用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 自閉症傾向家長
樓主: josephinehi
go

自閉症傾向家長

回覆 2# 我係女仔 的文章

請問你是否去BBQ

原帖由 josephinehi 於 10-3-22 08:58 發表
請問你是否去BBQ

NO la,你地玩得開心d啦
我仔仔4/4    2y生日呀,hehe

回覆 3# 煩惱的爸爸 的文章

可否電我1300hrs

我都想帶仔仔參加呀!~~
我都覺得大家小朋友媽咪或daddy如果結成朋友,大家可以有共同話題及更加了解小朋友需要。
我就覺得場地可以係屋苑club house,因為價錢可以平d,到大家小朋友熟絡後,先搞戶外活動。

大家有無屋苑club house可以提供呢?

My e-mail address : [email protected]

另外我地係唔係應該開另一個subject如:「自閉症兒童家長會」,因為可以令到更多家長一看便明白可入內參與。
(只屬個人意見,希望各位見諒!)

回覆 2# chulokto 的文章

我都想club house, 但有很多問題存在,e.g, 我們大家住的地區......, 你是否join 我們?

請問Club House攪會平幾多?是否自備食物及飲品?如果與燒烤場型式一樣又平好多我都唔介意,因為準備食物及飲品是最大問題!
原帖由 josephinehi 於 10-3-23 14:16 發表
我都想club house, 但有很多問題存在,e.g, 我們大家住的地區......, 你是否join 我們?

飲品同食物又唔係太大問題,可以出席既家長每戶負責一款食品,又或者叫到會都得....
我有幾位朋友搞過生日會,佢地都係每個家庭負責一款食品,都搞得幾好,最緊要係要知當日人數,如果多人參與就叫到會最好。

我睇第一次搞聚會最好係星期六,因為可以多D人試下參與,打後可以再搞一些係星期一至六,要視付大家每次聚會投票人數。

地點方面,邊D人有興趣參加聚會屋企又有club house可提供就先做張list,每次可在不同地點搞及又投票。

由於大多都是在職家長,更有小朋友要返學或做訓練所以才選星期日!妳是否參與4月4日的聚會?請回覆,並多謝妳的建意!
原帖由 chulokto 於 10-3-24 15:15 發表
我睇第一次搞聚會最好係星期六,因為可以多D人試下參與,打後可以再搞一些係星期一至六,要視付大家每次聚會投票人數。

回覆 6# josephinehi 的文章

PM有問題!參考資料:http://www.yl.hk/skybbq/i_map.htm
不過資料有錯,52X應該在西九龍中心,我要再check KMB網

回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

請問係4月2日定4月4日呀, 因為josephine話係4月2日wo.

回覆 1# ChingMan1002 的文章

係4月2日

各位 BBQ於4月2日, 星期五下午一時大欖涌燒烤場, 歡迎各家長join 我們, 如有興趣, 請pm 我

回覆 1# josephinehi 的文章

Sorry呀!我大仔入咗醫院留醫,所以我去唔到!

希望你個小朋友快D好返啦.

多謝關心!已經出院並康復中,唔知點解會由微燒引發到泡診,但不是在咀外而是在口內,而且牙肉腫晒,攪到食唔到嘢!唔好意思攪到第一次聚會要告吹,睇下月尾妳同Josephine有無時間再攪過!
原帖由 ChingMan1002 於 10-4-5 00:06 發表
希望你個小朋友快D好返啦.

Good to hear that! I'm alway free ga.

讓你小朋友好一點,才出來吧