用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 溜冰
樓主: do-re-me
go

溜冰 [複製鏈接]

Hello各位好! 我仔仔(10月滿5歲)由去年八月在Elements學溜冰, 最初是4人1group, 後來轉了2人1group. 每個星期六上堂, 雖然有時會因事or holiday skip 了, 但保守估計都差不多上了三十幾四十堂. 2個月前coach給了tot2 and tot3的cert. 但我睇完晒你地的Post, 我個仔的進度係唔係慢了些??? 我見你地話5堂一個course, 即係約20堂就應該完成tot4喇喎! 因為最初俾佢學係遊玩性質, 只想仔仔學多樣運動同當時得三歲幾, 學下等佢平行力好些, 所以最初無理他的級數問題, 點知佢現在樣樣活動都肯停, 就係溜冰點都要學, 暈了. 如果佢咁堅持我就要準備佢將來一路學條路, 畢竟學費唔平啊!! 我早幾日俾人地考PA的Youtube佢睇, 問佢coach有無教過,佢好多都話無, 係唔係佢年紀細有些動作做唔到定係點呢?? 一路同佢coach的關係好好, 我應該點同佢傾個仔的進度又唔會令佢誤會我不滿呢??

醒目開學勳章

你最好問返你教練,5歲比較細,學既速度一定慢d。
原帖由 Michelle_Hung 於 11-8-29 02:37 發表
Hello各位好! 我仔仔(10月滿5歲)由去年八月在Elements學溜冰, 最初是4人1group, 後來轉了2人1group. 每個星期六上堂, 雖然有時會因事or holiday skip 了, 但保守估計都差不多上了三十幾四十堂. 2個月前coach給了tot2 ...

原帖由 Michelle_Hung 於 11-8-29 02:37 發表
Hello各位好! 我仔仔(10月滿5歲)由去年八月在Elements學溜冰, 最初是4人1group, 後來轉了2人1group. 每個星期六上堂, 雖然有時會因事or holiday skip 了, 但保守估計都差不多上了三十幾四十堂. 2個月前coach給了tot2 ...

如果3歲幾開始學,我覺得不算太慢,別忘記我地的囡囡起碼是5歲以上才開始學,仲加埋練習啊!有些小朋友的確有天份,我學識了不要與人比較,又不是參加奧運,學得開心就ok.

回覆 1# do-re-me 的文章

開part 2 了,多謝各位!

醒目開學勳章

在那裏呀?
‹ 上一主題|下一主題