用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳慶恩幼稚園vs方王煥焍
go

將軍澳慶恩幼稚園vs方王煥焍

想請教下大家意見,my寶寶現在讀慶恩,讀得好開心(因之前讀過北角民生,他哭到七彩,哭到我心都酸,所以轉返入來讀),老師又細心又庝他.
  但保良局升小學比較多好學校,所以報了k1,也收了他.但聽聞保良局老師因太多野做,所以笑容和愛心欠奉,因此我擔心寶寶讀得不開心.他唔肯返學,真的不知怎算好?請指教
  我應算那間學校好?thank you

hi , 我女女都係慶恩讀緊n班?你係邊班架?

原帖由 tissuewong 於 10-2-26 14:04 發表

my daught studying at 慶恩 n class also. they have birthday party today. she is happy when she came home. she like this KG very much.

HI, 我女女係n1a班, 啱啱2月插班。nice to meet you!

原帖由 miuc888 於 10-2-25 03:57 發表
  想請教下大家意見,my寶寶現在讀慶恩,讀得好開心(因之前讀過北角民生,他哭到七彩,哭到我心都酸,所以轉返入來讀),老師又細心又庝他.
  但保良局升小學比較多好學校,所以報了k1,也收了他.但聽聞保良局老師因太多野做,所以笑容和愛 ...

我嘅仔仔以前是讀保良局方.....幼稚園,也以為升讀小學較好,其實最終也是看小學派位。由於保良局的老師真的不是太好,所以我將細女入讀救世軍慶恩幼稚園的n班,因為校長,老師都很細心、耐性及關顧囡囡的學習,她讀得很開心,相對我仔仔在保良局方.....幼稚園讀的時候,學多了很多嘢,而且進步很顯著。

原帖由 tissuewong 於 10-2-26 14:04 發表

she is studying at n1c class. she is happy to go to school everyday and always sing a song which learn from school . let me feel happy.

my son study in N1C pm class. he love go to school very much.

will you guys stay at 慶恩 for K1?

我問過方xxxx幼稚園, 佢地話唔會因為小朋友讀保x局的幼稚園而增加入讀保x局小學的機會.  

我又問過慶恩, 佢地冇跟其他小學掛鈎/結龍.

我個b今年9月會讀慶恩的n班, 多多指教!

有無人係西貢入黎讀ga? 到西貢有校車嗎?

無保母車架!我每朝自己送個女返學!

原帖由 sivasiva 於 10-4-9 00:20 發表
有無人係西貢入黎讀ga? 到西貢有校車嗎?

請問係咪呢問無保母車?  定係無保母車去由西貢到將軍澳? THX

原帖由 Angela13 於 10-4-9 17:12 發表
無保母車架!我每朝自己送個女返學!

原帖由 happycat711 於 10-3-26 13:32 發表
my son study in N1C pm class. he love go to school very much.

hello, nice to meet you .

my daught and your son are classmates . how above your son will stay at same school for 2010 k1 ma?