用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳 Boxhill
go

將軍澳 Boxhill [複製鏈接]

請問有無家長認識呢間學校? 網頁說該校在沙田有分校, 現在在將軍澳新開, 唔知好唔好呢? 可否分享下?

0    0    0    0

將軍澳 ?  邊個網頁呀 ?

http://www.boxhill.com.hk/main.htm
佢地個網頁係未update將軍澳分校嘅資料的. 你可以打去馬鞍山分校度查詢. 2010年pn班已經開始接受報名.
我個女報咗佢地pg, 今個星期六上喇. 校舍喺都會駅商場近健明邨出口.

哇. 一年開兩間喎. 勁

原帖由 tantanmama 於 10-2-23 14:17 發表
http://www.boxhill.com.hk/main.htm
佢地個網頁係未update將軍澳分校嘅資料的. 你可以打去馬鞍山分校度查詢. 2010年pn班已經開始接受報名.
我個女報咗佢地pg, 今個星期六上喇. 校舍喺都會駅商場近健明邨出口. ...

你可否上完堂後來分享下呢?
我都想幫個仔報 (依家9個月), 諗住近近地小朋友唔洗太辛苦!

原帖由 siulamxx 於 10-2-24 08:45 發表

你可否上完堂後來分享下呢?
我都想幫個仔報 (依家9個月), 諗住近近地小朋友唔洗太辛苦!

好呀. 我上完堂再向大家報告.
我諗住了解下學校環境同d老師先, 如果遲d佢地收我個女讀pn, 我考慮時都有d根據. 既然下星期有得上pg, 即係校舍可以用, 你不如去參觀下吖.
學之園會今年9月喺日出康城開分校, 亦都有pn班的, 你可以留意下.

我都想知

我諗住今個星期去學校參觀下, 睇下掂唔掂... 佢地學費好貴呀!!

tantanmama

我想問 PLAYGROUP 一個鐘要幾錢? 如何 JOIN ?

原帖由 pc39 於 10-2-25 11:12 發表
tantanmama

我想問 PLAYGROUP 一個鐘要幾錢? 如何 JOIN ?

weekday $208/hr, weedend $220/hr. 你可以打去問, 佢地會email 張資料俾你. or 你可以pm你嘅email address俾我, 我fwd張form俾你. 如果你報sat, 我地可能會相遇呢.  

有一位好心媽媽提我, 將軍澳boxhill校舍好細. 大家穩陣d都係參觀下先報名.

原帖由 tantanmama 於 10-2-26 14:12 發表

weekday $208/hr, weedend $220/hr. 你可以打去問, 佢地會email 張資料俾你. or 你可以pm你嘅email address俾我, 我fwd張form俾你. 如果你報sat, 我地可能會相遇呢.  

有一位好心媽媽提我, 將軍澳boxhill校舍好細 ...

C喇~~真係好細嗎??我之前見佢鋪面好似好細,THEN我走去問商場管理員BOX HILL會有幾大,佢答我八千呎呀!!我先幫阿仔報weekday的pg......但佢地打比我要3月第二個星期先開學bor,又要我寫過張支票~~~

原帖由 mini_cc 於 10-2-26 21:36 發表

C喇~~真係好細嗎??我之前見佢鋪面好似好細,THEN我走去問商場管理員BOX HILL會有幾大,佢答我八千呎呀!!我先幫阿仔報weekday的pg......但佢地打比我要3月第二個星期先開學bor,又要我寫過張支票~~~ ...

我特登去睇過商場個floor plan, boxhill好似仲細過間衫舖. 我個女6/3返pg喇, 到時要好好參觀下.

原帖由 tantanmama 於 10-2-27 11:43 發表

我特登去睇過商場個floor plan, boxhill好似仲細過間衫舖. 我個女6/3返pg喇, 到時要好好參觀下.

我就係企o係個floor plan隔離問管理員呀~~~

大家6/3上完堂,分享下呀,

The TKO Boxhill campus is really small!  I visited today.  The receptionist said there're only 5 classrooms, a small pantry and the only indoor playground which is very small.
School fees: $4600/month x 11 for all except uniforms and school bag.
15 mins Cantonese on Mon/Wed/Fri and 15 mins PTH on Tue/Thu.

咁仲話有兩歲班,d人講到好似好大咁.......邊有咁多位開呀??
我都有報PLAYGROUP返星期2,4,不過我仲未有時間同仔仔返.......姐姐又話ok大.......仲等我好一心諗住阿仔可以返返地讀boxhill就好....宜家唯有睇o下康城間學之園會點喇...

I'll try LH in LOHAS Park too.
How about the playgroup in Boxhill?  Is it good?

我個bb返左3堂. 形式似返學 - 睇圖書茶點做小手工. 環境清潔, 老師有愛心但太細聲, 即使播放的音樂都太細聲, 都唔知唱咩. 吸引唔到小朋友的注意力, 令到小朋友唔識跟隨指令或俾反應老師. 所以暫時覺得學到既野唔多.

Thanks, calbee6.  Then I have to think because my baby is very active and doesn't follow the instructions even under "normal" situation.

原帖由 mini_cc 於 10-3-18 20:11 發表
咁仲話有兩歲班,d人講到好似好大咁.......邊有咁多位開呀??
我都有報PLAYGROUP返星期2,4,不過我仲未有時間同仔仔返.......姐姐又話ok大.......仲等我好一心諗住阿仔可以返返地讀boxhill就好....宜家唯有睇o下康城間 ...

我想問呢兩間可以點報名?上網定去學校報呢?我第一個b,
所以十吓十吓唔該哂
‹ 上一主題|下一主題