用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦
樓主: ~may~
go

2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦 [複製鏈接]

其實用個平常也去看比賽囉。好多比賽都係用分數來定金銀銅獎,咁樣比賽係算自己同自己比賽。

豬唔豬肉獎有咩野所謂,有個機會比小朋友上台玩下,試下自己身手,又有獎品,睇到佢地咁開心,自己都開心啦。

校際果邊都係睇分數,不過係最高果3個分,不限人數。

希望大家既小朋友係黎緊既決賽都表現突出,名次可以用黎做日後既練習目標。

醒目開學勳章

原帖由 Spiderman_mama 於 10-2-21 11:58 發表

Argeed!  

我也覺得這比賽不錯, 就當校際前熱身吧! 又可拍video, 然後同老師一齊賽後檢討.  

Good!

我都係當熱身兼俾阿仔多一個演出經驗,$50真係好抵;好過俾幾百蚊彈得半首歌嗰D比賽!豬唔豬肉獎真係冇乜所謂,始終係大會俾小朋友嘅一份鼓勵!

原帖由 yvonne.wong 於 10-2-20 17:14 發表
我會去. 順便聽吓金獎的人彈琴, 豬肉獎都好, 我們只是比50元都可以取豬肉獎, 好過之前參加的比賽只是做馬比自己的學生和徒弟,又要比幾佰元, 最後獎只可規定5個, 但他選了7 個出來,獎唔夠分就屈人扣分減人數.選出來的 ...

我都想知係乜比賽,pm我可以嗎?

醒目開學勳章

星期六去咗睇準決賽 , 順便攞埋張獎狀 ,

不愧為金獎 , 水準都好高 ,  好好睇

醒目開學勳章

有一個男仔彈 Nocturne Op. 9 No. 2 ,

我覺得彈得好好

另外一個彈 Mozart k545

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-2-28 19:01 發表
洛婷,
但您有沒有發覺好多都彈過3分鐘!

係有幾個首歌係長 d
不過我覺得稍為好聽 d 既歌 , 好難唔過 3 分鐘

你女幾號校際 ???   我女 9 號

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-2-28 15:41 發表
星期六去咗睇準決賽 , 順便攞埋張獎狀 ,

不愧為金獎 , 水準都好高 ,  好好睇

決賽都好值得帶小朋友去睇,我睇2年都好精采!好難得有D又平又有水準表演睇!

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-2-28 19:01 發表
洛婷,
但您有沒有發覺好多都彈過3分鐘!

yvonne ,

近排忙嗎 ??? 好少見你上嚟
校際開始咗 , 我都多咗過嚟傾計 ,
你都一齊過嚟傾下 , 分享下 :loveliness:

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2187386&extra=page%3D1

你女準備成點 ???  幾號比賽 ???
我女下星期二早上就比賽喇 :D

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 10-3-2 13:16 發表
祝你女女有好成績!

[quote]原帖由 洛婷 於 10-3-2 13:06 發表

我女下星期二早上就比賽喇 :D

thanks

醒目開學勳章

fcbttkw

決賽名單出咗喇 , 幼童組水準好高

http://ylth.org/pnc/0.htm

之前初賽同我女同場果個女仔都入咗決賽 ,

佢彈珊瑚舞 , 首歌都幾好聽 , 希望佢可以入三甲 ,
你仔仔決賽果日要攞獎 , 順便可以睇埋個比賽

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-6 00:10 發表
fcbttkw

決賽名單出咗喇 , 幼童組水準好高

http://ylth.org/pnc/0.htm

之前初賽同我女同場果個女仔都入咗決賽 ,

佢彈珊瑚舞 , 首歌都幾好聽 , 希望佢可以入三甲 ,
你仔仔決賽果日要攞獎 , 順便可以睇 ...

係呀!我會去睇決賽同領獎,今早就去買飛喇!你會唔會去睇呀?

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-3-6 10:55 發表

係呀!我會去睇決賽同領獎,今早就去買飛喇!你會唔會去睇呀?

會去睇呀

頭先去 TOM LEE 買飛 , 前座好多都冇哂 , 得返幾個
但都買到 2 張左邊飛

想問下.....我有冇買錯咗呢 ???
我見右邊位反而賣哂 ,
如果個三角琴照好似之前比賽咁擺放 ,
唔係應該左邊先睇到個參賽者彈奏 ,
而右邊只睇到個琴既前端 ???

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-6 13:09 發表

會去睇呀

頭先去 TOM LEE 買飛 , 前座好多都冇哂 , 得返幾個
但都買到 2 張左邊飛

想問下.....我有冇買錯咗呢 ???
我見右邊位反而賣哂 ,
如果個三角琴照好似之前比賽咁擺放 ,
唔係應該左 ...

應該係面向台嘅左邊睇倒參賽者彈奏,不過又唔好太邊喎!

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-3-7 18:15 發表

應該係面向台嘅左邊睇倒參賽者彈奏,不過又唔好太邊喎!

oh.....咁我諗我到時睇背脊

不過我買既時候已經冇哂前座 , 但又唔想買太後 :(

唔緊要啦 , 最緊要都係享受個過程 !!!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-7 19:41 發表

oh.....咁我諗我到時睇背脊

不過我買既時候已經冇哂前座 , 但又唔想買太後 :(

唔緊要啦 , 最緊要都係享受個過程 !!!

係呀,我琴晚睇D飛都差唔多賣晒!我仲以為你會元朗買飛添,早知你託我幫你買埋啦!我個位都好前,但稍偏右,因為係佢俾,冇得揀!

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-3-8 10:29 發表

係呀,我琴晚睇D飛都差唔多賣晒!我仲以為你會元朗買飛添,早知你託我幫你買埋啦!我個位都好前,但稍偏右,因為係佢俾,冇得揀!

唔該你先 , 不過費時麻煩你 !!!

金/銀獎有買一送一 , 更何況我唔係 ,

如果我入去元朗買飛仲貴 , 剩係我一個人都 4x 蚊車錢

入去買又係 20 蚊一張 , 所以我係城市電腦售票網到買飛 ,

我諗佢地其實係預留咗 d 位比參賽者/嘉賓......

所以買既時候 , 前座好多都已經冇哂 !!!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-8 10:52 發表

唔該你先 , 不過費時麻煩你 !!!

金/銀獎有買一送一 , 更何況我唔係 ,

如果我入去元朗買飛仲貴 , 剩係我一個人都 4x 蚊車錢

入去買又係 20 蚊一張 , 所以我係城市電腦售票網到買飛 ,

我諗佢地其實係預 ...

年年去買飛佢地都唔問你攞咩獎啦!未開始買飛前我上過電腦城市售票網睇過,佢地係隔行留位嘅!叫我買絕對唔麻煩,舉手之勞啫。

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-3-8 11:16 發表

年年去買飛佢地都唔問你攞咩獎啦!未開始買飛前我上過電腦城市售票網睇過,佢地係隔行留位嘅!叫我買絕對唔麻煩,舉手之勞啫。

哦原來係咁 :loveliness:

如果下次有機會 , 一定搵你幫忙 :D

thanks !!!
‹ 上一主題|下一主題