用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔
樓主: kb7724
go

金巴倫道迦南2010 n1朋友仔 [複製鏈接]

原帖由 Sugarbabegirl 於 10-12-8 23:28 發表

唔好意思, 搭下咀:
我上星期交留位費時問過老師, pn無pth堂, 但有pth元素, 會唱下歌教d單字咁, 唔多。(其實我唔係太明老師既意思, 總之唔同英文咁有堂.....)

更清楚既mami請更正。 ...

應該係 n1 唔會好正統咁教普通話, 冇普通話書, 但係簡單生字都有學.  可能一個星期上一兩日, 每節時間好短.  k1 開始有普通話書, 隔日就上, 每節大約 40-45 分鐘.

回復 1# chanwendy 的帖子

我上次家長日問過老師, 普通話堂係一星期有2日, 每次15分鐘~
無書架, 係教數字, 唱歌仔同講故事~

do you guys know approx how many students all together (am+pm) for the PREnursery class?

請問有無媽咪比bb報讀"綠苗"個"creative english class"呀?

我無參加,D時間太唔啱了!

有無媽咪daddy 會參加親子旅行架?

回復 1# 天天2010 的帖子

Hi!!  My daughter will has interview on 19 Feb 2011 for the n class.  Can anyone tell me what will be do during the interview??  

My daughter born on July 2009, so far no offer for my daughter(but just waiting list) .  Can anyone share experience on how to training your baby for the interview?  I can see from the forum that so many babies have several offers.

Thanks!!!

回復 1# kb7724 的帖子

我想請問各位mama 九龍塘迦南 interview 係點 in ?要準備d咩?因為剛收到信可以 interview.

親子旅行唔係 on 8 Mar 咩????

原帖由 MM1031 於 11-1-28 15:31 發表
We will join 親子旅行 on 10 Mar.

想問下會去邊同係咪全部上午及下午都係同一日去同一個地方?

醒目開學勳章

8號係上午班,10號係下午班.去錦田鄉村俱樂部,應該係同一個地方,凈係唔同日期.

想問今年 n1 英文 reader 用邊幾本書呀, 我想睇吓同以前係咪一樣.
另外想問吓有冇媽咪試過細佬妹用返家姐亞哥的 reader 架, 如果有, 係咪交書簿費時同學校講定, 就可以扣返錢架喇.

今次第一次同個仔去學校旅行, 好好玩, 問佢開唔開心, 佢都大聲答好開心呀。

好久無update過,媽咪們,到http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=473
迦南(KLT)再聊!
我填了參加暑期班,並決定在迦南升K1了。

醒目開學勳章

今日問左班老師,佢話最主要係俾升K1既本校N班早D適應上K1,我唔原校升,但係又唔想亞囡係屋企成個暑假上午無野做(因為佢好多都係下午既興趣班),最衰亞囡一轉新環境上暑假班又要重新適應,但係聽老師咁講我而家又心大心細報唔報果個暑期班好

請問有什麼暑期班合三歲小朋友參加?
‹ 上一主題|下一主題