用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

回覆 37# poon小朋友 的文章

近住九龍城廣場附近, 去到附近可以問下人~

究竟大家諗住轉唔轉國際班呀???

原帖由 jswailam928 於 10-3-3 15:18 發表
近住九龍城廣場附近, 去到附近可以問下人~

thank

回覆 42# ck07hk 的文章

唔會轉, 因為唔會選YORK了

茶點係有..通粉..粥仔..麥皮..我會JOIN,因我個仔人食咩佢就要食咩...

原帖由 ck07hk 於 10-3-3 15:43 發表
究竟大家諗住轉唔轉國際班呀???

會轉,因為多左普通話..同埋多左英文

原帖由 jaycee_mami 於 10-3-3 15:16 發表

如果比左錢有得讀新校舍, 咁都算, 因為小朋友都有所得益, 但而家的問題係, 加左學費 (由$3000 加至 $3600), 但新校舍無得俾你用.  

我明白老師的質素, 教學是否細心比校舍更為重要, 但係, 學校之前又無講清楚 :-x ...

學費$3600應該係新校...學費$4200係我們IN(新校)嘅隔離(新新校)...個時未起好可能唔留意

回覆 3# poon小朋友 的文章

我想問下你點知York 係食呢d小食呢?  聽落好似幾好咁喎........

回覆 6# poon小朋友 的文章

你係咪一定會讀York 呀?? 我都諗住去第二度睇下校服! 希望執到平野...hehe!

M2  

原帖由 poon小朋友 於 10-3-3 15:54 發表

會轉,因為多左普通話..同埋多左英文

真系貴到失左預算。。。3300-3600--4200.。。。。。
本地 國際   汗啊。。。學校灘水好深啊。。無底洞。
不買校服。不給茶點。。
繼續讀。。。
唉。。。

今日收到信。。17號交錢

之前有2間學校都收左我個囡, 不過老公只係俾左 YORK 既留位費, 而家咁樣, 個心都有 d 唔舒服, 點解之前聽 seminar 無講有國際班?希望宣導同協恩有好 result, 可以有多2個選擇, 唔洗局住讀 YORK。

! surprised,
我真係要諗1, 我是來年insert k2, 如果國際班加到成$4200, 真係要慎重考慮讀唔讀.

我小朋友而家起屋企附近某k1讀國際班, 有普通話+net 班主任, 每日中文用普通話教, 英文係鬼教, 學費連茶點都係 $3,080
當初想k2轉出去kln tong 讀間有名氣的, 因其他大名氣的未confirmed 收唔收insert (5月才可報), 所以只報了york.
York
收了, 未有時間check清楚, 但如果york 本地班每日只有 25min 英文堂 (NET), 每星期得一堂25min普通話, 仲要得2local班主任, 真係太la , 真係要諗諗仲讀唔讀, 係咪值得每個月投資多2k-3k (school bus)比小朋友讀國際班. 仲話遲下cambridge d course , 還樹將一年額外個30k
放起其他地方, 始終yorkkln tong 唔係最出名的.

原帖由 poon小朋友 於 10-3-3 16:00 發表

學費$3600應該係新校...學費$4200係我們IN(新校)嘅隔離(新新校)...個時未起好可能唔留意

唔係呀, 我打去學校問過, $3600係在舊校(即聽講座個度, 在約道, 設施少而且舊) 或新校 (即interview個度) 讀, 兩個地方也有可能, 睇你好唔好彩.

Hello! !我仔仔現在係York讀K1,以我經驗來説,舊年夏天校服買了2套,1套係同學校買,1套係獅子石道買,雖然價錢爭成80元,但真是1分錢1分貨,學校買的有分4,5,6碼質地靚D,小朋友着得fit D,但係出面買的只有S,M,L碼,D size 怪怪地,我小朋友高大,我買了L碼件衫非常濶,條褲just fit,如我下次再買我都會幫學校買!

原帖由 victoria2007 於 10-3-3 14:09 發表
其實我都唔會比茶點費,一來唔知佢比d咩我個女食,2來我可以比一d自己認為仲有營養的食物比亞女吃,

再講多一句,各位家長如果想節省一點校服費,我見過係九龍城獅子石道有york的校服賣,可以係註冊之前看一看再決定係學 ...

醒目開學勳章

啱啱同小朋友去完旅行返來, 收到信, 嚇左我一大跳 !!

咁係咪即係局住轉國際班 ????!!!!!

我完全冇expect 過比3600 要在舊校讀架wor ! 我非常清楚記得, 校長講所有小朋友將入讀新校舍, 宜家即係點呀??!? 係咪唔比4200 就要睇彩數 (新 or 舊), 當日我一心諗住讀york, 連維記同德福國際收左都冇留位, 宜家個心真係非常唔舒服

原帖由 ck07hk 於 10-3-3 16:09 發表
你係咪一定會讀York 呀?? 我都諗住去第二度睇下校服! 希望執到平野...hehe!

一定讀....其實一心想讀佢嘅英文..而家有埋普通話就唔洗幫佢報出面報...雖然每日只得30mins都ok ar...出面最多一星期學2-3堂..日日學好過..佢唔洗咁辛苦..多d時間玩

原帖由 ck07hk 於 10-3-3 16:06 發表
我想問下你點知York 係食呢d小食呢?  聽落好似幾好咁喎........

我更係問吓佢有d咩食LA...睇吓直唔直得比

原帖由 ck07hk 於 10-3-3 16:09 發表

我睇完之前有個mami個post我都係返學校買..如果d料唔好再買有要$...同埋我住得遠..車$都係番到...

原帖由 jaycee_mami 於 10-3-3 17:15 發表

唔係呀, 我打去學校問過, $3600係在舊校(即聽講座個度, 在約道, 設施少而且舊) 或新校 (即interview個度) 讀, 兩個地方也有可能, 睇你好唔好彩.

咁可能我唔會左..因為我一心比佢讀國際班 ..所以我問佢係唔係我地in(49号)嘅隔離(51号)佢話係
‹ 上一主題|下一主題