用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學好英文
go

學好英文 [複製鏈接]

小兒二年級,想揾好的地方學好英文,港島區。
以前試過英國文化協會都幾好,但時間很難配合。
有冇其他好地方介紹?
   0    0    0    0

我個仔補開一個,唔敢講好到不得了,但我好buy佢嗰套理念,唔知是否適合你。
我個大仔在九龍塘某名校讀二年班時,D英文好差,追極都追唔上,佢越追唔上,我就越俾更多更深的練習佢做,後來都攪唔掂,就去補習,點知個補習老師俾D淺過佢依家讀緊既練習佢做,我緊係同個補習老師傾啦,點知佢話我個仔D英文深到接近人哋中一二嘅程度,深到根本無必要,而且學校日日塞禁多嘢俾佢,淺的都未能消化,深的又何以應付呢?最重要係佢對英文呢一科巳失去興趣及信心。於是個補習老師就幫佢溫番一D基本D嘅嘢,然後慢慢加深,到最後佢都無俾一D深到好似學校嗰D禁深嘅練習佢做,反而慢慢我又覺得佢一D都唔抗拒英文,學校成績仲由原本的50幾分,慢慢的去到現在的80幾分,我都好滿足了,所以現在我都無迫佢,等佢循序漸進,佢令我明白小朋友在學習上重拾自信同興趣係好重要。

littleysh,

請問可唔可以pm補習老師的資料給我,謝謝.

原帖由 littleysh 於 10-3-14 22:09 發表
我個仔補開一個,唔敢講好到不得了,但我好buy佢嗰套理念,唔知是否適合你。
我個大仔在九龍塘某名校讀二年班時,D英文好差,追極都追唔上,佢越追唔上,我就越俾更多更深的練習佢做,後來都攪唔掂,就去補習,點知個補習老師俾D淺過佢依 ...

回覆 2# littleysh 的文章

littleysh,
can u send the tutor's information to me at [email protected] or pm me, thx

litterysh,

Would you please send me the information to my [email protected].

Thanks a lot.

Would you please send me the information to my email of [email protected].

thank you!

pm to you all...hope it can help la....

Would you please send me the information to my email of [email protected]

can you pass the tutor information to
[email protected]

Thanks.

原帖由 littleysh 於 10-3-14 22:09 發表
我個大仔在九龍塘某名校讀二年班時,D英文好差,追極都追唔上,佢越追唔上,我就越俾更多更深的練習佢做,後來都攪唔掂,就去補習,點知個補習老師俾D淺過佢依 ...

Pls kindly email the information of tutor to me, thanks.

pm咗俾你,希望幫倒你啦!

不過都想提一提你哋,呢個老師好有自己嘅一套想法,唔會迎合個客想點就點。好似我開頭咁,見佢俾D禁淺嘅練習個仔做,上咗兩堂,都即刻想投訴佢同退錢,點知後尾同佢傾完,又覺得佢都好有道理,出發點都係為個小朋友好,我又即管試一兩個月,哈出來又ok喎!當然佢無迫我個仔背哂學校教嘅所有超深嘅字,佢係唔會攞倒100分,但係見佢開始有番D自信及興趣,無話次次叫做功課同默書時,都好似想死咁,我巳經好滿足了。希望你哋都成功啦!

littleysh

please pm for me ,thanks

可以 PM 給我嗎 ?

原帖由 littleysh 於 10-3-16 16:27 發表
pm咗俾你,希望幫倒你啦!

不過都想提一提你哋,呢個老師好有自己嘅一套想法,唔會迎合個客想點就點。好似我開頭咁,見佢俾D禁淺嘅練習個仔做,上咗兩堂,都即刻想投訴佢同退錢,點知後尾同佢傾完,又覺得佢都好有道理,出發點都係為個 ...

可以pm資料比我嗎, thanks

Could you PM the information to me?  Thank you.

回覆 11# littleysh 的文章

可以 PM 給我嗎 ?  Thanks!

please pm detail for me

thanks!

"Disney mail" is new home and self study material.
This material can teach the parent and how to teach kids.

For K2 to P3 standard, so interesting and good.

The cost is $4~500 per month.

Please search it.

可以pm資料比我嗎, thanks
‹ 上一主題|下一主題