用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 16:10 發表
佢個學前班, 收5500, 仲未計校車, 真係嚇一大跳, 但我b本身冇讀n班,所以都會報, 但諗緊報半個月定一個月...仲有, 有冇mami知學前班最初時間有冇得比父母一齊去架 ? ...

我都會報一個月,怕2個weeks唔夠,應該會報一個月,因為我b無返過n班,又chi身....但我5搭校車住,因為佢一定5肯住,我諗頭個2,3日家長可以一齊,咪點適應...真係幾貴,仲貴過正常學費,但c6為左呀仔,佢話無所為...

少少update!

剛問過馮小姐話國際班班住任制,佢話一定係一個local加—個外國英文老師喎!

我都問過, 佢地係話一個Local + 一個外籍, 唔係普通話老師喎.........

醒目開學勳章

原帖由 tobbywong 於 10-3-4 16:41 發表
牛精仔,FYI,上年開學既schedule!
http://www.york.edu.hk/YORK-PN031-.pdf

依memo上所見,都有差不多10日時間比小朋友適應而又免費喎!(其實8月學費包埋)

...
唔該哂!!

咁學校又幾攪鬼...既然有10日適應期, 又攪個1個月適應適應期.....

醒目開學勳章

我b又係超慢熱, 所以諗緊半個月夠5夠.....
原帖由 mokstick 於 10-3-4 16:45 發表

我都會報一個月,怕2個weeks唔夠,應該會報一個月,因為我b無返過n班,又chi身....但我5搭校車住,因為佢一定5肯住,我諗頭個2,3日家長可以一齊,咪點適應...真係幾貴,仲貴過正常學費,但c6為左呀仔,佢話無所為... ...

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-3-4 17:14 發表
我都問過, 佢地係話一個Local + 一個外籍, 唔係普通話老師喎.........
咁我今晚返去再睇清楚佢地嘅信, 聽日打電話去再問一下, 因為我之前睇到(其他mami都有講到) either english net or pth net...兩者分別太大

佢地d柸碟費用真係好誇張.. 我以為我個女入左間貴族學校.......

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 17:28 發表
咁我今晚返去再睇清楚佢地嘅信, 聽日打電話去再問一下, 因為我之前睇到(其他mami都有講到) either english net or pth net...兩者分別太大

我今日問都係1外籍+1local....

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 17:24 發表
我b又係超慢熱, 所以諗緊半個月夠5夠.....

我個都係慢熱..讀緊n班到現在都6個月la..而家佢返學都有少少想 ..但佢入左課室就好開心..如果見到我望主佢就 得大聲d....所以多少係唔緊要...

原帖由 poon小朋友 於 10-3-4 18:38 發表

我個都係慢熱..讀緊n班到現在都6個月la..而家佢返學都有少少想 ..但佢入左課室就好開心..如果見到我望主佢就 得大聲d....所以多少係唔緊要... ...

咁你join 5 join 學前班?

原帖由 mokstick 於 10-3-4 20:46 發表

咁你join 5 join 學前班?

我唔join la

我個仔仔都係返pm呀!!
原帖由 媽珠 於 10-3-4 13:47 發表
我會自備茶點, 唔係錢o既問題, 而係我想知個女每日食o左幾多o野. 而且佢返 PM, 大把時間預備.

我都覺得好誇呀!!你買唔買呀??
原帖由 ck07hk 於 10-3-4 17:54 發表
佢地d柸碟費用真係好誇張.. 我以為我個女入左間貴族學校.......

回覆 113# elisliu 的文章

我梗係想唔買... 但係又驚呀女比人歧視...

我覺得未 SET UP 好呢間 IS, 又未請好人,  又唔知有幾多人會轉 IS, 所以咪 "OR"       o羅
原帖由 mokstick 於 10-3-4 18:31 發表

我今日問都係1外籍+1local....

唔知會唔會做同學呢?

原帖由 elisliu 於 10-3-5 00:48 發表
我個仔仔都係返pm呀!!  

我覺得你唔好o敢諗, 返學用一陣, 又係要帶回家洗的, 小朋友不會介意.
原帖由 ck07hk 於 10-3-5 10:01 發表
我梗係想唔買... 但係又驚呀女比人歧視...

我頭先岩岩打去問,佢都話international school係1個local + 1個外籍..咁我問佢係講英文or普通話既老師..佢就confirm我話係英文的. 如果真係英文老師,又多d普通話學, 爭$600都可能會考慮(佢confirm我其他雜費同主流班係一樣)

另外佢話國際班會上午開3班, 下午開3班, 如果太多人讀, 可能會揀人, 有部份人可能會留返係主流班

p.s. 至於佢個學前班, 我就一定唔報啦...$5500一個月, 太掠水了..而且我個仔返緊n班,唔會考慮了

毛巾盒連杯碟都係自己買囉,,$72一套,自己買都無咁貴,得佢學校local,買有卡通都唔要咁貴,,我係深水埗條玩具街大把有得買啦,,有平有靚,,
原帖由 媽珠 於 10-3-5 11:11 發表
我覺得你唔好o敢諗, 返學用一陣, 又係要帶回家洗的, 小朋友不會介意.

到時返咗學話你知讀邊班!
原帖由 媽珠 於 10-3-5 10:53 發表
唔知會唔會做同學呢?
‹ 上一主題|下一主題