用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想找有系統的英文班
go

想找有系統的英文班 [複製鏈接]

我女小二, 有沒有好的英文班(聽,說,讀,寫), 跟學校課程,可以keep住讀上去果d呢?
   0    0    0    0

有無好介紹?

太子Super Kid, 係分級制, 可以keep住讀上去.

原帖由 AAma 於 10-4-1 12:26 發表
我女小二, 有沒有好的英文班(聽,說,讀,寫), 跟學校課程,可以keep住讀上去果d呢?

我幫囡囡報0左澳洲國際學校0既英文班,逢星期六朝早三個鐘,四月廿四日開始,基本上我無乜要求,只希望有一個英語環境比佢,所以,如無特別問題,應該都會一直讀上去。

我女已經小二, 英文唔係咁好, 我估好難插班.

原帖由 overview 於 10-4-8 13:25 發表
太子Super Kid, 係分級制, 可以keep住讀上去.

可否pm資料給我?

原帖由 chuyuencheung 於 10-4-8 13:46 發表
我幫囡囡報0左澳洲國際學校0既英文班,逢星期六朝早三個鐘,四月廿四日開始,基本上我無乜要求,只希望有一個英語環境比佢,所以,如無特別問題,應該都會一直讀上去。 ...

全港的小學都有英文課(聽,說,讀,寫), 跟學校課程,可以keep住讀上去。
無人喜歡上完上午班,再到下午班(或傍晚班)讀同樣的課程,要你一天看兩次女王辦公室或鐵馬尋橋你不叫悶嗎?
二年班的課程不會有甚麼難度,有少許協助,再要求小朋友自己温習,應已足夠。

我只是找一星期一堂的英文班, 小朋友應該不會太悶的, 最主要是幫佢補下底, 聽多d native 語音, 加上佢又唔多合作, 成日同你講東講西, 所以都係比人教好d.

原帖由 wingsma 於 10-4-9 00:20 發表
全港的小學都有英文課(聽,說,讀,寫), 跟學校課程,可以keep住讀上去。
無人喜歡上完上午班,再到下午班(或傍晚班)讀同樣的課程,要你一天看兩次女王辦公室或鐵馬尋橋你不叫悶嗎?
二年班的課程不會有甚麼難度,有少許協助,再要 ...

Please PM the details to me.  Thanks!!

原帖由 chuyuencheung 於 10-4-8 13:46 發表
我幫囡囡報0左澳洲國際學校0既英文班,逢星期六朝早三個鐘,四月廿四日開始,基本上我無乜要求,只希望有一個英語環境比佢,所以,如無特別問題,應該都會一直讀上去。 ...

基本上我都係新報呢間學校,都唔知好唔好,各位如果有乜 comment ,請通知一聲,BTW,各家長如有興趣,都可以去學校 WEB SITE 參考一下︰

http://www.aishk.edu.hk/page.php?page_id=67

学英文基本功有好介紹

我個仔仔係銅鑼灣一間叫啟發学藝坊學英文改進班,个老師好有耐心咁幫佢打好文法基本功,好似Tailor made咁!而且佢係曾任某校教師,主要教英文精英班!不過最緊要識教,就算学歷幾高,但係冇人明,咁就死喇!:;pppp:

珠心算是否可以改善數學能力?

我個仔仔d同學仔都有學珠心算,是否可以改善數學能力?請指教!

請問可以可以SHARE多些:-
1)係邊型教授英文方式?? 活動型抑或操卷形式
2) 是否外籍老師/NATIVE??

黃巴士

re:学英文原則

請問可以可以SHARE多些:-
1)係邊型教授英文方式?? 活動型抑或操卷形式
2) 是否外籍老師/NATIVE??

黃巴士

>>>>>>>>>

学英其實最重要係文法基礎上,文法唔好composition都差埋!一分一分比老師扣到渣都冇剩!如果想学好listening & Oral 就一定外国老師喇,但係grammar就要一个識有方法教你个小朋友容易去記嘅本地老師。除非自己个小朋友識聽英文多過中文喇!銅鑼灣个英文老師比嘅worksheet唔算多,不過好多係少見/常錯嘅examples。而且我仔仔係讀男XX小学,太多功課好易發脾四呀!

[quote]原帖由 maymaye 於 10-4-11 01:13 發表

Thank you!!

chuyuencheung,

Thank you very munch!!

我個仔上緊 Ready to Learn, 佢地有一套書跟住學, 開始時會有個test, 睇吓小朋友由邊個level 讀起.

d 老師全部都係net, 約 $2xx 一堂, 最多4 個學生.

有興趣就上佢個website 睇吓, 打ready to learn 就搵到.

我個仔讀咗年多, 都唔錯, 起碼唔怕講英文.
‹ 上一主題|下一主題