 蕊展計劃
go

蕊展計劃

請問有無小朋友去蕊展上過堂?收費點?同好唔好呢?

你排左隊未, 未就要快, 隨時要等一年, 開課前過左小二就唔收. 收費合理, 有經濟需要者可申請減費.

小兒上了三個階段, 係參加過同類型最有組織, 最有幫助的課程.

多謝回覆.
我已經排咗差唔多一年啦,但都無話幾時有期,係網上面又無咩野睇到.咁你亞仔上咗3個階段係學d咩野?同幫唔幫到亞仔?
收費可以減?係點先可以減收費.

原帖由 blip 於 10-4-13 13:59 發表
你排左隊未, 未就要快, 隨時要等一年, 開課前過左小二就唔收. 收費合理, 有經濟需要者可申請減費.

小兒上了三個階段, 係參加過同類型最有組織, 最有幫助的課程. ...

有位佢地會打電話約你見面, 四月的已經開課, 下一輪要到九月, 第一階段是給準備上小一的, 只有十課, 第二階段是給小一或小二的學生, 有二十四課, 每周一次, 為期約半年, 第三階段為跟進小組, 只有十課, 每月一次. 最重要的是第二階段.

內容對父母和小孩都十分有用, 切合實際生活和學校環境, 教導方法也很為小朋友接受.

減免主要看家庭收入和支出, 要寫信申請, 有位時會講解.
原帖由 豆Dan 於 10-4-14 09:29 發表
多謝回覆.
我已經排咗差唔多一年啦,但都無話幾時有期,係網上面又無咩野睇到.咁你亞仔上咗3個階段係學d咩野?同幫唔幫到亞仔?
收費可以減?係點先可以減收費.

...

謝回覆.

係咪3個階段完成就要退學?
咁你亞仔依家重有無其他traning呢?

原帖由 blip 於 10-4-14 17:28 發表
有位佢地會打電話約你見面, 四月的已經開課, 下一輪要到九月, 第一階段是給準備上小一的, 只有十課, 第二階段是給小一或小二的學生, 有二十四課, 每周一次, 為期約半年, 第三階段為跟進小組, 只有十課, 每月一次. 最 ...

對, 讀完便完成整個課程, 我都研究緊哪裏有適合社交課程, 小童群益會大圍好似都有個"加家同行", 不過又係輪左好耐都冇聲氣.

blip,

你也是住沙田的嗎?如是,能否pm我,你的小朋友是讀那間小學? 不知是否同我亞仔同校?

原帖由 blip 於 10-4-15 11:57 發表
對, 讀完便完成整個課程, 我都研究緊哪裏有適合社交課程, 小童群益會大圍好似都有個"加家同行", 不過又係輪左好耐都冇聲氣.