用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 1st round已被reject,但真的很想入讀kts.....
go

1st round已被reject,但真的很想入讀kts..... [複製鏈接]

6月再去試apply,有機會成功嗎?還是不要抱太大希望?
有經驗的家長可以分享一下嗎?
   1    0    0    0

There's no harm to try.

原帖由 mchan 於 10-2-1 11:20 發表
6月再去試apply,有機會成功嗎?還是不要抱太大希望?
有經驗的家長可以分享一下嗎?

小兒當年也是1st round 被reject,也是在六月份再re-apply,不要氣餒!!!

原帖由 chun媽 於 10-2-3 13:35 發表
小兒當年也是1st round 被reject,也是在六月份再re-apply,不要氣餒!!!

知道有成功例子真好,
Chun媽: 可以分享當年成功被取錄的秘訣嗎?感激萬分!

聽聞今年小一收生情況很緊張, 或者後備生都冇咩機會

有冇人收到有關消息?

今年收4班,應該點都好過舊年和前年嘅!!繼續試啦!!到開學前幾天,機會還是有的

試就一定會試. 我估今年報讀私小直資的人數多, 但學位不加反減既情況下, 形成正取生放棄學位既機會細左.

請問舊年小一開幾多班呢? THX

原帖由 onon 於 10-6-3 14:22 發表
今年收4班,應該點都好過舊年和前年嘅!!繼續試啦!!到開學前幾天,機會還是有的

溫馨提示:

1st round 有申請 but rejected, 今次申請填下....

"1st round 曾申請和上次編號"

(聽聞有誠意分加 。)
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

http://www.ktsps.edu.hk/9/01_6.html

本校現尚餘少量小一學額,如欲申請,請閱以下詳情:

報名日期: 由2010年6月11日至15日

溫馨提示:

如果是我想申請,明天即交表。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

My son is on the waiting list.   I received call this afternoon n willl register next Mon.  

Congraz BeeBee11.

原帖由 BeeBee11 於 10-6-11 17:26 發表
My son is on the waiting list.   I received call this afternoon n willl register next Mon.  

x 2  

will register on Mon:D

原帖由 BeeBee11 於 10-6-11 17:26 發表

回覆 12# LFC 的文章

congratulations!

thanks

原帖由 TelleTelleMom 於 10-6-13 15:25 發表
congratulations!

我的小朋友上次 2nd in 完被叮走....

我星期六入了紙, 冇收到 call 去 in......

唔係星期三、四(9-10號)咩?

原帖由 MaggieHei 於 10-6-15 00:27 發表

唔係...
web 上說收表是 11-15/6

面試及甄選程序
17/6前校長甄選合適申請者,致電通知面試安排及考試時間
14 – 25/6面試(申請學生與家長出席)
30/6前書面通知取錄結果

原帖由 BeeBee11 於 10-6-15 02:08 發表
唔係星期三、四(9-10號)咩?

why?  they did call some rejected cases (1st in) to attend interview now.
原帖由 MaggieHei 於 10-6-15 00:27 發表

或者我地 1st in 時表現太差.

原帖由 TelleTelleMom 於 10-6-15 13:45 發表
why?  they did call some rejected cases (1st in) to attend interview now.

今早剛去了2nd In,下午學校打黎話取錄,星期四去註冊,真係好好好好開心呀,因為我好鍾意KTS。
‹ 上一主題|下一主題