用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Rattie
go

面試

反正測驗唔計分,算喇。

係呢,你囡囡知道(唔計分)冇?

原帖由 B.B.Mother 於 10-5-11 14:25 發表
被你講中咗添!不過講到心痛,我諗我見到測驗卷的分數,個心仲痛啲呀!

愛愛地球,

如果你係煩緊點樣去砌囡囡嘅profile,其實真係好簡單,你只需要列出所有囡囡嘅資料、學歷、ECA同獎狀就OK,連同獎狀副本。齊整清楚就得。

我懶,當年郵寄封信去申請就算。

我百冇 : 冇抽獎(第一、二輪都冇揀過SPPCS)、冇宗教、冇關係兼唔同區。

Profile唔重要,係睇小朋友嘅表現,寫到天花龍鳳都冇用,扣門interview要考中英數。

就算interview肥佬,肉緊d寫封信去求吓情都仲得,學校鐘意揀d緊張小朋友兼有誠意嘅家長。

我囡考中一嘅profile都係得一張紙咁大把。

Rattie

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 121# Rattie 的文章

佢知道不計分,但係我都要求佢盡力去考,咁樣我對考試的分數先有個底啊!

回覆 124# candy_kent 的文章

希望到時承你貴言啦!

冇計,係得咁多就係咁多。我囡自行interview時,佢話d小朋友嘅獎狀係「一叠」。我想塞埋佢學校張體能獎狀落去亞囡都唔俾,佢都識分。

考中學首要計成績、特異功能,再睇interview表現。

再者,高小嘅ECA cut淨得嗰幾瓣,想加多頁亦有心無力。

原帖由 candy_kent 於 10-5-11 17:46 發表

Rattie,
唔讚你囡囡勁 都唔得啦, 竟然可以一張紙可以走天下 !!

簽名被屏蔽

哎,轉個彎嚟讚自己個囡,有少少唔好意思添。

原帖由 candy_kent 於 10-5-12 17:02 發表

Rattie,
講到尾升中學都係自睇成績為首要啦 !! 有實力就無有怕啦.

簽名被屏蔽