用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 朗思 (美孚) / 學之園 (青衣)
go

朗思 (美孚) / 學之園 (青衣) [複製鏈接]

朗思 (美孚) / 學之園 (青衣) ,請問邊間較好呢?
(假設地點和上下午班唔係問題)

兩間都係著重語言教育,英文水平又差唔多,style好似,所以好難揀.

有無朗思 (美孚) 的家長分享下?
   1    0    0    0

原帖由 shootingstar 於 10-2-10 18:39 發表
朗思 (美孚) / 學之園 (青衣) ,請問邊間較好呢?
(假設地點和上下午班唔係問題)

兩間都係著重語言教育,英文水平又差唔多,style好似,所以好難揀.

有無朗思 (美孚) 的家長分享下? ...

我的小朋友讀緊朗思(美孚), 朗思每天都有中文主題(local teacher) 及英文主題 (NET) 的堂, 此外還有15min的普通話堂 (也是普通話native speaker teacher), 所以真的很著重語文。Nursery班的英文主題全部由一位NET教, 我覺得她很好, 好有熱誠; 中文主題則由數位local teacher教, 好不好難一概而論, 我小朋友那一位則不太好 (少與家長溝通, 唔覺佢對小朋友有熱誠)。令外有一樣我覺得不太好的就是全港4間郎思只有一位校長, 我甚少見到佢(09 X'mas party都見唔到佢), 故此我覺得缺少人監察老師表現。

多謝你的意見, 你介唔介意pm話俾我知那位中文local teacher貴姓架?
‹ 上一主題|下一主題