用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 自閉症傾向家長
樓主: josephinehi
go

自閉症傾向家長

如果聯絡返初初有留e-mail的,我諗唔止
原帖由 ChingMan1002 於 10-2-25 18:28 發表
Seems that now totally has around 5 families (including you and me) to join the gathering.

回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

給我時間吧

我都好想參加,不過我只有星期日下午才有空。

回覆 3# 煩惱的爸爸 的文章

我已看了你中心介紹,你可否hold 住, 3月 21日下午1300-1500hrs, 要幾時給deposit你間公司?我想知可否叫到會在該地方食.你電給我好嗎?

回覆 21# 維他老師 的文章

我已看了你中心介紹,你可否hold 住, 3月 21日下午1300-1500hrs, 要幾時給deposit你間公司?我想知可否叫到會在該地方食.你電給我好嗎?

原帖由 josephinehi 於 10-3-1 08:57 發表

呢個咩唔咩小朋友訓搞時間咩

回覆 1# 我係女仔 的文章

可能有改

各位家長: 我剛聯絡了一位專搞party的導師,我和她說了該gathering的性質,她有經驗引導小朋友一起玩,所以可以請她到我們gathering,約$700兩小時,我曾聯絡一位語言治療師,但由於她的工作手則問題,所以不能請她.而暫定3月28日,因為該導師當日有空, 如無意見,請pm我,留電話和e-mail, 另外,如果有興趣家長想參加,請問有無人屋企有club house給我們租呀?

回覆 1# josephinehi 的文章

想問$700.-是否只包導師教小朋友玩兩個鍾, 其他野例如埸地要自己搵呀? 咁好似都幾貴wo.

回覆 1# ChingMan1002 的文章

我可以找到function room, 約一個鍾$60-80.

sorry,因我個6個月大細仔入了醫院,所以無回覆你們.我見有約5個家庭有興趣參加,你們有無意見,我可以book會所於將軍澳, 藍田洭景, 不過要快決定,我怕 fully book. 請pm 我, 我會星期二和三電你們.

Is your baby OK? I'm OK at anywhere. Please let me know if you need help.

暫定於4月4日舉行BBQ

地點及收費可參考以下網址http://www.yl.hk/skybbq/index.htm
如有興趣參加請於星期三前PM給Josephine留電話,以方便聯絡預計人數留坐,歡迎其他家庭成員及親友參與。

回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

請快回覆,因有機會要訂位.

ching man:你有我電話,如你可以到的話, 請電我, 因我部電腦好像有問題

我都好想去燒烤呀, 但我個仔坐唔定呀, 佢仲要坐BB車成日坐得耐就要起身, 又怕佢禽喎, 又唔可以比佢落地, 如果落地佢就會周圍走, 好危險果度咁多火, 佢叫唔停架, 仲唔知人講咩

係呀,帶住佢地BBQ會有D危險,我唔夠膽呀!

可能我是爸爸,其實我唔怕小朋友有咩危險而咩都唔俾佢做,舉例:有好多家長開飯時會唔俾小朋友行埋張枱,怕他們被熱的餸菜整親,但我家中只用一張小朋友枱食飯,但最初會同小朋友講:熱熱、危險、唔準掂,並捉住他手仔去摸碟邊,他感到熱便會縮手,等他認知什麼是熱,熱會危險,依家我小朋友見到我放餸菜在枱上已學識講熱熱,我亦會答佢:係呀熱熱呀,危險呀,唔準掂,他亦不會伸手去掂。其實我覺得每樣都怕而唔俾小朋去試並非好事,試問唔跌過又點知痛呢?當然要評估後果嚴重性。唔通唔俾佢出街?後果可能更嚴重,影響日後多方面發展。家長應該要面對的是如何管教小朋友,而並非逃避!以上只是我的愚見,並非冒犯!如有不同見解敬請見諒!

可唔可以比你地既EMAIL或MSN我呀

其實妳已經有我的e-mail:[email protected]
原帖由 我係女仔 於 10-3-21 18:36 發表
可唔可以比你地既EMAIL或MSN我呀