用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(大埔) 大埔英藝家長請回應
go

大埔英藝家長請回應

大埔英藝家長請回應

請講老師好嗎?資源可否?有愛心嗎?

Re: 大埔英藝家長請回應

我個仔上年讀N1返學成曰喊(係後期,唔係開學),我問佢點解,佢就話我唔乖比Miss吵,咁我咪叫佢乖啲Miss咪錫你囉!直至讀完N1放暑假時,我同佢玩煮飯仔,我唔食嘢佢竟然擰住我個鼻叫我開口,於是我問佢點解咁樣,佢就話我唔食菜菜Miss都擰住我個鼻孔叫我開口食。咁我問佢你有無喊吖,佢話有。我問佢你係唔係咁樣所以唔鍾意Miss,佢話係佢仲話次次活動堂佢都要坐在一邊休息,因為我唔乖我走所以就無得玩滑梯要休息,我試過車亞仔返學去到門口佢掉頭走番上車,其實我都知有問題,但問亞仔佢就話自己唔乖比Miss吵,我無唸過會咁過份。Miss講嘢仲過份有時接個仔放學,見到佢喊問Miss點解,佢話佢唔乖我話佢,佢又唔鍾意乘係望住我又唔出聲,佢咁唔鍾意我話佢咁我咪唔話囉!有時佢無端端坐喺度喊又無人話佢都唔知佢做咩,一陣無人理佢,佢又會自己收聲都唔知點解,佢好情緒化。我唸我仔喊都想Miss欖吓佢、錫吓佢啫。但Miss無理佢仲話唔理佢一陣就會收聲。 :evil: 但學術上英藝比我預期中好,因我比亞仔讀N1只係想佢過吓羣體生活,學吓守秩序、紀律、懂得分享,唔好成曰係屋企對住工人咁悶。但英藝嘅N1好似人哋K1咁亞仔在學術上學咗好多嘢。但Miss我就接受唔到
Hello! 我叫Vincent[url=]ImageShack[/url] :-D :-D :-D

是否以不讀英藝?上年我兒子也是 N1,Now is NC,但我 感覺今年老師不專業因為他不能用英文和工人在電話裡溝通;而且有一次在街上聽到這個外籍英文老師是講中文!!!??有騙了感覺很後悔很想轉學校!     :evil:

我個女出年讀N1,但聽妳們講得咁差.真係唔讀好呢???? 但係已交了學費.點算???????

seabird8,
我同你same case呀, 交了留位費, 不過我聽過一些仍在此學校的媽咪話幾好, 也有話老師冇愛心, 而英藝在課程方面就真係比其他的深呀, 我諗我都會比囡囡讀一年試下先, 你呢, 你有冇再報另外一些幼稚園呀?

seabird8 寫道:
我個女出年讀N1,但聽妳們講得咁差.真係唔讀好呢???? 但係已交了學費.點算???????

我有個朋友的仔仔原本都在呢度讀的, 後來發生了一些事, 發現校長和老師夾埋講大話, 後尾轉了校

我個仔今年讀高班, 在學前班是在英藝讀了
半個學期,  個人認為此學校不太好, 老師方面
我認為大部份沒有愛心和耐性,  大家都知小朋
友上學時一定會怕,  但是我發現老師沒有去
關注小朋友的情緒

當知道小朋友要退學時追問我的原因, 問為何
不在此讀 低班, 發現我堅持退學後態度馬上不好

我仔仔的同年的同學委多有在英藝讀了半年
至一年不等, 都不約而同的退了學

我個人認為此學校在大埔來說環境的確很好
其他學校的校舍是比較舊 , 但是否在此校報
讀當然是家長考慮一下.

上列只是我個人意見.

hkcwchan,

咁想問問妳囝囝依家讀緊邊間幼稚園呀?

kwan,

我都有搵過救世軍和寶湖,但兩者都要排隊.若英藝老師真係無愛心,怕影響囡囡對返學有恐懼.但交了幾千銀學費.真是很矛盾.你囡囡幾時返學呀??

seabird8,
我囡8月返學呀, 而家都有少少擔心呀 :cry: , 我就好過你, 我交了$550咋, 點解你要交咁多錢留位費呀, 唔係$550架咋咩

寶兒

snoopy lamlam

寶兒

大家或者可以放學時問一下其他在校家長
意見, 看一下大部份家長的意見, 因為好或
不好亦是很個人的意見

hkcwchan,

我都諗住 N1讀安基司或都聖保祿, K1就轉讀寶兒.

snoopy_lamlam,
e, 點解唔繼續讀安基司或都聖保祿呢?

Kwan,

我不知安基司日後會升去邊間小學成素高,而聖保祿直升只後女校, 我o個個係囝囝.
我同事親戚o的仔女依家讀緊寶兒, 話幾好, 但冇得讀N1, 而小學就有機會升阮鄭夢芹.

kwan
係學費呀.不過我個囡會試讀.當囡囡唔肯返學先轉.

我同你一樣, 都會比亞囡試讀下先!

seabird8 寫道:
kwan
係學費呀.不過我個囡會試讀.當囡囡唔肯返學先轉.

snoopy_lamlam,
聽人講田嘉炳小學幾好喎!

Kwan,

咁要讀邊間幼稚園先可以升到田家炳呀?
我亦聽人講千禧田家炳都好, 不過太遠呀.