用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦

醒目開學勳章

各位新年快樂
年廿八幫手做攤位,見到小朋友又舞師又打鼓又跳舞,好叻叻,唔知女女N3 N4時會否同佢地一樣

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-1-30 00:19 發表
早兩日,KaHei 又返咗 SPN 探老師;從老師口中大致上知道,KaHei 喺 SPN 同組嘅同學們,佢哋喺 SPCPS 第一次考試考成點;雖然  KaHei 小一上學期唔需要考試,不過下星期一家長日,我哋都要去學校面見老師 (冇考試、評估都有成績表 ...

Ka Hei好叻叻 有無教女心得可分享?
Ka Hei爸爸,有事請教,pls check pm. thanks

醒目開學勳章

Dear All
Happy Chinese New Year!!!

For mamis:
For Kids:

Mickey Family

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-6 13:15 發表
各位新年快樂
年廿八幫手做攤位,見到小朋友又舞師又打鼓又跳舞,好叻叻,唔知女女N3 N4時會否同佢地一樣

一定會,妳可以放心。
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-6 13:18 發表

Ka Hei好叻叻 有無教女心得可分享?
Ka Hei爸爸,有事請教,pls check pm. thanks

過譽了,真的不敢當 !!

已覆 pm,請查閱,謝謝 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

醒目開學勳章

回復 2405# KaHeiBaBa 的帖子

Thanks for KaHei Ba Ba,又pm了你,有時間請查閱,謝謝 !!
2月19日就家長日,唔知有乜講,啲同學媽咪話之前做左assessment 有嗎
上左半年,覺得學校各方面安排也很systematic

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-8 13:49 發表
Thanks for KaHei Ba Ba,又pm了你,有時間請查閱,謝謝 !!
2月19日就家長日,唔知有乜講,啲同學媽咪話之前做左assessment 有嗎
上左半年,覺得學校各方面安排也很systematic ...

唔好意思,實在有太多 pm 要回覆,讓 你/各位 久候,請見諒 !!

"家長日" 基本上= 派成績表 (評估進度表) 嘅日子,老師會用15分鐘 (或更多時間),同你大致上傾吓小朋友在學校嘅生活、學習進度 .....,邊方面做得比較好、邊方面要做好 D ?? ..... 等等 !!

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-10 02:51 發表

唔好意思,實在有太多 pm 要回覆,讓 你/各位 久候,請見諒 !!

"家長日" 基本上= 派成績表 (評估進度表) 嘅日子,老師會用15分鐘 (或更多時間),同你大致上傾吓小朋友在學校嘅生活、學習進度 .....,邊方面做得比 ...

thank you

醒目開學勳章

各位,由於回應數已過2,000(都一段時間了 ),麻煩大家開新part繼續討論,謝謝!