用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦

報咗2010銅鑼灣 [聖保祿幼兒園] 的,一齊傾吓啦

由於版主話回應數已過2,000。
所以現加開 PART2,歡迎各位齊齊來傾吓啦
報咗2010年銅鑼灣 [聖保祿幼兒園] 的,一齊傾吓啦 (PART 2)

睇左咁多年,今年終於到我都可以出聲喇﹗

好呀﹗我報到﹗一齊傾丫﹗

原帖由 siumuichu 於 10-3-5 10:32 發表
睇左咁多年,今年終於到我都可以出聲喇﹗

好呀﹗我報到﹗一齊傾丫﹗

歡迎你

我係果d由未有bb,經已想生個女,然後要將個女放入spn,煲晒所有topic (好幾次),真係等左好多年……就係等聽日交表既超級fans

真係多多指教—3

me 2 me 2
聽日報名
有冇interview ??

hI ,

我都來 趁熱鬧先

max,

我都估今年會再多d人報名. .

all,

有時希望越高, 失望越大 .... 大家都真係要平常心d .... hehe

max, 各位mama
hi, 我來報到啦!

想問一下
1)仔仔可不可以讀?
2)將來會上什麼小學?
3)點解學費咁貴?

me too..... 我以為只係我咁crazy....

原帖由 siumuichu 於 10-3-5 10:54 發表
我係果d由未有bb,經已想生個女,然後要將個女放入spn,煲晒所有topic (好幾次),真係等左好多年……就係等聽日交表既超級fans

真係多多指教—3 ...

我都幾相信呢個係事實﹗

作為一個以愛行先既機構,先照顧員工既需要,其實都無可厚非既﹗有家姐哥哥响度讀較有機會,其實好多學校都係咁~~~

我諗同搵老公一樣,真係要信下緣份喇﹗
原帖由 wootaitai 於 10-3-5 12:37 發表
I asked a current mum, she said the priority for admission is:

1. Kids from related parties - ie people working in the school and the hospitals (this means quite a lot of people!)
2. Siblings
3. Othe ...

明天就交表lu

我都以為只係我咁crazy.... 不過其實我都有諗過如果係仔,條路又應該點鋪~~~不過好彩係女,不枉我做左咁多 research!!

一開topic,即係話將要展開停不了的緊張~~~幾時先捱到四月尾等派信呀﹖

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-3-5 13:16 發表
me too..... 我以為只係我咁crazy....

1. 好學校,當然仔仔女女都可以讀啦﹗

2. 聽其他媽咪講,可以試下轉去 st. jo 既 kinder,又或者考其他『好』學校,再唔係聽講高主教都喜歡 spn 既男仔﹗ 其實磨利把刀,出去邊度都唔怕啦﹗

3. 係貴呀﹗無計啦﹗我心甘命抵﹗

原帖由 陳皮爸媽 於 10-3-5 12:58 發表
想問一下
1)仔仔可不可以讀?

2)將來會上什麼小學?

3)點解學費咁貴?

原帖由 siumuichu 於 10-3-5 14:13 發表
1. 好學校,當然仔仔女女都可以讀啦﹗

2. 聽其他媽咪講,可以試下轉去 st. jo 既 kinder,又或者考其他『好』學校,再唔係聽講高主教都喜歡 spn 既男仔﹗ 其實磨利把刀,出去邊度都唔怕啦﹗

3. 係貴呀﹗無計啦﹗我心甘命抵﹗:igi ...

Right ! 捱麵包都抵 ~

原帖由 siumuichu 於 10-3-5 14:06 發表
我都以為只係我咁crazy.... 不過其實我都有諗過如果係仔,條路又應該點鋪~~~不過好彩係女,不枉我做左咁多 research!!

一開topic,即係話將要展開停不了的緊要~~~幾時先捱到四月尾等派信呀﹖

...

無法啦 ~ 每位家長必經的。 有時間就上來傾吓計,輕鬆吓啦

好佩服siumuichu & stinkyrabbit111
自問自己做的research 一定無你們咁充足!

其實真係nervous過自己apply for a job....只係rely on fill in 果張form, 寫每個字時都生怕會影響結果....

雖然一直提醒自己這一切上天已經安排了....不過到這一刻來臨時, 心情難免緊張起來..

same feeling

stinkyrabbit111
I have the same feeling as you
word by word........
haha

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-3-5 20:21 發表
其實真係nervous過自己apply for a job....只係rely on fill in 果張form, 寫每個字時都生怕會影響結果....

雖然一直提醒自己這一切上天已經安排了....不過到這一刻來臨時, 心情難免緊張起來.. ...

講到緊張,遲d日日守住個信箱等結果,另一面上網update邊個收到信未,果種幻得幻失的心情真係 .......