用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 宜家用緊個書包開始爛, SPI有無介紹?
樓主: bb12345
go

宜家用緊個書包開始爛, SPI有無介紹? [複製鏈接]

請問你地會唔會買手拉款書包?
因為亞仔9月入小一, 想買書包俾佢, 又驚佢D書會好重, 都唔知買咩款俾佢好, 小一駛唔駛用手拉款書包?

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 EggR 於 10-6-2 06:52 發表
因為亞仔9月入小一, 想買書包俾佢, 又驚佢D書會好重, 都唔知買咩款俾佢好, 小一駛唔駛用手拉款書包?

噚日係自由講場先講完呢個問題

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3157211&page=1#pid43236835
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

千其唔好買手拉書包呀 !

有d學校唔準用
學校多樓梯
個轆會整到校服好污 joe
勁重
對脊骨唔好 (單手出力)

如果生得細粒, 用細書包 + 個手抽袋仔啦

原帖由 EggR 於 10-6-2 06:52 發表

我仔小三都考慮用seven~

小二都用咗logo

原帖由 林嬌嬌 於 10-5-8 23:31 發表
小一時,買了一個seven $900 ,係好輕有內格,但沒側袋放水樽,書包太長身。下學期買了一個lego backpack款$99,同seven 差不多輕,其實好好用,不過好快殘。
小二再另一款lego backpack $300幾,沒公仔防水料個款,很貼背,可放多書,水樽 ...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

留意書展, logo有得賣

原帖由 Funny 於 10-4-9 11:13 發表
請問lego書包好唔好?  應該幾時買書包? 如果等到8月暑假至買, 會唔會比人買晒?
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

呀仔小一開始用SEVEN,用到而家小四,背部下面D布在三年級時開始爛,不過無理一直用到現在。雖然爛左,不過唔影響到,咁貴唔捨得咁快唔要。雖然我當時係用左6百幾元買,當時的款式很FIT小一學生,矮身D。
去年到呀女升一,由於呀女都係比較矮小,而SEVEN太高身,唔適合呀女用。於是買左LEGO書包,用左一個學期,裡面就爛,條帶又開始爛。用左幾個月就咁,都成三百幾元,都好唔底。終於四月SEVEN有新貨到,忍痛買了兩個比對仔女。不過新學年先比佢地用新書包。

回覆 20# Loklok2 的文章

Thank you.  Will check that out.  BTW, how much is a Zeven school bag now?  My son will be going to P.1 this year.

原帖由 bbone 於 10-6-3 21:29 發表
Thank you.  Will check that out.  BTW, how much is a Zeven school bag now?  My son will be going to P.1 this year.

我上個月帶埋仔仔去買,他選了大碼價錢好似約九百幾,不過小一用大碼,好似比較大了一些,你要帶小朋友試試才知效果的,還要看看小朋友鐘唔鐘意,因為他們才是用家。

荃灣係邊度有seven書包買?
熊仔04年6月1 號出世---3.04kg
細仔08年3月13日出世---3.42kg

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 熊媽 於 10-6-6 01:14 發表
荃灣係邊度有seven書包買?

荃灣係無鋪頭賣 seven 書包, 要去 TST 買.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題