用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 10-3-1 22:22 發表
係? 即場喎, 我記得上年第一名果個女仔都係得張分紙 & 同評判合照咋喎, 有獎旗既咩? 唔通我記錯?!

係即場 , 同埋我見佢地有留低 (好似登記 d 野咁)

洛婷,

原來係咁, 咁等我今年留意下人地先, 上年可能第二名已經好開心, 遺忘左人地第一名果個係攞乜啊!

原帖由 洛婷 於 10-3-1 22:37 發表

係即場 , 同埋我見佢地有留低 (好似登記 d 野咁)

你地就好啦, 咁快就搞掂...我女仲有...21日啊! (唔計今日)

原帖由 Kangaroo 於 10-3-1 22:29 發表
My son also finished G2 piano solo this morning at Wan chai Arts Center. Fully Relief now.

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 10-3-1 22:46 發表
洛婷,

原來係咁, 咁等我今年留意下人地先, 上年可能第二名已經好開心, 遺忘左人地第一名果個係攞乜啊!

咁又係呀 , 果一下真係亞媽姓乜都唔知

你女彈邊首 ???

想問下仔仔彈#108, 看demo 演繹和ending 有些和teacher不同. 應怎樣, PLS :( HELP!

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 10-3-1 22:54 發表
想問下仔仔彈#108, 看demo 演繹和ending 有些和teacher不同. 應怎樣, PLS :( HELP!

比我既....都係會跟老師個教法  

有時風格既野好難講 , 比你跟足個 demo 彈 ,

評判又未必一定鍾意 , 覺得你冇個人風格  

我可以 confirm,即場第一名係有分紙同旗既,正式獎狀同獎杯就要由學校(或報名既會員)五月左右去拎。

其他成績既獎狀都係由學校/會員五月左右習中一起拎。

至於影相就唔駛有名次都可以搵評判影,但係上次因為話唔比影相,所以冇帶機去影。(原來係比賽時唔比影)

今次一定帶定部細機去,要用先拎出黎。

醒目開學勳章

原帖由 rogerchiu 於 10-3-1 23:12 發表
我可以 confirm,即場第一名係有分紙同旗既,正式獎狀同獎杯就要由學校(或報名既會員)五月左右去拎。

其他成績既獎狀都係由學校/會員五月左右習中一起拎。

至於影相就唔駛有名次都可以搵評判影,但係上次因為話唔比影相,所以 ...

錦旗就比返學校 , 獎杯係咪自己 ???

個獎杯係點架 ???

洛婷,

嘿嘿...因為上年係第一次參加, 當時仲係K3, 所以純粹諗住見識見識, 根本無諗過會有名次, 加上我女係第一個出場, 我地都打定輸數, 諗住評判聽到63個, 實會遺忘佢, 點知執番個第二, 即場好似發緊夢咁啊! 真失禮呢!

我女今年會彈二級104果首GAVOTTE IN G! 今年唔敢望會有咩成績, 但求佢唔好緊張, 平穩過渡, 順順利利, 咁已經心滿意足了!

原帖由 洛婷 於 10-3-1 22:51 發表

咁又係呀 , 果一下真係亞媽姓乜都唔知

你女彈邊首 ???

原帖由 洛婷 於 10-3-1 23:02 發表

比我既....都係會跟老師個教法  

有時風格既野好難講 , 比你跟足個 demo 彈 ,

評判又未必一定鍾意 , 覺得你冇個人風格  

謝謝, 會和先生提提,
因剛轉先生4個月, 唔知大家要求.
星期六就比賽, 有d 緊張 ....
大家努力!!!

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 10-3-1 23:25 發表
洛婷,

嘿嘿...因為上年係第一次參加, 當時仲係K3, 所以純粹諗住見識見識, 根本無諗過會有名次, 加上我女係第一個出場, 我地都打定輸數, 諗住評判聽到63個, 實會遺忘佢, 點知執番個第二, 即場好似發緊夢咁啊! 真失禮呢!

我女今年會彈二級104果首GAVOTTE IN G! 今年唔敢望會有咩成績, 但求佢唔好緊張, 平穩過渡, 順順利利, 咁已經心滿意足了!

我都係咁希望

其實好多評判都偏向鍾意細個 (越細越好)
即係例如一個小學生同一個幼稚園學生都係彈得好 ,
評判多數都會揀細個果個 :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 10-3-1 23:25 發表

謝謝, 會和先生提提,
因剛轉先生4個月, 唔知大家要求.
星期六就比賽, 有d 緊張 ....
大家努力!!!

加油

洛婷,

我女上年雖然係一個幼稚園生, 但佢個樣, 係完全無幼稚園FEEL架, 佢甚至乎係高過部份小學生, 所以....其實佢外型上無優勢啊...有名次, 相信只係好彩, 因為遇到個好似"聖誕老人"咁慈祥既評判啊!

原帖由 洛婷 於 10-3-1 23:34 發表

我都係咁希望

其實好多評判都偏向鍾意細個 (越細越好)
即係例如一個小學生同一個幼稚園學生都係彈得好 ,
評判多數都會揀細個果個 :loveliness: ...

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 10-3-1 23:38 發表
洛婷,

我女上年雖然係一個幼稚園生, 但佢個樣, 係完全無幼稚園FEEL架, 佢甚至乎係高過部份小學生, 所以....其實佢外型上無優勢啊...有名次, 相信只係好彩, 因為遇到個好似"聖誕老人"咁慈祥既評判啊!

...

運氣係要有 , 但實力都不可少 ,
相信你女女都一定係彈得唔錯既  

有名次真係一種好大既鼓勵 !!!

我女都係符碌多少少, 因為上年比賽前仲係甩甩CUT CUT, 但一行到出場, 就好似換左另一個人咁, 完全估佢唔到啊! 實力有無就真係...唔知喇...不過運氣就有少少!

至於今年首歌...佢好早已經練熟晒, 但唔知係咪熟得滯既關係, 佢越彈越無FEEL, 越彈越求其...我而家都...無眼睇!

原帖由 洛婷 於 10-3-1 23:43 發表

運氣係要有 , 但實力都不可少 ,
相信你女女都一定係彈得唔錯既  

有名次真係一種好大既鼓勵 !!!

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 10-3-2 00:00 發表
我女都係符碌多少少, 因為上年比賽前仲係甩甩CUT CUT, 但一行到出場, 就好似換左另一個人咁, 完全估佢唔到啊! 實力有無就真係...唔知喇...不過運氣就有少少!

至於今年首歌...佢好早已經練熟晒, 但唔知係咪熟得滯既 ...

少擔心 , 可能你女上到場又好似換左另一個人咁

原帖由 洛婷 於 10-3-1 23:19 發表

錦旗就比返學校 , 獎杯係咪自己 ???

個獎杯係點架 ???

比賽之後,枝旗仔先交點學校,第二日早上由校長在早會度再交返比仔仔,之後到5月拎左狀杯後,就又交一次比校長,再做一次,今年轉左校長,唔知會唔會唔同左。
獎杯相:
http://gallery.me.com/rogerchiu#100049/IMG_0018&bgcolor=black

杯好膠,旗好化學。

洛婷,
著實我真係無得擔心, 唯有睇阿小姐既造化!

原帖由 洛婷 於 10-3-2 00:04 發表

少擔心 , 可能你女上到場又好似換左另一個人咁

杯好膠---單單一級鋼琴就要95個,膠D無所謂,一樣是高興,遲幾年嬴D高級組,就一D都唔膠。
旗化學---一D都唔化學,放廿年都未有事,求也未必求得到。

不在乎天長地久,只在乎曾經擁有!
旗和杯最終都是孩子擁有,做家長則為曾經付出而滿足!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

原帖由 rogerchiu 於 10-3-2 06:24 發表

比賽之後,枝旗仔先交點學校,第二日早上由校長在早會度再交返比仔仔,之後到5月拎左狀杯後,就又交一次比校長,再做一次,今年轉左校長,唔知會唔會唔同左。
獎杯相:
http://gallery.me.com/rogerchiu#100049/IMG_0018&bgcolor=black

杯好膠,旗好化學。[url=http://
[/quote[/url]]

相我睇咗 , 唔係呀 , 好 ok 喎

如果我女攞到 , 真係膠既我都唔介意 ,
始終都係開心既事