用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Rattie
go

面試 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

Candy,聽高年班家長講,越大越難買白皮鞋架,茅咁大對。。。

原帖由 candy_kent 於 10-5-4 15:48 發表

YongXin, Rattie,
講講下, 比你地提醒左我, 睇來我都要買定對白鞋, 大小姐上年買果時有一個手指位, 剛剛穿佢話岩穿, 我都擔心唔知捱唔捱到今年個夏季. ...

請問有嚴格規定款式的嗎? 漆皮可以嗎? 有小許石的可以嗎? 例如有蝴蝶結,而中間有D閃石果D款...

原帖由 YongXin 於 10-5-4 15:50 發表
Candy,聽高年班家長講,越大越難買白皮鞋架,茅咁大對。。。

冇乜所謂啦,高興吖嘛

原帖由 YongXin 於 10-5-4 15:48 發表
你寶貝讀小一,Rattie寶貝中一,咁長。。。條裙,擺到黄0羊?

佢應該可以捱到學期尾,九月就多數唔啱著架啦,過兩個月等大減價好去買定。

Sogo五月中Thankful Week都可以去look吓。

亞囡e+著緊36碼。隻腳已經同我一樣大。

原帖由 candy_kent 於 10-5-4 15:48 發表

YongXin, Rattie,
講講下, 比你地提醒左我, 睇來我都要買定對白鞋, 大小姐上年買果時有一個手指位, 剛剛穿佢話岩穿, 我都擔心唔知捱唔捱到今年個夏季. ...

可以可以,呢d我都買過俾佢著返學,總之要純白色。

原帖由 愛愛地球 於 10-5-4 16:57 發表
請問有嚴格規定款式的嗎? 漆皮可以嗎? 有小許石的可以嗎? 例如有蝴蝶結,而中間有D閃石果D款...

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

另外請問髮飾上有限制嗎?例如只可某種色的hairpins, hairbands....

原帖由 candy_kent 於 10-5-4 17:41 發表

rattie,
多謝報料.  我上次都係等先施discount果時買比佢jar.

我都係咁稔, 似乎新學年點都要買過對新比佢.

你囡高過你未呀 ?

你覺唔覺現時好多女仔對腳都好大下, 因為我見d黑皮鞋碼數大到我都合穿 !! ...

Candy,

亞囡高度只是中等,希望唔好矮過人喇。

愛愛地球,

髮飾顏色: 黑白藍。開學時會派儀容守則,一清二楚。

Rattie

Candy

覺得先施嘅價麻麻哋,永安應該好d。

利園二期d貨就grand d,不過價錢都係。

Rattie

原帖由 candy_kent 於 10-5-4 17:41 發表

rattie,
多謝報料.  我上次都係等先施discount果時買比佢jar.

我都係咁稔, 似乎新學年點都要買過對新比佢.

你囡高過你未呀 ?

你覺唔覺現時好多女仔對腳都好大下, 因為我見d黑皮鞋碼數大到我都合穿 !! ...

阿囡這一年長得很快,去年九月買的白鞋,只穿了二,三個月,今年已不能穿.為了這個大腳板(37碼直逼38碼),我幾乎跑遍香港的百貨公司,因為36碼以下大把選擇,去到她這個碼數,很多廠都不出,連Dr.kong的白鞋也只到36碼,有些分店不接受訂製,有些分店訂製則需時二,三個星期.最後在永安
買了(雖不滿意但可接受,因原本大小姐還想挑樣式,最終不得不向事實低頭).
真是不明白,人仔細細,腳板咁大?!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

只是五年班,我都不敢想像出年會大到咩碼?
我都想求其買對護士鞋俾佢算了,但係佢死都不肯,話肉酸同埋好似沒人著,激死我!
唔好睇佢腳板咁大,其實佢心態仲係好低B嘅,鍾意蝴蝶結.

醒目開學勳章

獨生女嗎?我0個個都係,8歲仲同毛公仔講0野。。。

原帖由 B.B.Mother 於 10-5-5 14:10 發表
我都想求其買對護士鞋俾佢算了,但係佢死都不肯,話肉酸同埋好似沒人著,激死我!
唔好睇佢腳板咁大,其實佢心態仲係好低B嘅,鍾意蝴蝶結. ...

醒目開學勳章

從來唔用白色,中國人大吉利是。藍都要睇吓邊隻藍,深深藍又係大吉利是。。。我0個件今年開始唔肯扎孖辮,只肯扎一條馬尾,話孖辮幼稚?!。。。咁咪襯佢囉其實

原帖由 candy_kent 於 10-5-5 13:32 發表

黑, 白, 藍三種色均可.

我上年都係多得yongxin回答我才知jar.

我喺永安都見到d 白色38 - 41 嘅碼,不過大部分係來路貨,e+做緊$600減$150、$1,000減$300。

errrrrrr …… 好似冇乜蝴蝶結…

原帖由 B.B.Mother 於 10-5-5 14:10 發表
唔好睇佢腳板咁大,其實佢心態仲係好低B嘅,鍾意蝴蝶結. ...

我嗰件12歲,一樣係同毛公仔講緊嘢!

Join the club ……

原帖由 YongXin 於 10-5-5 14:23 發表
獨生女嗎?我0個個都係,8歲仲同毛公仔講0野。。。
‹ 上一主題|下一主題