用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦

貢獻勳章

[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

貢獻勳章

貢獻勳章

原帖由 薯仔1607 於 10-3-6 23:36 發表
你好呀kwamlam818,

記唔記得我呀?今日我都有去交表,no 3xx,我覺得你女女機會好大,因為我個是仔,你有報其他學校嗎?

hihi..你好呀!
唉!我都係當買六合彩呀!我個女6月出世,係D 班BB來講都係細B啦…學校可能喜歡收大B呀!

你呢?你有無報其他呀?

原帖由 MySweetBB 於 10-3-6 23:52 發表
Kate 媽咪,
Take it easy 啦, 因為真係唔知學校有咩收生標準, 我會豁出去, 會好似等中六合彩既心態架啦 .  

mysweetbb,

雖則話豁出去 ... 難免都有點緊張.... 仲要等咁耐 tim ..
再者係 , 如果有個 好 offer 係手就話安心d 姐

題外話, 今日同家姐講, 妹妹來緊9 月返學可能返全日, 等妳做好功課先一齊出去接妹妹 ...

亞女反應 係 ...... yeah , 媽咪唔再成日都陪住妹妹了, 媽咪又可以同我做多d 野 ...

真係左右做人難 .... 自問都好 fair ....  家姐仔都有咁0既 心聲.... wu wu wu

max,

thanks , 有校車行 kln east 都好 ,
如果比我咁好彩中了[六合彩], 唔水唸到時點接亞妹 ....<--- 開始發緊夢,哈哈哈

原帖由 kiteli 於 10-3-7 20:01 發表

mysweetbb,

雖則話豁出去 ... 難免都有點緊張.... 仲要等咁耐 tim ..

題外話, 今日同家姐講, 妹妹來緊9 月返學可能返全日, 等妳做好功課先一齊出去接妹妹 ...

...

咁快就學我講"題外話" ??!!  

[quote]原帖由 kiteli 於 10-3-7 20:01 發表

mysweetbb,

...

[/max,

thanks , 有校車行 kln east 都好 ,
如果比我咁好彩中了[六合彩], 唔水唸到時點接亞妹 ....<--- 開始發緊夢,哈哈哈quote]

咁又唔係發夢的。
凡事都要作最好的準備同埋最壞的打算的。

交左表好似安心d同輕鬆d....可能現階段唔到我做決定....
5-6月interview....咁係唔係...好彩的話有機會4月尾收到面試信??

原帖由 kiteli 於 10-3-7 20:01 發表

mysweetbb,

...

hehe...我都有諗第二時點樣接送....我個日同bb一齊交表...之後去左附近食乳酪...我仲同佢講如果呢間學校收你...第二時可以成日黎食

max,

re: school bus

係呀 ..所以都 8 定多d 資料先囉 ....

re: 題外話,  

今年交完表就有題外話講 , 快咗d  ??? 哈哈   

ahnew,

新開果間 , 都幾多人食 ka ... 好唔好味呀 ?

有無食行前d 果間好舊style 0既 shop 買hot dog, 都好好味 ..... 仲有佢 d 凍奶茶 ....  

果日我就 交完表, 同亞大女去 st paul swimming pool 學游水.... 唸住要 排好耐隊啦, 提早去到, 交完都未到 12:30.. 去了附近餐廳食lunch, 坐下....

我都嚟報到下先...幫大女啱啱入左 form...

原本諗住博 SPK ..唔報SPN. 4 年計埋D學費真係好"溶"

之後生埋細仔...真係想俾呀女入全日班.方便照顧...

跟住呢年成日叫C6 影多D呀女相...都係為左入 SPN..

依家入左 form... 都係等上主保佑......平常心....

相比之下, 大埔SPN的全日制學費真係平好多, 仲有學卷添, 計埋每月都只係二千幾!

不過, 唔知Interview方面的安排係點呢? 兩間SPN收N1生的方式是否相若呢?

Kiteli,
乳酪係low fat...真係唔甜...okay好味...我同bb都好鍾意食雪糕...如果讀spn應該會成日去食 hehe

行前d 果間好舊style 0既快餐店??係唔係corner  個間? 以前食過, d hotdog飽會烘下所以係幾好味...奶茶未試過...下次要試下先~~

[quote]原帖由 joyjoy815 於 10-3-7 22:04 發表
我都嚟報到下先...幫大女啱啱入左 form...

原本諗住博 SPK ..唔報SPN. 4 年計埋D學費真係好"溶"

之後生埋細仔...真係想俾呀女入全日班.方便照顧..

跟住呢年成日叫C6 影多D呀女相...都係為左入 SPN..

依家入左 f ... [/quote

咁大女有無報SPK?
睇到兩姐弟張相,你都係三年抱兩的媽媽?

hi,各位
我比較少 on line, 所以現在先一次過"煲"返大家講的嘢, 我都around 9:30a.m.交表, no.3xx啦!
如果今年有8xx人報名的話,我諗阿女真是無機會, 不過交咗表,我覺得已經完成咗任務,心安理得,對得住個女啦!

我地都有帮女女报咗.但通知书令我有点疑惑...
通知看起来好像说SPN将不会跟所有报名的人面见.知道有多少空缺后,才通知与空缺相约的人数面见...这好像在说:
1. 不是所有人都有得面见
2. 可能会完全无空缺
3.  就算有空缺,只会有小量人会被约见(但没有说明怎样选出小量人)
咁即是...等运到!?

haha....果間denmark小食店好好食, 細細個時已經食了....

仲有, 如果有幸入了spn, 返全日, yogurt係唔可以成日食嫁, 食咗食唔落飯!!  haha, sorry for me day dreaming soo early and soo far....

原帖由 kiteli 於 10-3-7 21:14 發表
max,

re: school bus

係呀 ..所以都 8 定多d 資料先囉 ....

re: 題外話,  

今年交完表就有題外話講 , 快咗d  ??? 哈哈   

ahnew,

新開果間 , 都幾多人食 ka ... 好唔好味呀 ?

有無食行前d 果間好舊style ...

原帖由 MAMAMEEE 於 10-3-7 22:21 發表
相比之下, 大埔SPN的全日制學費真係平好多, 仲有學卷添, 計埋每月都只係二千幾!

不過, 唔知Interview方面的安排係點呢? 兩間SPN收N1生的方式是否相若呢? ...

yes it is so true.  My colleague's girl is stuyding in Tai Po SPN and she is well-behaved and her English standard is good.  Her parents highly recommend the school to me because it can really train and discipline her daughter well.   I think it is such a good school.  I just hope my daughter can have a chance to study in it whether it be tai po or causeway bay.............