用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友戴壓力鏡一問
樓主: jocelyn123
go

小朋友戴壓力鏡一問   [複製鏈接]

可否pm太子道的電話俾我, Thx

原帖由 snowy2006 於 10-3-27 13:25 發表
Polyvision 都好好,視光師全部都是理工眼科畢業,service很好,到期覆診会有email 或电话通知,不過價錢比交昂貴,两年前都要收HKD15,000. (一次過付款) 很多mammy都知,要book 好耐。

而朋友介绍我去另一間在太子道,價錢比交 ...

我找不到, 可否比個英文全名我 ?

原帖由 Rattie 於 10-10-8 13:42 發表
細細支 @ $50,Manning 有,眼角微向上拉後眨眼。

回覆 102# jocelyn123 的文章

可否pm太子道的電話俾我, Thx

剛剛行經 Taikooshing Manning,原來佢咃淨係賣清潔液,嗰支係Boston Rewetting Drops (舒適液) ,咁我經過附近一間眼鏡鋪賣緊 $45/支。

Hope this helps.

原帖由 KelvinMaMa 於 10-10-10 22:56 發表
我找不到, 可否比個英文全名我 ?

Thanks, let me try later.

原帖由 Rattie 於 10-10-11 14:31 發表
剛剛行經 Taikooshing Manning,原來佢咃淨係賣清潔液,嗰支係Boston Rewetting Drops (舒適液) ,咁我經過附近一間眼鏡鋪賣緊 $45/支。Hope this helps.

sorry,我再睇真d :

Boston Rewetting Drops (舒液) 至正確。

But at least the english terms are correct.

原帖由 KelvinMaMa 於 10-10-11 23:02 發表
Thanks, let me try later.

回覆 89# snowy2006 的文章

請問可否pm太子道的電話俾我, thanks a lot !

SNOWY2006/其他家長:

可不可以pm太子間鋪給我, 謝謝!

Hi jjhwong,

請問可否p.m 有關太子個間鏡company資料& tel no. 給我?

Thanks , 萬分感謝!

可不可以pm太子間鋪給我, 謝謝!

我想問下大家, 你地是怎樣清洗鏡盒同其他配件 ? 我只是用清水洗, 唔知夠唔夠呢 ?  另外, 要唔要定期三個月更換 ?

謝謝 !

KelvinMaMa

Hello,

曾經pm我的媽媽,please check pm。

甘耐以來,我只去過Polyvision和太子道西嗰两間做過比較,因爲同学媽咪介绍和較有口碑,最後我選擇太子道西嗰間。因为拒地吾会逼人買野,又比時间我考慮,吾配眼镜都無问题,吾会令我尴尬,我都系考慮咗個幾月才配镜。镜片, 药水,去蛋白药丸 都可以分開來買,所以我只買lens ,其他我会去外面药房買 比交便宜。眼镜片是made in Japan,不知有没有加价,三年前約HKD3,800 一對,保養方面跟處理一般硬鏡一樣,視光師只有一位,好nice 有問必答。記憶中 頭一年,好像一至两個月 check 一次眼 都是免费(約30mins),之後每年 check 一次。我仔仔由小五戴到现在F.3都ok, 近视也没有加深。

如果你哋有時間,可以check 多幾間比較吓,做个精明消費者,吾一定要去我帮趁嗰間,我覺得ok,吾等如其他人都ok,我吾希望誤導大家。

Hi,

我都想要太子道資料,可否pm給我?
thanks!

原帖由 snowy2006 於 10-10-16 02:57 發表
Hello,

曾經pm我的媽媽,please check pm。

甘耐以來,我只去過Polyvision和太子道西嗰两間做過比較,因爲同学媽咪介绍和較有口碑,最後我選擇太子道西嗰間。因为拒地吾会逼人買野,又比時间我考慮,吾配眼镜都無问题,吾会令我 ...

snowy2006,

pls send information to me ????

thanks !!!
原帖由 snowy2006 於 10-3-27 02:17 發表
Hello 各位妈妈,
最初我發现仔仔P.4 时只有50度近視 ,半年後開始側頭咪眼看電視,一 check之下發现左眼100 右眼150度近視 + 小小散光,所以要戴眼镜。

後來因为swimming lesson 遺失眼鏡幾次,而學校體育堂打籃球时被人撞碎 ...

可否p.m 有關太子個間鏡company資料& tel no. 給我?

Thanks , 萬分感謝!

回覆 4# snowy2006 的文章

Hi Snowy2006 mama,

Please PM 太子道西嗰間's information to me, thanks you so much !

唔想山長水遠出九龍視光師度買,有冇人知道沙田邊度到有得賣:-
1. Menicon Progent Protein Remover
2.  Amo Lens Plus Ocupure Saline

snowy2006 / 其他媽咪,

我都想知太子那間的資料, 可唔可以pm我呀,謝謝。

I also want the Prince Edward's shop information.  Kindly PM details to me.  Thanks in advance.

‹ 上一主題|下一主題