用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 ket - 你地會買邊本exercise 來自學呀?
樓主: 一家三口
go

ket - 你地會買邊本exercise 來自學呀? [複製鏈接]

回覆 1# sweetma 的文章

KET 應該比 MOVER 深好多 . 如唔想考 FLYER, 應當初唔好考 MOVER.

原帖由 sampapa 於 10-4-14 13:22 發表
I just 3 books with CD for my kid on 2010-04-06 (書城)
It is KEY/PET & FCE in same series.

Price is RMB24 each.

Many stock in rack.

我找不到啊. 仲特登叫職員同我查...
叫朋友在網上訂了, 都係2x/本. 另付5大元運費.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

原帖由 Ansonrubby 於 10-4-15 12:34 發表
你孩子幾年班?
如果同Flyers差不遠,咁我就試下skip左Flyers唔洗阿仔考啦!  

p4.
建議見買本ket卷試做. 另外, 下載flyers同ket的生字表比較一下就明.
小朋友講的差唔多, 要等成績出來才知道... 月尾就知真偽.

回覆 3# EMILY03 的文章

Thank you for telling me that. We will go one level at a time then.  It's not that I don't want to let her take the flyers exam. Just a wild thought to skip the flyers because I have seen comments here saying KET and flyers are pretty much the same in terms of difficulty.  That can save some exam costs.

我想去BC報考劍橋,請問要帶什麼文件 ?

thanks.

呀女前年考KET係商務買左本Cambridge Key English Test 3 with answers with audio CD 原價$239 可以以$100 出讓比有需要人仕, 接近100%新(仲有當日購入的正單可作參考), 有意可PM比我

原帖由 龍舌蘭 於 10-4-16 17:16 發表

p4.
建議見買本ket卷試做. 另外, 下載flyers同ket的生字表比較一下就明.
小朋友講的差唔多, 要等成績出來才知道... 月尾就知真偽.

今日收到成績了, 91/100 PASS WITH MERIT.

醒目開學勳章

原帖由 龍舌蘭 於 10-4-26 11:01 發表

今日收到成績了, 91/100 PASS WITH MERIT.

請問你小朋友考嘅候係幾多歲呀?

原帖由 chloemami618 於 10-4-28 00:02 發表

請問你小朋友考嘅候係幾多歲呀?

今年3月考, 9y.

好勁呀!!
阿仔11歲時先考.
原帖由 龍舌蘭 於 10-5-6 21:09 發表

今年3月考, 9y.

少年宮那邊可找到嗎?Thank you!
原帖由 FungBBMaMa 於 10-4-14 16:02 發表

我上週都有上去深圳, 仲買左 KET " 教師版" 返來自己同阿囝一齊研究內容, 原本都唔錯.  當多本參考書睇下.

你有無去英文書那邊看, 不是放在兒童書那兒的. ...

醒目開學勳章

少年宮那邊是有的, 但唔齊及量少. 可能會白行.
中心書城書齊有選擇. 呢本起角 (皺), 咪要另一本吧.

原帖由 cheerfolk 於 10-5-20 01:54 發表
少年宮那邊可找到嗎?Thank you!
:-o

請問小一應該由哪里開始讀起?同埋去哪里讀好?

But 我還是會讓囝囝在summer/ Sept.考左Flyers先,比佢浸下先,本身個course都幾好,學下野先!
原帖由 龍舌蘭 於 10-4-26 11:01 發表

冰紫嫣:
小一生如認字OK, 英文不錯,大可由Movers學起,否則由Starters開始讓孩子多學些vocab, grammer都有益!

There are 2 various of KET.  One is KET.  Another one is KET for school.  Which one do you choose ?  Which one is better ?
‹ 上一主題|下一主題