用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 (沙田區) - 點擇好?
樓主: S-Kwok
go

K1 (沙田區) - 點擇好? [複製鏈接]

請問"保良局吳多泰"好d, 還是"救世軍田家炳"好d?! 媽媽們, 請問您們會怎樣取捨??

大家好 : ]
我也想問吳多泰跟MOS靈糧怎選擇
兩間都是上午班,吳多泰已交留位費,靈糧還在考慮中
現正住顯徑,去吳多泰較近但要轉車,靈糧較遠但有直接車,如果有校車吳多泰車程較短
還有一點我的是女兒,但比較好動,我希望她在幼稚園時能學習修養,因為她現在已有些反叛...不知是否考慮因素之一 : ]

明愛沙田幼兒園好嗎??

有無人出售或轉贈沙田碧濤真理浸信會男生校服

請支持環保, 謝謝

原帖由 joeytwm 於 10-11-8 09:40 發表
Poison, 我即係得一個選擇?

樂基及box hill (火炭)點揀呢? 星期六去參觀過兩間校舍,樂基好大,感覺幾好。又有朋友同我講box hill 好多外籍小朋友?不過MOS果間先好?而家都唔知點好?

碧濤及恩典已經申請,下學期應該開N班。 ...

樂基係沙田區最難入既幼稚園, 有d失望的家長會轉去報隔離既boxhill。另外每班有1-2個外籍小朋友。

我想問沙田區課程比較深是哪一間呢?其實我囡囡会係美林邨的救世軍中原慈善基金幼稚園讀Kl,依間学校好嗎?我睇教育局的報告都寫間學校幾好,但又好小人講依間學校,其實我擔心佢的課程太淺,到升小学時驚跟唔上,因我想她入到呂明才小學可否比D意見呢?thank you!

威寶同張煊昌兩間幼稚園你哋會揀邊間呢?謝謝

如題,請賜教

請比小小意見我...THX^^

馬鞍山靈糧,崇真會美善,合一堂單家傳幼稚園
...邊間好D AR???諗到個人傻傻地....有冇小朋友讀緊ar?thank you....
合一堂如果想讀K1 AM..係咪好難..我聽人講..好多人IN..要有SISTER OR BROTHER係到讀緊..你既細小朋友先有機會讀AM..因為我女女PM要小SLEEP...SO PM真係冇咩可能..THANK YOU..!真係唔知邊間好..請大家HELP ME...........

你好
請問馬鞍山保良局馮梁結紀念幼稚園好嗎?保良局馮梁結紀念幼稚園 & 循理會白普理循理幼兒學校的小學派位, 邊間會好d呀?我見保良局馮梁結紀念的老師比較嚴肅d, 循理幼兒學校就比較有愛心!
可否比少少意見!
thanks
‹ 上一主題|下一主題