用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 又煩惱了...summer courses!!
go

又煩惱了...summer courses!! [複製鏈接]

0    0    0    0

依然會俾返小朋友學游水!! 因為學完游水後阿囡身體好左好多 ! 前排天氣凍佢都叫我帶佢去游水! 遲下要book 返個教練先得喇~

會否考慮鋼琴的Hong Kong Summer Music Institute
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

嘩!測驗同考試都未完,仲點敢諗summer course !

原帖由 creamlacing 於 10-4-3 17:02 發表
dear mami & dadi

不如大家share下大家將會幫小朋友報ge summer courses啦!!

many thanks...

Anyone has experience with the summer courses offered by Hong Kong Academy for Performing Act (EXCEL) ?  I received the flyer and found some interesting drama courses for kids.

學鋼琴or跆拳道吖,都好好嫁

同阿女搵定d 小一斑 等佢易d色應9月讀小1
原帖由 candyfhc 於 10-4-7 17:12 發表
學鋼琴or跆拳道吖,都好好嫁

醒目開學勳章 王國長老

我女上過一個english drama for kids(就係果個敢言小人類.....???工作坊果個)
最後一堂仲請家長去睇表演, 係一group約5,6個小朋友自己就住一個topic自編自導自演一個短劇, 坦白講, 可能自己對"演藝"有期望啦, 事實就有d失望

原帖由 cherubic 於 10-4-6 11:14 PM 發表
Anyone has experience with the summer courses offered by Hong Kong Academy for Performing Act (EXCEL) ?  I received the flyer and found some interesting drama courses for kids.

醒目開學勳章 王國長老

年年都駛好幾千去join呢d course, 咩science, art, music, 運動等
跟住去到暑假尾發現好似kill time多d, 樣樣掂下, 咩都學唔到
前年我俾佢join左個暑假日文日日學, 每日1.5hr(?), 學完一個term又似乎學到d野wor, 我女又ok鐘意, 就一直學到而家(不過轉左學校因為嫌果間太多人又唔俾補堂, 我而家搵私家仲平過group!)
我唔會pm介紹老師, thanks! 見諒

Thanks for your sharing.

I am interested in a drama course entitled "Alice in Wonderland".

Please share which part you are disappointed with - the teacher, the arrangement and so on.

原帖由 Charlotte_mom 於 10-4-7 22:32 發表
我女上過一個english drama for kids(就係果個敢言小人類.....???工作坊果個)
最後一堂仲請家長去睇表演, 係一group約5,6個小朋友自己就住一個topic自編自導自演一個短劇, 坦白講, 可能自己對"演藝"有期望啦, 事實就 ...

醒目開學勳章 王國長老

首先, 上左第一堂已經轉老師了, FINE, 反正我都唔識佢地, 唔知邊個好, 不過俾我感覺好似安排有D混亂

佢地點上堂我睇唔到, 因為家長都o係出面等, 我見佢地都幾開心既..........最後一堂, 話家長可以入去睇表演, 我都幾期待啦, 個題目係"why we can't keep alligator as a pet", 小朋友就分小組作一個短劇同表演, 其實每組表演時候只係約3分鐘, 對白唔多, 唔夠20句(成個劇), 俾我感覺似小朋友玩鬧多過似學完一個暑假應得既野LOR

原帖由 bebebe12345 於 10-4-6 21:27 發表
會否考慮鋼琴的Hong Kong Summer Music Institute

唔知要咩手續呢?

原帖由 bebebe12345 於 10-4-6 21:27 發表

請問在那兒才能取得資料呢?

原帖由 JCKC 於 10-4-8 14:00 發表
請問在那兒才能取得資料呢?

將會於12-Jul to 30-Jul-2010舉行,截止報名日期23-Apr-2010,在HKAPA樓下取得這個Summer Camp的資料単張,不知TomLee有否!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

原帖由 bebebe12345 於 10-4-8 14:11 發表

將會於12-Jul to 30-Jul-2010舉行,截止報名日期23-Apr-2010,在HKAPA樓下取得這個Summer Camp的資料単張,不知TomLee有否!

謝謝你的回覆。

Agreed, my boys tried this too, not as good as expected ....

原帖由 Charlotte_mom 於 10-4-7 22:32 發表
最後一堂仲請家長去睇表演, 係一group約5,6個小朋友自己就住一個topic自編自導自演一個短劇, 坦白講, 可能自己對"演藝"有期望啦, 事實就 ...

can someone recommend basketball course for summer? thx.

醒目開學勳章 王國長老

有無考慮玩下體操呀, 呢度有政府資助, 初學$220/10堂, 而家有summer course可以報, 抵玩wor!
http://www.gahk.org.hk/doc/developscheme201011_ph1_v2.pdf
原帖由 MountainView 於 10-4-8 06:06 PM 發表
can someone recommend basketball course for summer? thx.
‹ 上一主題|下一主題