用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 !

原帖由 正46 於 10-1-29 16:02 發表
馬頭圍道舊樓倒塌一人死亡
(明報)2010年1月29日 星期五 15:35

土瓜灣一座約6層高舊樓下午突然倒塌,消防先後救出3名被困人士,其中1人不治,另有2人受傷,
消息員在瓦礫堆中救出 ...

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ?

醒目開學勳章

DEAR 2b&ALL:

早晨呀!

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ? >>>2b:我活到幾二對,從未聽過香港塌樓,更加吾諗到,係屋企安然訓訓下都會就咁行左去,陰公,個男人

點講呢,叫做好彩吾係夜晚飯聚時間或深夜,如果吾係更加傷痛

原帖由 bettylam 於 10-1-30 08:38 發表

早晨呀!

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ? >>>2b:我活到幾二對,從未聽過香港塌樓,更加吾諗到,係屋企安然訓訓下都會就咁行左去,陰公,個男人

...

Dear Betty

叫做好彩吾係夜晚飯聚時間或深夜,如果吾係更加傷痛

我 HB 都係咁講  

醒目開學勳章

早晨呀!

講起hb,你hb拉肚子,沒事了嗎???

真係咁岩得咁橋,尋晚10點幾,相公又係話下午吾知食錯乜,個肚吾妥,好小夜晚有攪作的佢,問我拎雜誌,話一路mou,一路嘆報紙喎~

結果大半粒鐘先貢番出黎,今日朝又見佢無乜野,上班去也

我同相公尋晚同今朝都一路睇新聞情況,偉哥一路睇,一路唉,佢好感情豐富,每當見到呢類新聞,我會好耐都聽吾到佢up一句野 ,不過我都係,只能在文字上舒發

betty

太后,

所以我成日都教小朋友要有危機感, 任何事都會發生,
遇到有乜事都要繼續自己0既生活, 因為個地球係唔會為0左某件事而停止.

原帖由 2bzmummy 於 10-1-29 23:44 發表

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ?
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

反過來亦是一件好事, 未發生事0既時候, 政府要佢地維修, 清拆只會俾人反對, 或者無人理, 依0架出0左事啦就人人是危, 連再住都唔敢...唉! 都唔知點解香港人會變成咁0既.
就好似0個對夫婦咁, 只識投訴, 第一時間就話要錢, 咁大件事你驚無人關心你咩......

原帖由 2bzmummy 於 10-1-30 09:40 發表

Dear Betty

叫做好彩吾係夜晚飯聚時間或深夜,如果吾係更加傷痛

我 HB 都係咁講  mouth:" /> mouth:" />
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 bettylam 於 10-1-30 10:10 發表

早晨呀!

講起hb,你hb拉肚子,沒事了嗎???

真係咁岩得咁橋,尋晚10點幾,相公又係話下午吾知食錯乜,個肚吾妥,好小夜晚有攪作的佢,問我拎雜誌,話一路mou,一路嘆報紙喎~

結果大半粒鐘先貢番出黎,今日朝 ...

Dear Betty

多謝關心呀,佢尋日係屋企閉關一整日(竟然又唔記得自己電話飛左線,又無打番公司講低,無人知道佢係邊度 ),要我十一點幾返到去先肯定佢係屋企 今日已經無野 lu ......
今晚會係屋企食烏冬,應該 1 a.m. 左右出發去接仔

原帖由 正46 於 10-1-30 17:34 發表
太后,

所以我成日都教小朋友要有危機感, 任何事都會發生,
遇到有乜事都要繼續自己0既生活, 因為個地球係唔會為0左某件事而停止.

...

係 ......

2b,
早晨 !
尋晚接細B 機係咪成3 指點至瞓呀 ?
今朝無人上嚟浦頭嘅 ?

2b,
你 HB 好番無事 ar 嗎 ?

原帖由 正46 於 10-1-29 08:44 發表
SF,

蛇竇唔係開番好耐咋, 你有冇搞錯地方0架?

46,
應該無攪錯, 蛇竇細細間架咋, 貼滿報紙報導嘅中環蛇竇......廣告

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-29 09:36 發表

sf

或者您係食藥引致水腫而不是肥, 千其唔好餓到胃唔舒服, 到時要食埋胃藥就仲麻煩

布媽,
多謝關心 !
係呀, 應該係水腫, 肚好漲咪食少 D囉, 留番正餐至食, 頂唔順就食塊餅咁囉.

醒目開學勳章

dear sf&all:

找人呀!

我呢二日都係執屋,行街食野,尋晚就同第一份工,當時的18歲我,青春少艾 ,ps.睇左呢4個字千奇吾好笑到噴奶茶呀!

同呢班舊同事加埋我地班仔女,係九龍x滔x由6點幾咀到九點幾,開心到難以形容,最可惜係其中一位男同事,就係偉哥,因為尋晚佢公司尾缺席,飯後一拖二歸家的betty上

今晚6點幾又出動去3期客瓜好棧,同偉哥個好有心的唐妹加埋佢媽媽晚飯聚餐,可以係果樹尋芳蹤 想見我就黎啦!

又忙於執拾的betty上

SF,

下次經過記得 Call 埋我落0黎同你撐台腳吓.

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 11:05 發表

46,
應該無攪錯, 蛇竇細細間架咋, 貼滿報紙報導嘅中環蛇竇......廣告

BB,

你就好啦, 日日食好0野...

原帖由 bettylam 於 10-1-31 12:21 發表

找人呀!

我呢二日都係執屋,行街食野,尋晚就同第一份工,當時的18歲我,青春少艾 ,ps.睇左呢4個字千奇吾好笑到噴奶茶呀!

同呢班舊同事加埋我地班仔女,係九龍x滔x由6點幾咀到九點幾,開心到難以形 ...

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 10:59 發表
2b,
早晨 !
尋晚接細B 機係咪成3 指點至瞓呀 ?
今朝無人上嚟浦頭嘅 ?

stitchfriends

唔係呀,我係屋企開車已經收到細 B 電話,所以一到停車場就即走,返到屋企都係 1:30 a.m. 之嘛 ....

今朝起身又出左街,咪無上黎囉

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 11:13 發表

布媽,
多謝關心 !
係呀, 應該係水腫, 肚好漲咪食少 D囉, 留番正餐至食, 頂唔順就食塊餅咁囉.

stitchfriends

下次去見中醫問下有無辦法清到水腫呀

原帖由 bettylam 於 10-1-31 12:21 發表

找人呀!

同呢班舊同事加埋我地班仔女,係九龍x滔x由6點幾咀到九點幾,開心到難以形 ...

Dear Betty

我今晚唔得閒so 您啦,我HB 幾晏都要煲湯煮飯呀

找人呀!

Betty,
今日去完街買埋餸番嚟, 食埋炒意粉啦,  E + 至睇到你 post 去客瓜好棧, 早知我去果頭撞你啦.

原帖由 正46 於 10-1-31 13:21 發表
SF,

下次經過記得 Call 埋我落0黎同你撐台腳吓.

46,
我唔係咁隨便應約架