用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Rattie
go

面試 [複製鏈接]

唔係獨生女,我仲有一個仔.
8歲,同毛公仔講嘢好正常,我嘅....11歲啦,都係咁,你話低唔低B!

真係有d難度喎,咁迷即是=用黑色同淺藍色而已?好難搵下喎  
dgs 果隻藍, 是否屬深藍?

原帖由 YongXin 於 10-5-5 14:30 發表
從來唔用白色,中國人大吉利是。藍都要睇吓邊隻藍,深深藍又係大吉利是。。。我0個件今年開始唔肯扎孖辮,只肯扎一條馬尾,話孖辮幼稚?!。。。咁咪襯佢囉其實

...

佢哋影相嗰日就會齊齊幼稚(扎孖辮) 。

原帖由 YongXin 於 10-5-5 14:30 發表
從來唔用白色,中國人大吉利是。藍都要睇吓邊隻藍,深深藍又係大吉利是。。。我0個件今年開始唔肯扎孖辮,只肯扎一條馬尾,話孖辮幼稚?!。。。咁咪襯佢囉其實

...

回覆 99# Rattie 的文章

所以佢唔滿意囉!都沒辦法啦,邊個叫佢隻腳咁大!

醒目開學勳章

0個隻藍我就唔會用。我村婦有避忌0者,你地後生新潮,可以用丫。

我得閒會去MK花園街,CWB女人街巡視吓業務,入吓貨;都幾難搵,因爲要純色,唔可以有其他雜色。另一個選擇係用黑色橡根扎0左先,再用藍絲帶綁蝴蝶。

原帖由 愛愛地球 於 10-5-5 14:47 發表
真係有d難度喎,咁迷即是=用黑色同淺藍色而已?好難搵下喎  
dgs 果隻藍, 是否屬深藍?

其實你地可以試下淘寶網, visa/master card都得(卡要已開通可進行網上購物), 睇下都好.

http://www.taobao.com  輸入搜索字眼如 "白色  皮鞋  大童"

e.g. http://item.taobao.com/auction/item_detail-db1-aaad86a5e8188cb6c83fb5c14dfc1ad3.jhtml  

有時有些出口貨,香港都買不到.
(只供大家參考,沒有個人利益)

le個網ok架,不過咪俾囡囡過目,唔係分分鐘賣身都唔掂。小心小心。

原帖由 dogmonkey 於 10-5-5 15:05 發表
其實你地可以試下淘寶網, visa/master card都得(卡要已開通可進行網上購物), 睇下都好.

http://www.taobao.com  輸入搜索字眼如 "白色  皮鞋  大童"

e.g. http://item.taobao.com/auction/item_detail-db1-aaad86 ...

簽名被屏蔽

請問這款可以返學嗎? 會否因為太多洞? 各家長請給意見.

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db2-dabbababbb44198c79cd988173c2ae64.htm

我唔會揀le個款,正如你所講 … 太多洞。

原帖由 dogmonkey 於 10-5-6 09:44 發表
請問這款可以返學嗎? 會否因為太多洞? 各家長請給意見.

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db2-dabbababbb44198c79cd988173c2ae64.htm

Hi Rattie,

唔好意思我女5月20要考音樂筆試, 我女話老師無講考d咩, 我想問下係咪考五線譜 ? 如果係就死囉因為我女無學樂器完全唔識, 點算好呀 ? tks a lot !

唔須驚,我囡都冇乜點學樂器,淨係吹吓笛子,樂理、五線譜佢都唔掂架。

音樂筆試係考佢音樂書裡面嘅嘢,你問吓佢之前教過邊幾頁照溫囉。(講事實,我冇同我囡溫過,因為我一d音樂細胞都

茅,叫佢自己攪掂,所以都係得個B。)

筆試只是佔1/3,仲有唱歌同牧童笛,後者操熟d,態度好d,應該問題唔大。

俾d心機考好今次個試,就唔洗咁閉翳。ADD OIL!!!

原帖由 chatroom台長 於 10-5-6 11:57 發表
Hi Rattie,

唔好意思我女5月20要考音樂筆試, 我女話老師無講考d咩, 我想問下係咪考五線譜 ? 如果係就死囉因為我女無學樂器完全唔識, 點算好呀 ? tks a lot ! ...

Hi Rattie,

唔該哂呀 ! 我女話有本簿寫左d樂理唔知係咪溫果d, 今次
Maths test 我女得果 6x, 佢話全班都好多人測得好差, 考試就黎如果又係 6x 得個 D 都唔知點程分, 我身邊D 五年級媽咪個個都好緊張, 唉..... 好驚派唔番過隔離中學.
原帖由 Rattie 於 10-5-6 16:37 發表
唔須驚,我囡都冇乜點學樂器,淨係吹吓笛子,樂理、五線譜佢都唔掂架。音樂筆試係考佢音樂書裡面嘅嘢,你問吓佢之前教過邊幾頁照溫囉。(講事實,我冇同我囡溫過,因為我一d音樂細胞都茅,叫佢自己攪掂,所以都係得個B。)
筆試只是佔1 ...

唔理得咁多,寫咗d乜都溫吓佢,大小通吃。

數測6x分? 碎料喇! 測驗唔計分,d老師咪有咁深出咁深囉,最緊要係同d peer比較,中中等等就唔須咁緊張住,咪自己嚇自己。

如果大部分人都攞AB,你攞C又如何?咪一樣腳仔軟!

有老師話我哋今屆好著數,因為早兩屆嘅師姐成績好好,希望我哋都幫到你哋一把喇。

原帖由 chatroom台長 於 10-5-6 17:02 發表
Hi Rattie,

唔該哂呀 ! 我女話有本簿寫左d樂理唔知係咪溫果d, 今次
Maths test 我女得果 6x, 佢話全班都好多人測得好差, 考試就黎如果又係 6x 得個 D 都唔知點程分, 我身邊D 五年級媽咪個個都好緊張, 唉..... 好驚 ...

Hi Rattie,

唔該哂呀 ! 係啦次次第2次 maths 測驗都好深, 好彩亞女話平時好叻果d都失手, 希望考試容易d, 幫幫手呀師姐, 7月知道有幾多人升到隔離唔該報報料, tks a lot !

原帖由 Rattie 於 10-5-6 17:48 發表
唔理得咁多,寫咗d乜都溫吓佢,大小通吃。數測6x分? 碎料喇! 測驗唔計分,d老師咪有咁深出咁深囉,最緊要係同d peer比較,中中等等就唔須咁緊張住,咪自己嚇自己。如果大部分人都攞AB,你攞C又如何?咪一樣腳仔軟!有老師話我哋今屆 ...

旺角花墟有間"步陞鞋"舖頭, 有好多返學皮鞋, 黑白都有,仲好大對, 有冇睇過? 佢幾十年都屹立不倒,一定有d "好野".

原帖由 B.B.Mother 於 10-5-5 12:26 發表
阿囡這一年長得很快,去年九月買的白鞋,只穿了二,三個月,今年已不能穿.為了這個大腳板(37碼直逼38碼),我幾乎跑遍香港的百貨公司,因為36碼以下大把選擇,去到她這個碼數,很多廠都不出,連Dr.kong的白鞋也只到36碼,有些分 ...

又沒哦!呢排很少去旺角.多謝報料,下次一定去睇吓.(其實早知係咁,細細個就同佢紮腳,一勞永逸.哈!)

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

係播,多謝報料!

要搵返呢0的有玻璃橱窗,每隻鞋上面有號碼,揀好先入舖頭講個號碼出來0個0的硕果僅存既鞋舖先得。

原帖由 dogmonkey 於 10-5-10 10:26 發表
旺角花墟有間"步陞鞋"舖頭, 有好多返學皮鞋, 黑白都有,仲好大對, 有冇睇過? 佢幾十年都屹立不倒,一定有d "好野".

回覆 118# candy_kent 的文章

被你講中咗添!不過講到心痛,我諗我見到測驗卷的分數,個心仲痛啲呀!
‹ 上一主題|下一主題