用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔
樓主: kb7724
go

金巴倫道迦南2010 n1朋友仔 [複製鏈接]

據我所知(因為仔仔有個同學係咁), 如坐學校自己校車, 係可以只坐一程, 但車費係要比足的...但如果你話出面d保母車, 咁我諗就睇下你自己點同佢地負責人傾...

你們好,仔仔也收了上午班.

原帖由 pino 於 10-2-6 12:25 發表
我個仔都收左讀pm class (我地本身都係選 pm),不過,吾會註冊啦!!

pino
可否講下點解? 謝

thank you for your sharing~
原帖由 abbiemama 於 10-2-6 14:18 發表
如果未介到片, 學校會幫忙的.唔洗擔心.
老師會帶小朋友去toilet, change 尿片褲 for the kids; later when they think it's the time they'll take off their pull-ups when in school, so that they just wear unde ...

請問有沒有升小一的資料作參考?

原帖由 bvei 於 10-2-5 15:05 發表
hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....

比完留位費lu, 大家4月再聯絡~

我都交左留位費 ~~ 收左囡囡pm 班.

我都交左留位費

天天2010        下午班      仔仔      搭校巴   

07年懷孕08年生bb09年搵學校10年返學, 真係快, 佢係我第一個小寶貝, 所以我都好期待佢買校服、書包、.....hehehe

請問已經交咗留位費嘅媽咪, 知唔知未收到信嘅BB, 重有無機會咖? 因為我係未收到信咖.

TKS

我囡囡入左下午班,我哋都係住九龍城~

囝囝0808bb 返AM CLASS, 由葵興搭校車,多多指教

小燕子媽媽, 我同你同區喎!
我地兩人個仔仔幾個月後一定會一齊等校車返學啫! 可以互相照應下, 真好! 你住葵興邊度呀? 我住葵涌邨架!
原帖由 小燕子媽媽 於 10-2-18 12:22 發表
囝囝0808bb 返AM CLASS, 由葵興搭校車,多多指教

hello kb7724 媽媽, 好岩, 我地住你附近, 一定可以一起坐校車. 你囝囝有沒有返cannan playgroup? 我地返緊sat morning, 可以先適應環境

原帖由 kb7724 於 10-2-20 11:45 發表
小燕子媽媽, 我同你同區喎!
我地兩人個仔仔幾個月後一定會一齊等校車返學啫! 可以互相照應下, 真好! 你住葵興邊度呀? 我住葵涌邨架!
...

我住青衣...唔知有無媽咪一樣

我個女入左pm class, 住美孚, 會搭校車

小燕子媽媽, 你係咪都係呢個星期六去交form呀? 你仔仔第時會唔會搭校車呀?
原帖由 小燕子媽媽 於 10-2-20 22:44 發表
hello kb7724 媽媽, 好岩, 我地住你附近, 一定可以一起坐校車. 你囝囝有沒有返cannan playgroup? 我地返緊sat morning, 可以先適應環境

hi, 阿女都被迦南am取錄左, 我地住葵涌,校巴路線跟青衣同線, 今個星期六都會去交留位費.
不如統計下大家同學仔gei資料ar

Name      Gender      Born
HLui           F             Feb 08

HLui           F             Feb 08
YNg           F             Jan 08

YNg           F             Jan 08
COng        M            Jun  08    AM

大家一樣都係星期六去交留名費?
‹ 上一主題|下一主題