用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家知道九龍城的狀元星教育中心,好不好呢? ...
go

大家知道九龍城的狀元星教育中心,好不好呢?

想找好的補習社,大家知道九龍城的狀元星教育中心,好不好呢?

very expensive.

they will let children do test paper.
they will help revise for examination.
they will look after homework, but one tutor to many.
usually serve famous school nearby.

你最好親自睇吓情況, 例如:師生比例, 學生紀律問題, 我估好多都1:8-10, 所以睇你自己要求咩, 如果只望做完功課都ok, 但每日2小時, 應該都唔可以點溫到書, 最多默吓書.  但如果你小朋友成績唔掂, 真係想搵間攪掂所有嘢, 每日都起碼要3粒鐘, 我相信狀元星未必可以ok.

原帖由 alc 於 10-2-16 20:42 發表
想找好的補習社,大家知道九龍城的狀元星教育中心,好不好呢?

我今天去了看看,環境都算清靜,老師很詳細的解釋了運作,人數比例都可接受最多1:3,每節個半鐘.我知也是操的,老師看了上學期成績,覺得不 用日日補,可試試每星期一節補英文.所以,我也覺先試試吧!看3月份的測驗會否好些.