用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

BTW,其實上星期六係同哥哥去interview,但係個情況真係慘不忍睹,除咗唱歌仔到最後,其餘既時間哥哥都係不受控制,仲要無端端瞓响地下....可能哥哥眼瞓啦(啱啱撞正瞓晏覺既時間)...仲要因為我要睇住細佬,要等爸爸去完parents' meeting先入得....但係parents' meeting over-run,未完爸爸就好odd咁起身出嚟帶哥哥入去.....但係都遲咗幾分鐘....兩頭唔到岸咁.....

今次哥哥都係無希望架喇.....

我上年4月排何文田PG,上週六收到信可於4月入PG,但只能安排港島康怡分校,都好啦我住將軍澳,好過仍要繼續等何文田。

原帖由 薯仔1607 於 10-3-16 21:37 發表
我上年4月排何文田PG,上週六收到信可於4月入PG,但只能安排港島康怡分校,都好啦我住將軍澳,好過仍要繼續等何文田。

咁好?我應該唔夠4月或者4月頭排架啦....不過我都唔係排康怡,我排海峰園....但冇通知過我...只係我上次打去,叫我繼續等下....

我想請問呢....如果佢地通知....係收信?定係會用電話呢?因為我搬咗屋....

我個仔in左10多間victoria嘅安排係最好最有系統,老師亦係最nice,無論收唔收我個仔,我都過左一個愉快嘅早上.

君匯有around 500個申請,收around 110 人(如果我冇記錯) .

回覆 43# winisa 的文章

我記得係打電話通知架,
當時我報左星期六,
但無位,佢問我2,4得唔得,
咁梗係都ok, 如果唔係唔知要等到几時...

原帖由 mirage2007 於 10-3-17 20:32 發表
我記得係打電話通知架,
當時我報左星期六,
但無位,佢問我2,4得唔得,
咁梗係都ok, 如果唔係唔知要等到几時...

thank you thank you~~~~

原帖由 winisa 於 10-3-16 22:49 發表

咁好?我應該唔夠4月或者4月頭排架啦....不過我都唔係排康怡,我排海峰園....但冇通知過我...只係我上次打去,叫我繼續等下....

我想請問呢....如果佢地通知....係收信?定係會用電話呢?因為我搬咗屋.... ...

我收到信,然後簽回條確認,指定日期交學費。

原帖由 薯仔1607 於 10-3-18 01:26 發表

我收到信,然後簽回條確認,指定日期交學費。

咁係咪唔同分校有唔同practice呢?不過我啱啱打過去harbour height...update咗個地址,順便check埋個status....都係o個句,要等多幾個月...

其實細佬都始終冇咁擔心,因為佢係細b,11月先出世,仲要早產...今年唔得咪下年囉...本身諗住如果入到都係俾佢讀多一年...但係哥哥經過星期六個interview就真係....

其實大家知唔知victoria既收生標準係點既呢?大家又知唔知habour height既n1今年有幾多application?雖然我o個日interview見到個notice上下午加埋都收唔少學生,但係眼見o個日interview既小朋友都唔少....

我想知有幾多位
Thank
原帖由 winisa 於 10-3-18 10:45 發表

咁係咪唔同分校有唔同practice呢?不過我啱啱打過去harbour height...update咗個地址,順便check埋個status....都係o個句,要等多幾個月...

其實細佬都始終冇咁擔心,因為佢係細b,11月先出世,仲要早產...今年唔得咪下年囉.. ...

anyone knows how many students they take for CWB victoria?

回覆 1# mousegirl 的文章

我淨係睇咗海峰園嘅EC+TRI,好似每個stream嘅am,pm,分別收48個學生...所以加埋都成192...希望我冇睇錯啦!

如上述資料有誤,請更正...

anyone knows how much is the monthly school fee of victoria now?

如果pg真係可以直升,13/3面試就已經少左機會,咁8/5面試即係無希望.

回覆 50# nggarbo 的文章

我都想知呀,果日見到門口張interview list成
600-700人都有...(我估)

原帖由 mirage2007 於 10-3-18 18:48 發表
我都想知呀,果日見到門口張interview list成
600-700人都有...(我估)

嘩...咁多人IN....咁8/5咪無咩機會

回覆 1# wendychiu301 的文章

細b好似係分開架...丈夫交form嘅時候專登問過...如果唔係佢都唔會講明淨係得幾間分校有啦...

仲有喎....大b嘅interview過兩個禮拜就有result,細b5月先in...所以應該唔會一齊啦...

原帖由 winisa 於 10-3-18 22:49 發表
細b好似係分開架...丈夫交form嘅時候專登問過...如果唔係佢都唔會講明淨係得幾間分校有啦...

仲有喎....大b嘅interview過兩個禮拜就有result,細b5月先in...所以應該唔會一齊啦... ...

謝謝你呀! 咁我都安樂d..想問下...in既問題會唔會唔同呢

回覆 1# wendychiu301 的文章

sorry...咁呢個我就唔知...

原帖由 winisa 於 10-3-18 23:40 發表
sorry...咁呢個我就唔知...

唔緊要啦

Anyone knows what's the topic of the parent's meeting?
‹ 上一主題|下一主題