用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(大埔) 大埔英藝家長請回應
樓主: Jasonlo
go

大埔英藝家長請回應 [複製鏈接]

但根本我地都無家長日,唔該晒

回覆:superying 的帖子

返左學十日度.昨天終於無喊了!! 好叻仔呀!在家仲開concert咁唱左十次小鼓咚咚咚!!

回復 emily207 的帖子

因為新入學所以冇家長日,但18號個日全校學生上學期有讀個D都有家長日,可能因為咁比較多野做,冇打比你
但都唔好期望太高,佢地好少打電話聯絡的

家長日要帶小朋友嗎?老師會傾幾耐架?講d咩架?可否share下呢?

可帶可唔帶,睇你多唔多野問,唔多既話見5-10MIN,講返佢係學校多方面既表現,同埋會比一本有關老師比佢既評語,考試卷,一隻學校生活照既CD,成績表

試讀?咁唔鐘意臨時可以去邊度讀呀?

引用:可帶可唔帶,睇你多唔多野問,唔多既話見5-10

原帖由 worm_store 於 12-02-24 發表
可帶可唔帶,睇你多唔多野問,唔多既話見5-10MIN,講返佢係學校多方面既表現,同埋會比一本有關老師比佢既評語, ...
幾好喎! 好期待啊!尤其是隻CD!希望下學期完左都有家長日啦!!

我住上水架. 因為上水區無咩好的幼稚園. 我打算帶囝囝黎番呢間. 之前聽朋友講唔錯. 但係又見到你地錦講. 有d驚. 我番唔番呢間好...

引用:我住上水架.+因為上水區無咩好的幼稚園.+我

原帖由 ce366 於 12-03-06 發表
我住上水架. 因為上水區無咩好的幼稚園. 我打算帶囝囝黎番呢間. 之前聽朋友講唔錯. 但係又見到你地錦講. 有 ...
驚咩?

superying 發表於 12-3-8 12:53
驚咩?

我驚老師好惡. 小朋友會討厭番學.
驚課程太深. 小朋友跟唔到.

引用:Quote:superying+發表於+12-3-8+12:53+驚咩

原帖由 ce366 於 12-03-08 發表
我驚老師好惡. 小朋友會討厭番學.
驚課程太深. 小朋友跟唔到.
咁又係,我唔知老師惡唔惡,不過唔惡又點訓練紀律?阿仔唔識講,不過返左一個月就乖晒,又有禮貌,又坐得定,仲識揸筆連線,都幾好吖!工作紙係深,上週學more or less, 我問老師上堂點教,因我仔係廣東話人,點明?佢(net)話用積木十塊跟三塊,視覺概念先,再用games學,跟住教兩塊跟一塊積木分more or less! 佢地有方法啦!

superying 發表於 12-3-9 10:57
咁又係,我唔知老師惡唔惡,不過唔惡又點訓練紀律?阿仔唔識講,不過返左一個月就乖晒,又有禮貌,又坐得定,仲識 ...

多謝你的分享.
我想問你囝囝係讀N 定係K 呀? 讀全日定係半日呀?
我覺得有紀律好. 見錦多無紀律的強國人. 我深深體會到紀律 是必要的. 否則社會不會進步!

係咪好少人會考慮讀全日呢?

回覆:ce366 的帖子

我仔係N班國際班半日, 我無諗過全日,咁細個,我會掛住佢!!

想問下呢度有冇小朋友已讀LK或UK?
同埋大家有冇問過主流同國際有咩分別?大家用既書都一樣,咁即係教都一樣?

回復 superying 的帖子

I finanlly deciede to let him try int AM class first!
Hope him would like the new school life there!

回復 worm_store 的帖子

My son would be there but they told me that no diff of their books but only the lanuage they taught!

回覆:worm_store 的帖子

國際班無廣東話.

你好superying...我係新手媽媽, 想幫bb 報英藝or安司基, 有d 問題想請教下呀:-

1. 小朋友有無報佢地playgroup?
2. 幾多歲幫小朋友報名?
3. interview 國際班時, 都係用廣東話??? 咁小朋友初返學時有否問題???

唔好意思...有咁多問題...我對報幼稚園仲係一頭霧水...

引用:回復+superying+的帖子 你好superying...

原帖由 Erica~ 於 12-07-10 發表

你好superying...我係新手媽媽, 想幫bb 報英藝or安司基, 有d 問題想請教下呀:-
Sorry for late reply because iPhone app didn't show alert for edu-kingdom!(dunno why!)
I didn't apply their playgp. Interview in Cantonese. No problem in getting used to the eng/Pth setting!  Don't worry!

‹ 上一主題|下一主題