用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 若世人只能實現一次夢想...
樓主: 愛愛地球
go

若世人只能實現一次夢想... [複製鏈接]

我上過網址睇過都有想起過這個問題...原來是可以除的褲...真係幾特別...希望我個女都有幸能穿到.....佢下年9月先首輪....希望她能成功!!!!

原帖由 YongXin 於 10-6-17 12:03 發表
Earth,你果然係對學校愛到發燒,開始研究0的相同埋校服。

我地0的PE衫好多人讚架。基本上係淺藍有領T shirt + 深籃短褲;但係我地要lady0的,所以要加一條淺藍裙响外面;條裙到上PE堂0個時先除,擺响課室(老師會教小朋 ...

醒目開學勳章

媽咪,係除,唔係除。。。

原帖由 七點半 於 10-6-17 12:08 發表
我上過網址睇過都有想起過這個問題...原來是可以除的...真係幾特別...希望我個女都有幸能穿到.....佢下年9月先首輪....希望她能成功!!!!

你們上年10月11月之間有在港島區賣旗吧. 記得果朝星期六早上一出天后,就有"藍衣運動服"的女生,同一個婆婆,我當時醒唔起是SP,入錢時問女生"你讀邊間呀,你咁乖?"答:聖保祿天主教",身邊婆婆即以普通話補充"很好"(意思是這所學校很好).
當時好似未自行收生放榜,所以我都在想: 婆婆,我相信學校係好好,我都好想入倒.

但我又真係見過有學生是穿運動褲, 所以好好奇, 究竟有幾多套.  

原帖由 YongXin 於 10-6-17 12:03 發表
Earth,你果然係對學校愛到發燒,開始研究0的相同埋校服。

我地0的PE衫好多人讚架。基本上係淺藍有領T shirt + 深籃短褲;但係我地要lady0的,所以要加一條淺藍裙响外面;條裙到上PE堂0個時先除,擺响課室(老師會教小朋 ...

哈哈...咁都比你捉到寫錯....我原意係想講原來條褲...裙的那一部份是可以除.....哈哈.....

原帖由 YongXin 於 10-6-17 12:10 發表
媽咪,係除裙,唔係除褲呀。。。

醒目開學勳章

其實响街或者响其他地方,基本上係唔可以就咁着條短褲。短褲只會响PE堂時,或者响運動場上先會見到。

Lady係唔會响公眾地方露大腿架

原帖由 愛愛地球 於 10-6-17 14:32 發表
你們上年10月11月之間有在港島區賣旗吧. 記得果朝星期六早上一出天后,就有"藍衣運動服"的女生,同一個婆婆,我當時醒唔起是SP,入錢時問女生"你讀邊間呀,你咁乖?"答:聖保祿天主教",身邊婆婆即以普通話補充"很好"(意思是 ...

阿女而家的PE褲, 簡直是熱褲, 成日做"小露肶", 我怕要佢咁含蓄,佢唔慣.

原帖由 YongXin 於 10-6-17 15:21 發表
其實响街或者响其他地方,基本上係唔可以就咁着條短褲。短褲只會响PE堂時,或者响運動場上先會見到。

Lady係唔會响公眾地方露大腿架

...

醒目開學勳章

係呀,細細個幾歲人仔做小露肶就好鬼可愛,但係到11/12歲P.5/P.6,亭亭玉立仲露肶周街行就真係唔係咁好喇

原帖由 愛愛地球 於 10-6-17 16:06 發表
阿女而家的PE褲, 簡直是熱褲, 成日做"小露肶", 我怕要佢咁含蓄,佢唔慣.

看着你們這樣熱情.,我覺得有點慚愧.....
我是個不太合格的媽媽

不太記得運動衫褲什麼樣式
換季了,冬季那套裙子,也已印象模糊...

當年派位,很幸運地入咗這間學校,
什麼"叩門信" "校長介紹信" "個人檔案"統統沒有,不是不想,是不知怎麼做.....

congrat~~

恭喜, 恭喜 !!
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。
‹ 上一主題|下一主題