用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

我想我們唯有俾佢讀住本地班先啦.

同意, 我想我都會俾佢讀本地班先, 因新開的唔知好唔好, 如果真係好, K2先轉, also, 大仔現在讀本地班我又覺得冇問題, 選擇York 係因為英文, 唔係普通話, 如選擇IS到時係1Net + 1PTH 我就唔想喇。校服會係學校掟, 茶點都會join, 我唔想日日諗俾咩佢食, 而大仔講, 通常會有通粉, 麵飽, 麥皮, biscuits, juice, 昨日食3塊威化餅+香蕉。

原帖由 mouseandcat 於 10-3-4 10:09 發表
我想我們唯有俾佢讀住本地班先啦.

我想問有無家長諗住自備茶點? 因我覺得每月$320都幾犀利

回覆 82# niseko2000 的文章

NISEKO2000,  

請問如果係學校買校服...質料是否好D?

回覆 1# MALTESE2000 的文章

我都係之前睇上面的post話九龍城賣的質地差, 所以先在學校掟。

原帖由 mouseandcat 於 10-3-4 10:52 發表

今日已寄支票..開頭唔想買cup..同毛巾但佢話想一至d咁就buy

回覆 86# poon小朋友 的文章

但係我個女讀緊N班都有用開, 我唔想再買新柸喎...... 無必要.... 咁係咪真係可以唔買呢?

原帖由 niseko2000 於 10-3-4 10:39 發表
同意, 我想我都會俾佢讀本地班先, 因新開的唔知好唔好, 如果真係好, K2先轉, also, 大仔現在讀本地班我又覺得冇問題, 選擇York 係因為英文, 唔係普通話, 如選擇IS到時係1Net + 1PTH 我就唔想喇。校服會係學校掟, 茶 ...
niseko2000

你大仔係york讀緊呀?咁想問吓你書包,柸袋,毛巾盒,,柸碟又無同學校買呀?d毛巾盒連杯碟係唔係印咗學校名呀?
thank you

回覆 1# elisliu 的文章

有學校logo架, 不過毛巾同毛巾盒用用吓唔見咗, 所以用自己的, 冇再同學校買。

原帖由 ck07hk 於 10-3-4 11:48 發表
但係我個女讀緊N班都有用開, 我唔想再買新柸喎...... 無必要.... 咁係咪真係可以唔買呢?

應該可以唔buy..因為信下面寫係(信上面)嘅嘢可以唔買都得

原帖由 niseko2000 於 10-3-4 12:18 發表
有學校logo架, 不過毛巾同毛巾盒用用吓唔見咗, 所以用自己的, 冇再同學校買。

放係學校定係攞番屋企 ...

回覆 1# poon小朋友 的文章

攞番屋企, 要清洗, 其實扣在書包有一個細袋放這些用具, 而spoon and fork 就唔需要日日帶, 有Birthday party 先帶。

原帖由 niseko2000 於 10-3-4 12:35 發表
攞番屋企, 要清洗, 其實扣在書包有一個細袋放這些用具, 而spoon and fork 就唔需要日日帶, 有Birthday party 先帶。

唔該晒

我都係咁諗,讀york都係想小朋友英文好d,所以我都係報本地班,留翻d錢比佢k2到時幫佢報劍橋讀
原帖由 niseko2000 於 10-3-4 10:39 發表
同意, 我想我都會俾佢讀本地班先, 因新開的唔知好唔好, 如果真係好, K2先轉, also, 大仔現在讀本地班我又覺得冇問題, 選擇York 係因為英文, 唔係普通話, 如選擇IS到時係1Net + 1PTH 我就唔想喇。校服會係學校掟, 茶 ...

THANK YOU...

原帖由 niseko2000 於 10-3-4 11:16 發表
我都係之前睇上面的post話九龍城賣的質地差, 所以先在學校掟。

我會自備茶點, 唔係錢o既問題, 而係我想知個女每日食o左幾多o野. 而且佢返 PM, 大把時間預備.

原帖由 mouseandcat 於 10-3-4 10:52 發表

學前班
唔讀了, 阿女現在返緊PN 班次

國際班
唔 JOIN 住, K2 讀劍英.

原帖由 elisliu 於 10-3-4 01:42 發表
我就唔會讀學前班啦.封信寫話讓小朋友早D適應校園生活.到8月份返學先適應囉.唔通第1日返學就返3個鐘..其他幼稚園都有1個星期適應期啦.都唔使比錢..
我報讀york都係想小朋友英文好d....國際班我就唔轉啦..到時K2報佢 ...

醒目開學勳章

佢個學前班, 收5500, 仲未計校車, 真係嚇一大跳, 但我b本身冇讀n班,所以都會報, 但諗緊報半個月定一個月...仲有, 有冇mami知學前班最初時間有冇得比父母一齊去架 ?

學前班真係好貴, 不過我個囡返緊第二間學校既N班, 所以都唔會報了。

牛精仔,FYI,上年開學既schedule!
http://www.york.edu.hk/YORK-PN031-.pdf

依memo上所見,都有差不多10日時間比小朋友適應而又免費喎!(其實8月學費包埋)

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 16:10 發表
佢個學前班, 收5500, 仲未計校車, 真係嚇一大跳, 但我b本身冇讀n班,所以都會報, 但諗緊報半個月定一個月...仲有, 有冇mami知學前班最初時間有冇得比父母一齊去架 ? ...
‹ 上一主題|下一主題